Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση της κάρτας Κοινωνικού Τουρισμού

ΟΓΑ: Παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση της κάρτας Κοινωνικού Τουρισμού

Μέχρι τις 18 Απριλίου 2005 παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση της κάρτας του δικαιούχου κοινωνικού τουρισμού του 2005, όπως γνωστοποίησε χτες ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), προκειμένου να ικανοποιήσει […]

Μέχρι τις 18 Απριλίου 2005 παρατείνεται η προθεσμία για την κατάθεση της κάρτας του δικαιούχου κοινωνικού τουρισμού του 2005<...>, όπως γνωστοποίησε χτες ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ), προκειμένου να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό ασφαλισμένων και συνταξιούχων, που επιθυμούν να συμμετάσχουν στα προγράμματα `Αγροτικής Εστίας`.

“Ένα φιλόδοξο Πρόγραμμα 8ήμερων Δωρεάν διακοπών θα εφαρμόσουμε για το 2005 μέσω του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού της `Αγροτικής Εστίας`” αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση του ΟΓΑ. “Στόχος μας είναι η διεύρυνση των κοινωνικών αγαθών για τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους μας”. Και η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι “για το σκοπό αυτό, αποφασίσαμε τα Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για το 2005 να απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο αριθμό δικαιούχων, 80.000 αγρότες μαζί με τα μέλη των οικογενειών τους, σε σχέση με τα προηγούμενα έτη και να εφαρμοστεί σε όλους τους νομούς της χώρας, ώστε να δώσουμε την ευκαιρία σε συνταξιούχους και ασφαλισμένους μας να συμμετάσχουν χωρίς να εξαιρέσουμε κανέναν”.

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να επιλέξουν τον τόπο Δωρεάν Διακοπών τους, ανάμεσα σε 1.500 Τουριστικά Καταλύματα απ` όλη την Χώρα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 7 διανυκτερεύσεις και μπορούν να συμμετέχουν και τα μέλη των οικογενειών των δικαιούχων, που έχουν ασφαλιστεί στον ΟΓΑ για περίθαλψη και το βιβλιάριο τους ισχύει για το έτος 2005.

Ειδικότερα, οι δικαιούχοι του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού για το έτος 2005 είναι:


  • Οι συνταξιούχοι του Κλάδου Κύριας ασφάλισης.

  • Οι ασφαλισμένοι του Κλάδου που έχουν εξοφλήσει τις ασφαλιστικές τους εισφορές.
  • Οι σύζυγοι των παραπάνω προσώπων που είναι δικαιούχοι Λογαριασμού αγροτικής Εστίας (Λ.Α.Ε.).
  • Τα έμμεσα ασφαλισμένα (σύζυγοι, τέκνα) στον ΟΓΑ μέλη των οικογενειών τους.


Επίσης, για πρώτη φορά στον Ο.Γ.Α. υποστηρίζεται εκδρομικό πρόγραμμα εκπαιδευτικού τουρισμού στην Κύπρο, διάρκειας πέντε ημερών, για 1.500 αυτοτελώς απασχολούμενους νέους αγρότες, ηλικίας 21-40 ετών χωρίς δικαίωμα συμμετοχής των προστατευόμενων μελών τους στο πρόγραμμα, το οποίο παρέχει στους δικαιούχους αεροπορική μεταφορά, διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία (με πρωινό και ημιδιατροφή) και επισκέψεις σε τόπους με ενδιαφέρον για θέματα αγροτικής απασχόλησης. Σκοπός του προγράμματος είναι η ενημέρωση στα νέα συστήματα ανάπτυξης και διαχείρισης του αγροτικού τομέα.

Τέλος, να σημειωθεί ότι λόγω του περιορισμένου αριθμού των δικαιούχων και στα δύο προγράμματα, η επιλογή θα γίνει με κλήρωση από το Διοικητικό συμβούλιο του ΟΓΑ, μεταξύ αυτών που θα δηλώσουν ότι επιθυμούν να συμμετέχουν.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024