Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςGlobal Blue και Ant Group προσεγγίζουν τους Κινέζους αγοραστές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό
Duty Free

Global Blue και Ant Group προσεγγίζουν τους Κινέζους αγοραστές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό

Οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν ολοκληρωμένες λύσεις Marketing, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Marketing της Alipay, ώστε οι πελάτες να μπορούν να προσεγγίσουν Κινέζους αγοραστές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό.

Μετά την επιτυχημένη εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης στις 31 Αυγούστου 2020, η Global Blue, κορυφαίος πάροχος αγορών αφορολόγητων ειδών και η Ant Group, η μητρική εταιρεία της Alipay, της μεγαλύτερης ψηφιακής πλατφόρμας πληρωμών της Κίνας, ενισχύουν την πολυετή συνεργασία τους με σκοπό να προσφέρουν στους Κινέζους διεθνείς αγοραστές αλλά και στο παγκόσμιο λιανεμπόριο μια βελτιωμένη εμπειρία αγορών και πληρωμών.

Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, οι εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού ψηφιακές λύσεις και υπηρεσίες αφορολόγητων αγορών με στόχο την απρόσκοπτη εμπειρία σε κινητές συσκευές για τους χρήστες της Alipay και στους εμπόρους λιανικής που τους εξυπηρετούν.

Επιπλέον, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν  ολοκληρωμένες λύσεις Marketing, αξιοποιώντας την πλατφόρμα Marketing της Alipay, ώστε οι πελάτες να μπορούν να προσεγγίσουν Κινέζους αγοραστές που ταξιδεύουν στο εξωτερικό. Με καινοτόμες, μετρήσιμες και στοχευμένες διαφημιστικές καμπάνιες, οι έμποροι λιανικής θα μπορούν να επωφεληθούν από την αύξηση του αριθμού των Κινέζων τουριστών στα καταστήματά τους.

Η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επιφέρει, επίσης, συνέργειες με το οικοσύστημα της Alibaba, συμπεριλαμβανομένου του Fliggy, μιας κορυφαίας διαδικτυακής πλατφόρμας ταξιδιών στην Κίνα, και πολλών άλλων κορυφαίων ασιατικών e-wallets με τους οποίους συνεργάζεται η Ant Group. Αυτό θα επιτρέψει τη δημιουργία περισσότερων ψηφιακών υπηρεσιών και λύσεων σε μια ευρύτερη καταναλωτική βάση, για τους εμπόρους λιανικής που συνεργάζονται με την Global Blue.

Παράλληλα, με την επιτυχημένη εισαγωγή της Global Blue στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, η Ant Group πραγματοποίησε σημαντική επένδυση, καθιστώντας την ως έναν από τους βασικούς μετόχους της Global Blue με μερίδιο μετοχών 6,5% και κατέχοντας θέση στο Διοικητικό της Συμβούλιο.

Ο Jacques Stern, διευθύνων σύμβουλος της Global Blue, σχολιάζει: “Mε την υπογραφή αυτής της στρατηγικής συνεργασίας, είμαστε πολύ ευτυχείς που ενισχύουμε τη σχέση μας με την Alipay. Κοινός μας στόχος είναι να βελτιώσουμε το ταξίδι των Κινέζων διεθνών αγοραστών όταν πραγματοποιούν αγορές στο εξωτερικό και να δώσουμε την ευκαιρία στους πελάτες μας να αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες των Κινέζων πελατών τους. Πιστεύουμε πραγματικά ότι αυτή η συμμαχία θα ωφελήσει τόσο τους αγοραστές όσο και τους εμπόρους όταν οι διεθνείς αγορές θα επανακκινηθούν”.

Ο Angel Zhao, πρόεδρος του Διεθνούς Επιχειρηματικού Ομίλου Ant Group, προσθέτει: “Η Global Blue είναι ένας σημαντικός συνεργάτης για την Ant Group καθώς συνεχίζουμε να συνδέουμε περισσότερους καταναλωτές με εμπόρους παγκοσμίως. Η Alipay μαζί με τους διεθνείς e-wallet συνεργάτες της, σε συνδυασμό με την εκτεταμένη παρουσία της Global Blue στο λιανικό εμπόριο και στα αεροδρόμια, σε περισσότερες από 50 χώρες, δημιουργούν σημαντικές δυνατότητες για επέκταση της σχέσης και εισαγωγή νέων λύσεων και υπηρεσιών στην αγορά”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024