Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςH ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει τις προϋποθέσεις μεταφοράς ζώων συντροφιάς με το τρένο
Σιδηρόδρομος

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλάζει τις προϋποθέσεις μεταφοράς ζώων συντροφιάς με το τρένο

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιορίζει τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπονται τα ζώα, γι'αυτό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν σε κάποιον κοντινό σταθμό ώστε να ταξιδέψουν χωρίς προβλήματα.

Μετά από συναντήσεις της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας (ΠΦΠΟ) με τη διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, έγιναν δεκτά τα αιτήματα για μεταφορά μεγαλόσωμων ζώων και έτσι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ εξέδωσε στις 13 Ιανουαρίου 2014 την με υπ’αριθμ. πρωτ. 2328185 εγκύκλιο με την οποία ορίζονται οι όροι και οι προϋποθέσεις μεταφοράς ζώων.

Τι αλλάζει περιληπτικά από την προηγούμενη εγκύκλιο:

  • Στις αμαξοστοιχίες, τα μικρόσωμα ζώα, μεταφέρονται με κλουβί μεταφοράς ή με λουρί και φίμωτρο
  • Στα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ μεταφέρονται μόνο μικρόσωμα ζώα, και μόνο με κλουβί μεταφοράς
  • Στις αμαξοστοιχίες μεταφέρονται μεγαλόσωμα ζώα, μόνο με λουρί και φίμωτρο-δεν απαιτείται πλέον κλουβί, καταβάλλοντας τη μισή τιμή του εισιτηρίου της αντίστοιχης θέση του επιβάτη που το συνοδεύει
  • Απαγορεύεται η μεταφορά ασυνόδευτων ζώων
  • Οι σκύλοι βοηθοί ΑΜΕΑ, μεταφέρονται χωρίς περιορισμούς και δωρεάν
  • Τα ζώα ταξιδεύουν μόνο εφόσον έχουν microchip και ενημερωμένο βιβλιάριο υγείας ή διαβατήριο.

Με την ίδια εγκύκλιο γίνεται ξεκάθαρο ότι απαγορεύεται η μεταφορά ζώων στις αποσκευές, τόσο στα λεωφορεία όσο και στις αμαξοστοιχίες, ενώ η μεταφορά τους δεν έγκειται σε καμία περίπτωση στην κρίση του προσωπικού ή των συνεπιβατών.

Τέλος για λόγους καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ περιορίζει τα δρομολόγια στα οποία επιτρέπονται τα ζώα, γι’αυτό σε κάθε περίπτωση θα πρέπει έγκαιρα οι ενδιαφερόμενοι να προσέλθουν σε κάποιον κοντινό σταθμό ώστε να ταξιδέψουν χωρίς προβλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αυτήν τη στιγμή με το δίκτυό της, καλύπτει μεγάλες αποστάσεις (π.χ. Αθήνα – Θεσσαλονίκη κ.λπ.) καθώς επίσης ελέγχει και τις προαστιακές γραμμές (π.χ. Δουκίσσης Πλακεντίας – Αεροδρόμιο) διευκολύνοντας έτσι τους τουρίστες (Έλληνες και μη), καθώς και φοιτητές που μέχρι τώρα αντιμετώπιζαν το μεγαλύτερο πρόβλημα μετακινήσεων μαζί με τα ζώα τους, από και προς τις σχολές τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024