Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΜε τις καλύτερες προϋποθέσεις το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΤΣΠ
ΑΓΡΟΡΑΜΑ

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις το 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΤΣΠ

Για τις 30 Οκτωβρίου 2008 προσδιορίστηκε η κύρια συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών των μελών των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου τους, που θα […]

Για τις 30 Οκτωβρίου 2008 προσδιορίστηκε η κύρια συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών των μελών των Τοπικών Συμφώνων Ποιότητας και Δικτύων Επιχειρήσεων Τουρισμού, στο πλαίσιο του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου τους, που θα πραγματοποιηθεί<...>στην Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της Philoxenia, η οποία φέτος θα γίνει 30 Οκτωβρίου έως 2 Νοεμβρίου 2008.

Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας για υπηρεσίες Τουρισμού είναι μια χάρτα, μια συμφωνία, μια διακήρυξη μιας ομάδας επαγγελματιών, που έχουν κοινά ή συμπληρωματικά χαρακτηριστικά, και συμφωνούν και συναποφασίζουν να συνεργαστούν σε «εθελοντική» βάση, προκειμένου να προωθήσουν ένα κοινό όραμα για την ποιότητα στην περιοχή τους. Επικεντρώνονται στην συνεργασία και άμιλλα για ποιοτικές υπηρεσίες τουρισμού στην ύπαιθρο. Διαφοροποιούν το τουριστικό προϊόν ενσωματώνοντας στοιχεία παραδοσιακής κληρονομιάς (αρχιτεκτονική, γαστρονομία κλπ) και αξιοποιούν την τοπική παραγωγή αγροτικών προϊόντων.

Το κάθε μέλος λειτουργεί ως πρεσβευτής των άλλων και της Ομάδας. Τα Τοπικά Σύμφωνα Ποιότητας, έχουν σαν κύριο σκοπό τη διαφύλαξη του καλού ονόματος μιας περιοχής, ως μια «συλλογική περιουσία» που ανήκει σε όλους και που πρέπει να διαφυλάσσεται από συλλογική δομή.

Τα Δίκτυα Επιχειρήσεων (Cluster-συστάδα) είναι μια καταγεγραμμένη συμφωνία οικονομικής συνεργασίας, για την από κοινού προώθηση κοινών επιχειρηματικών σχεδίων, επΆ ωφελεία των εταίρων, και πιθανόν εμμέσως και της περιοχής. Επικεντρώνονται στη δημιουργία συνεργειών κλίμακος ή συμπληρωματικότητας. Τα Δίκτυα Επιχειρήσεων Τουρισμού προσπαθούν να αξιοποιήσουν, με τον καλύτερο τρόπο για τα μέλη τους, την καλή φήμη για μία περιοχή, ως εργαλείο marketing.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024