Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΜέσα Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αγροτουρισμού

Μέσα Οκτωβρίου η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αγροτουρισμού

Μια εβδομάδα `Ανοιχτές Πόρτες`, προκειμένου το ευρύ κοινό να γνωρίσει τόσο την ποικιλομορφία, όσο και την ποιότητα των αγροτικών καταλυμάτωνστην Ευρώπη, διοργανώνει στα 22 κράτη – μέλη της η Ευρωπαϊκή […]

Μια εβδομάδα `Ανοιχτές Πόρτες`, προκειμένου το ευρύ κοινό να γνωρίσει τόσο την ποικιλομορφία, όσο και την ποιότητα των αγροτικών καταλυμάτων<...>στην Ευρώπη, διοργανώνει στα 22 κράτη – μέλη της η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αγροτουρισμού. Έτσι, ως Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αγροτουρισμού ορίστηκε αυτή από 7 έως 16 Οκτωβρίου 2005, ενώ η όλη εκδήλωση διοργανώνεται υπό την αιγίδα του WTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού), της Ευρωπαϊκής Ένωσης και άλλων διεθνών φορέων.

Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της πολιτικής για την αειφόρο ανάπτυξη και στόχος της είναι να προωθήσει την εναρμόνιση των μορφών αγροτουρισμού στις χώρες της Ευρώπης.

Το δίκτυο Guest Inn, ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας στην Ελλάδα, προτείνει στα καταλύματα – μέλη να συμμετάσχουν σ` αυτή την πρωτοβουλία, οργανώνοντας συγκεκριμένες δραστηριότητες που θα κάνουν γνωστό τον ελληνικό αγροτουρισμό στο ελληνικό και ευρωπαϊκό κοινό:

  • Προσκαλώντας τον κόσμο (τους περαστικούς, τους δημοσιογράφους κ.τ.λ.) να επισκεφθεί τον χώρο τους και να διαπιστώσουν τις συνθήκες φιλοξενίας που προσφέρουν.

  • Προσκαλώντας το κοινό να δοκιμάσει τα τοπικά εδέσματα (φρούτα, γλυκά, ποτά κ.τ.λ.).
  • Οργανώνοντας περιηγήσεις με οδηγό στην περιοχή (πεζοπορίες, ιππασία κ.τ.λ.).

  • Οργανώνοντας μαθήματα κουζίνας, παρασκευής κάποιου τοπικού προϊόντος κ.τ.λ..
    Προτείνοντας στον κόσμο να συμμετάσχει στην συγκομιδή των φρούτων και των λαχανικών.
  • Χαρίζοντας κάποιο αναμνηστικό δώρο από την περιοχή (κάποιο χαρακτηριστικό τοπικό προϊόν).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024