Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΝομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

Νομοσχέδιο για τον καταδυτικό τουρισμό

Σχέδιο Νόμου για καταδυτικό τουρισμό έδωσε στη δημοσιότητα καθώς και στους αρμόδιους φορείς προς επεξεργασία ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης….

Σχέδιο Νόμου για καταδυτικό τουρισμό έδωσε στη δημοσιότητα καθώς και στους αρμόδιους φορείς προς επεξεργασία<...> ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Γιώργος Ανωμερίτης.

Πρόκειται για το σχέδιο νόμου «Καταδύσεις αναψυχής και άλλες διατάξεις σε θέματα αρμοδιότητας του ΥΕΝ», το οποίο θέτει για πρώτη φορά το νομικό πλαίσιο για την ανάπτυξη και στη χώρα μας του θαλασσίου καταδυτικού τουρισμού, μιας δραστηριότητας ,η οποία σήμερα προσελκύει εκατομμύρια πολιτών.

Το σχέδιο νόμου στα άρθρα του θεσμοθετεί μεταξύ άλλων:

  • Τους Οργανισμούς (ελληνικούς και διεθνείς) εκπαίδευσης αυτοδυτών , τις αρμοδιότητες και υποχρεώσεις τους καθώς και την πιστοποίηση και αναγνώρισή τους από το ΥΕΝ.
  • Τους προμηθευτές καταδυτικών υπηρεσιών (εκπαίδευση αυτοδυτών, διοργάνωση καθοδηγούμενων καταδύσεων κλπ.).
  • Τη παροχή ή την ανάκληση των σχετικών επαγγελματικών αδειών, τις υποχρεώσεις και απαγορεύσεις καταδυτικής δραστηριότητας.
  • Τα χορηγούμενα πτυχία και τις διακρίσεις τους.
  • Τη δημιουργία θαλασσίων καταδυτικών πάρκων κ.λπ.

Ο διάλογος με τους ενδιαφερόμενους φορείς αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, οπότε το νομοσχέδιο θα προωθηθεί στα συναρμόδια υπουργεία και στη Βουλή.

Όπως δήλωσε ο κ. Ανωμερίτης «Το ΥΕΝ ανοίγει την πόρτα σε έναν καινούργιο κόσμο : Τον κόσμο της θάλασσας κάτω από την επιφάνειά της, με πιστοποίηση, εκπαίδευση, απόλαυση, σεβασμό στην πολιτιστική κληρονομιά και πειθαρχία. Είναι γεγονός ότι η πολυνησιακή Ελλάδα διαθέτει σπάνιες ομορφιές. Μέσα από τα θαλάσσια πάρκα, τεχνητούς υφάλους από ναυάγια και πλοία, οργανωμένους υπό την επίβλεψη του ΥΠΠΟ αρχαιολογικούς περιπάτους βυθού κ.λπ., με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο, δίνεται η δυνατότητα ανάπτυξης ενός σημαντικού οικονομικού κλάδου ο οποίος θα βοηθήσει τη νησιωτική οικονομία και τα νησιά μας, θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο , θα δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και κυρίως για τις νεότερες ηλικίες, θα αυξήσει το τουριστικό εισόδημα της χώρας μας, και φυσικά, μέσα από το νέο αυτό πλαίσιο, όλα θα γίνονται νόμιμα, οργανωμένα, πειθαρχημένα και πάνω από όλα με σεβασμό και προστασία της ανθρώπινης ζωής, των ιδίων των ανθρώπων, οι οποίοι λατρεύουν αυτό το είδος άθλησης ή δραστηριότητας».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Προηγούμενο άρθρο
Επόμενο άρθρο
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024