Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΔέκα χρόνια συμπληρώνει το “Πανηγύρι Αγροτουρισμού” στην Επίδαυρο

Δέκα χρόνια συμπληρώνει το “Πανηγύρι Αγροτουρισμού” στην Επίδαυρο

Η Αγροτουριστική Α.Ε. και ο δήμος Επιδαύρου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους στη διοργάνωση των Γιορτών του Αγροτουρισμού, απευθύνουν για άλλη μια χρονιά ανοιχτή πρόσκληση γιατο «Πανηγύρι του Αγροτουρισμού 2008». […]

Η Αγροτουριστική Α.Ε. και ο δήμος Επιδαύρου, συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία τους στη διοργάνωση των Γιορτών του Αγροτουρισμού, απευθύνουν για άλλη μια χρονιά ανοιχτή πρόσκληση για<...>το «Πανηγύρι του Αγροτουρισμού 2008». Το 2008 άλλωστε, είναι μια χρονιά ορόσημο για τον θεσμό του «Πανηγυριού της Επιδαύρου», το οποίο συμπληρώνει 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας στα Αγροτουριστικά δρώμενα της χώρας στο λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, πλαισιώνοντας το Μουσικό Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο και το Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου.

Ο Δήμος Επιδαύρου και η Αγροτουριστική, ως διοργανωτές, ετοιμάζουν φέτος μια σειρά σημαντικών πολιτιστικών γεγονότων, αλλά και καινοτομιών για το «Πανηγύρι», που θα ανανεώσουν το θεσμό και θα του δώσουν μια νέα διάσταση. Ειδικότερα, η έκθεση των προϊόντων θα παραμείνει ανοιχτή και την Κυριακή, και, εκτός από τις καθιερωμένες εκδηλώσεις του Ελληνικού Φεστιβάλ στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και του Μουσικού Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο, θα υπάρξουν και ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Kάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, ξεκινώντας από την Παρασκευή 04/07 και τελειώνοντας την Κυριακή 27/07, το Πανηγύρι του Αγροτουρισμού περιμένει όσους επιθυμούν να γνωρίσουν την παράδοση και τα προϊόντα του Νομού Αργολίδας, αλλά και επιλεγμένα αγροτουριστικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα.

Οι Γιορτές Αγροτουρισμού γίνονται πλέον σε όλη την Ελλάδα (Χίος, Κατερίνη, Φλώρινα κ.λ.π), μιμούμενες τις δράσεις που ξεκίνησαν στο λιμανάκι της Παλαιάς Επιδαύρου, πλαισιώνοντας το Μουσικό Ιούλιο στο Μικρό Θέατρο και το Φεστιβάλ του Αρχαίου Θεάτρου.

Το πανηγύρι του Αγροτουρισμού της Επιδαύρου δεν αποτελεί μια κοινή εμπορική έκθεση. Δεν επιδιώκεται η περιστασιακή πώληση των προϊόντων για τις μέρες του πανηγυριού, αλλά η εμπορική προβολή των συμμετεχόντων, ούτως ώστε να υπάρξει μια μετέπειτα εμπορική ώθηση και αύξηση των πωλήσεών τους. Στο Πανηγύρι, επιδιώκονται η παρουσίαση όσο το δυνατόν περισσότερων τοπικών και μοναδικών προϊόντων, που συνδέονται με την ανάπτυξη του αγροτουρισμού σε κάθε περιοχή, με τον ιδιαίτερο χαρακτήρα, την παράδοση και την πολιτιστική κληρονομιά της σε όλους τους τομείς.

Στο πλαίσιο αυτό, επιδιώκεται φέτος η συμμετοχή όχι μόνο των παραγωγών προϊόντων αλλά και όλων των επιχειρήσεων που μπορούν να συμβάλουν στο ολοκληρωμένο αγροτουριστικό προϊόν της χώρας. Συγκεκριμένα προσκαλούνται καταλύματα, αγροκτήματα, παραδοσιακοί ξενώνες, θεματικά πάρκα, οργανώσεις ή επιχειρήσεις που ασχολούνται με αθλήματα περιπέτειας και οικοτουρισμό, αγροτικές, πολιτιστικές, λαογραφικές, παραδοσιακές δραστηριότητες, γυναικείοι αγροτουριστικοί συνεταιρισμοί. Θα εκτεθούν και θα πωληθούν επίσης αγροτουριστικά προϊόντα που παράγονται σε διάφορα μέρη της Ελλάδας (αγροτικά προϊόντα, χειροτεχνήματα λαϊκής τέχνης, κεραμικά, υπηρεσίες που προωθούν τον αγροτουρισμό κ.α).

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024