Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήKατάκτηση του σήματος ECO-PROWINE από το Κτήμα Porto Carras
Τουρισμός και περιβάλλον

Kατάκτηση του σήματος ECO-PROWINE από το Κτήμα Porto Carras

Το Κτήμα Porto Carras επιλέχθηκε ανάμεσα στις 9 από τις συνολικά 15 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το σήμα της ECO-PROWINE.

Μία ακόμη διεθνής διάκριση του Κτήματος Porto Carras έρχεται με την κατάκτηση του σήματος ECO-PROWINE.

Εννέα εταίροι από συνολικά έξι χώρες (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Αυστρία, Βουλγαρία) μετείχαν στο διεθνές έργο ECO-PROWINE, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα μέσω της πρωτοβουλίας Eco-Innovation, έχοντας ως στόχο την προώθηση βιώσιμων πρακτικών για την διαδικασία οινοπαραγωγής και τη δημιουργία μιας “ετικέτας βιωσιμότητας” για το ευρωπαϊκό κρασί. Το Κτήμα Porto Carras επιλέχθηκε ανάμεσα στις 9 από τις συνολικά 15 επιχειρήσεις που συμμετείχαν στο πρόγραμμα για το σήμα της ECO-PROWINE.

Στο πρόγραμμα ECO-PROWINE συμμετέχει και η ΕΝΟΑΒΕ, με στόχο να παράσχει στους Ευρωπαίους οινοπαραγωγούς μια κατάλληλα προσαρμοσμένη μέθοδο για την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιδόσεών τους, η οποία στηρίζεται σε επιστημονική βάση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ένα κοινό σημείο αναφοράς για τον καθορισμό των κανόνων περιβαλλοντικής σήμανσης. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή ενός πλαισίου -μέθοδοι και εργαλεία- που θα οδηγήσει στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων του οινοπαραγωγικού κλάδου της ΕΕ.

Με έντονη περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση, ο βιολογικός αμπελώνας του Porto Carras, ο οποίος αποτελεί υπόδειγμα βιολογικής αμπελοκαλλιέργειας, αποκτά πλέον μια ετικέτα φιάλης αναγνωρίσιμη από τους καταναλωτές και δεσμεύεται για τη βελτίωση της απόδοσής του στο μέλλον.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024