Τελευταία νέα
HomeΔιαμονή-ΔιατροφήH Costa Navarino εγκαινιάζει νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης, με συμμετοχή των επισκεπτών
Ξενοδοχεία και Πολιτισμός

H Costa Navarino εγκαινιάζει νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης, με συμμετοχή των επισκεπτών

Η Costa Navarino προτρέπει τους επισκέπτες της να συμμετέχουν ενεργά στην τέχνη, μέσα από τη νέα πλατφόρμα σύγχρονης τέχνης που θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου.

Το νέο project “Costa Navarino: Engaging Art” φιλοδοξεί να αποτελέσει μία μόνιμη σκηνή σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας για Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Κατά τη διάρκεια της διαμονής τους στα ξενοδοχεία The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν, να περιηγηθούν αλλά και να συμμετέχουν ενεργά στην καλλιτεχνική δημιουργία με ένα δυναμικό και εναλλακτικό τρόπο.

Η πρώτη έκθεση στο πλαίσιο του “Costa Navarino: Engaging Art” έχει θέμα “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”) την έχει επιμεληθεί ο εικαστικός Δημήτρης Αντωνίτσης και υποστηρίζεται από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα. Θα εγκαινιαστεί στις 8 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 6 Οκτωβρίου. Τέσσερις in-residence καλλιτέχνες παρουσιάζουν διαδοχικά τις ατομικές τους εκθέσεις. Παράλληλα, μέσω workshops συνδιαλέγονται με τους επισκέπτες, τους προτρέπουν να λάβουν ενεργά μέρος στη δημιουργία του επόμενου έργου τέχνης που γίνεται in-situ. Κύριο χαρακτηριστικό της έκθεσης είναι το πως συνδέονται δύο πολύ διαφορετικές μεταξύ τους πρακτικές, η χειροτεχνία με τη σύγχρονη τέχνη. Η έκθεση που φιλοξενείται στο Westin Tower δίνει ζωή σε αυτή τη δυναμική καλλιτεχνική αλληλεπίδραση που εμπνέεται και από το μοναδικό τοπίο. Οι επισκέπτες λειτουργούν και ως συμμετέχοντες, συν-δημιουργοί, διερευνώντας μαζί με τους καλλιτέχνες τις εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης.

“Η έκθεση επικεντρώνεται σε διαφορετικές καλλιτεχνικές πρακτικές υιοθετώντας μια ταυτότητα μεγαλύτερη από το άθροισμα των συστατικών μερών της, δηλαδή της χειροτεχνίας και της σύγχρονης τέχνης. Προσθέτοντας το «χειροτεχνιακό» στη φωτογραφία, τη γλυπτική και τη ζωγραφική, θα αποκαλύπτονται και αποκωδικοποιούνται νέες αναγνώσεις. Αυτό είναι ένα εγχείρημα με προκλήσεις, καθώς οι επισκέπτες έχουν μία μοναδική ευκαιρία να συμμετέχουν στη δημιουργία νέων έργων τέχνης και να διερευνήσουν από κοινού με τους καλλιτέχνες τις διαφορετικές εκφάνσεις της σύγχρονης τέχνης και της λαογραφικής παράδοσης”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίτσης.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση “60 picks per minute” (“60 περάσματα το λεπτό”), είναι οι: Δημήτρης Αντωνίτσης (έως τις 9 Ιουνίου), Jeffrey Apoian (10 Ιουνίου έως 4 Αυγούστου), Κωνσταντίνος Λαδιάνος (5 Αυγούστου – 8 Σεπτεμβρίου), Διονύσης Χριστοφιλογιάννης (9 Σεπτεμβρίου – 6 Οκτωβρίου).

Η τέχνη έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην Costa Navarino από την αρχή της λειτουργίας της. Πρωτότυπα και σπάνια έργα του 17ου, 18ου και 19ου αιώνα, παράλληλα με τα έργα γνωστών σύγχρονων εικαστικών από όλο τον κόσμο, καθώς και νέων καλλιτεχνών που δημιούργησαν εμπνεόμενοι από τη φύση και τα περιβαλλοντικά έργα της Costa Navarino, καταδεικνύουν τη σημασία που έχει η τέχνη σε όλους τους χώρους: από τα ξενοδοχεία, τα εστιατόρια και το συνεδριακό κέντρο House of Events, μέχρι το Anazoe Spa και το Dunes Golf Club.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/07/2024
23/07/2024
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024