Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΚρήτη: Σε λειτουργία το μουσείο για τον Ούλοφ Πάλμε
Μουσεία

Κρήτη: Σε λειτουργία το μουσείο για τον Ούλοφ Πάλμε

Σε λειτουργία το Μουσείο στον Μοχό για τον Ούλοφ Πάλμε, που αγάπησε την Κρήτη σαν δεύτερη πατρίδα.

Σχεδόν τρεις δεκαετίες από τη δολοφονία του Σουηδού Πρωθυπουργού Sven Olof Joachim Palme, η ανάμνησή του παραμένει ζωντανή στην Κρήτη, την οποία λάτρεψε και επισκεπτόταν με κάθε ευκαιρία.

Άνθρωποι που τον γνώρισαν κατά τις επισκέψεις του στην περιοχή της Σταλίδας, του σημερινού Δήμου Χερσονήσου και αναγνωρίζουν τη συμβολή του στην παγκόσμια ειρήνη,  ίδρυσαν  τον Σύλλογο φίλων Ούλοφ Πάλμε και προχώρησαν στη δημιουργία ενός ξεχωριστού χώρου κοντά στην πλατεία του Μοχού, όπου θα τεθεί σύντομα σε πλήρη λειτουργία ένα Μουσείο αφιερωμένο στη μνήμη του.

Ο Σύλλογος έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πλούσιο έντυπο, οπτικό και φωτογραφικό υλικό από τη ζωή, το έργο και την παρουσία του Σουηδού δημοκρατικού πολιτικού στην Κρήτη.

Σημειώνεται ότι την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, 37 χρόνια από τη στυγερή δολοφονία του σε κεντρικό δρόμο της Στοκχόλμης, άνοιξε για πρώτη φορά το Μουσείο Ούλωφ Πάλμε στον Μοχό.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024