Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΑπάντηση ΕΤΑ στον Κωνσταντόπουλο

Απάντηση ΕΤΑ στον Κωνσταντόπουλο

Απάντηση στις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, για προσπάθεια αποχαρακτηρισμού της περιοχής του Καϊάφα μέσα από άρθρο του νομοσχεδίου για τον ιαματικό τουρισμό, δίνει με ανακοίνωση της η […]

Απάντηση στις καταγγελίες του προέδρου του ΣΥΝ Νίκου Κωνσταντόπουλου, για προσπάθεια αποχαρακτηρισμού της περιοχής του Καϊάφα μέσα από άρθρο<...> του νομοσχεδίου για τον ιαματικό τουρισμό, δίνει με ανακοίνωση της η Γενική Γραμματεία Τουρισμού του Υπουργείου Ανάπτυξης. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ είχε μάλιστα καταθέσει και έγγραφο της Ε.Τ.Α. ΑΕ, για να ενισχύσει την θέση που διατύπωσε.

Στην ανακοίνωση του Υπουργείου, τονίζεται ότι «η Ε.Τ.Α. ΑΕ δεν έχει ζητήσει ποτέ αποχαρακτηρισμό της περιοχής Καϊάφα. Η περιοχή είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα NATURA 2000 και διέπεται από την ΖΟΕ Ν.Ηλείας/ΦΕΚ 1161/δ/20.9.93. Προκειμένου η εταιρία να προχωρήσει στην ανάπλαση και αξιοποίηση των Ι. Πηγών Καϊάφα, εκπόνησε σχετική προμελέτη τουριστικής ανάπτυξης και περιβαλλοντικών επιπτώσεων βάσει του Ν. 3010/2002 και την υπέβαλε αρμοδίως για έγκριση”.

Ειδικότερα για την ρύθμιση το Υπουργείο Ανάπτυξης εξηγεί ότι αφορά «σε περιοριστική διευκρίνιση και μόνο της υπάρχουσας ΖΟΕ η οποία επιτρέπει εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης Ιαματικών Λουτρών Καϊάφα» και προστίθεται ότι «έχοντας υπόψη τους περιβαλλοντικούς περιορισμούς, η διάταξη έπρεπε να συγκεκριμενοποιήσει τους περιορισμούς με βάση τις αρχές της ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης. Επί των φυσικών ορίων της λίμνης, ουδεμία παρέμβαση γίνεται».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024