Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΕνημερωτική ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη τουριστικής διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την ανάπτυξη τουριστικής διπλωματίας στη Θεσσαλονίκη

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την `Ανάπτυξη τουριστικής διπλωματίας στα αστικά κέντρα` πραγματοποιείται σήμερα,Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση ανήκει στο ΙΕΚ Τριανδρίας, ενώ η ημερίδα […]

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα την `Ανάπτυξη τουριστικής διπλωματίας στα αστικά κέντρα` πραγματοποιείται σήμερα,<...>Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2005, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η διοργάνωση ανήκει στο ΙΕΚ Τριανδρίας, ενώ η ημερίδα πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Τριανδρίας.

Ομιλητές στην ημερίδα θα είναι ο υφυπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ. Αναστάσιος Λιάσκος, ο αντιπρόεδρος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ΟΕΕΚ, κ. Κωνσταντίνος Σ. Μαργαρίτης και ο Διευθυντής Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης του ΟΕΕΚ Μακεδονίας, κ. Πασχάλης Ματσουλιάδης.

Όπως μάλιστα δήλωσε σε συνέντευξη του ο Αντιπρόεδρος του ΟΕΕΚ, κ. Κωνσταντίνος Μαργαρίτης, “…η Ελλάδα είναι μια χώρα, η οποία έχει προικιστεί γενναιόδωρα από την ιστορία και τη φύση. Σε όλους εμάς εναπόκειται να αξιοποιήσουμε προς τη σωστή κατεύθυνση τα δεδομένα αυτά, τα οποία ενισχύθηκαν από το θετικό μεταολυμπιακό περιβάλλον, στέλνοντας ένα μήνυμα για τις δυνατότητες μας προς πάσα κατεύθυνση”.

“Η νέα κυβέρνηση, η οποία σκέπτεται μακρόπνοα, ειδικότερα για τον τουρισμό”, πρόσθεσε ο κ. Μαργαρίτης “έχει πλέον στρατηγικό ορίζοντα, στο πλαίσιο του οποίου διαμορφώνεται ένα νέο φιλικό αισιόδοξο και δυναμικό περιβάλλον, που έχει ως στόχο να επανατοποθετήσει την Ελλάδα, ως χώρα προτεραιότητας στην παγκόσμια τουριστική βιομηχανία.

“Ο ΟΕΕΚ”, κατέληξε “με νέες ειδικότητες, που λειτουργούν για πρώτη φορά στη Βόρειο Ελλάδα, μετέχει στον εκσυγχρονισμό της τουριστικής εκπαίδευσης στη χώρα μας και με παρεμβατικές ημερίδες ενεργοποιεί την τουριστική διπλωματία των πόλεων, προκειμένου να προωθήσουμε τις επιχειρηματικές, τις πολιτιστικές και τις πολιτικές ανταλλαγές μεταξύ των πολιτών του κόσμου. Η ανάπτυξη της τουριστικής διπλωματίας των πόλεων οριοθετεί τόσο το διεθνή μητροπολιτικό ρόλο της Θεσσαλονίκης, όσο και τη δυναμική ανάπτυξη των τουριστικών επιχειρήσεων μέσα στις οποίες θα ενταχθούν οι εκπαιδευόμενοι στα τουριστικά προϊόντα…”.

Τέλος, να τονιστεί ότι στην ημερίδα έχουν προσκληθεί Νομαρχιακές και Πολιτικές αρχές, Προξενικές αρχές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, παραγωγικοί και επαγγελματικοί φορείς, κοινωνικοί εταίροι, εκπαιδευτές των φορέων του τουρισμού, εκπρόσωποι των μέσων μαζικής επικοινωνίας και φυσικά οι καταρτιζόμενοι των τουριστικών ειδικοτήτων των ΙΕΚ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024