Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟι Δρόμοι του Κρασιού Β. Ελλάδος στην έκθεση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων Ξάνθης

Οι Δρόμοι του Κρασιού Β. Ελλάδος στην έκθεση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων Ξάνθης

Στην Έκθεση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στο αθλητικό στάδιο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη, από τις 18:00 έως τις 21:00, συμμετέχουν τα μέλη της Διαδρομής του […]

Στην Έκθεση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων, που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιουνίου στο αθλητικό στάδιο «Φίλιππος Αμοιρίδης» στην Ξάνθη, από τις 18:00 έως τις 21:00, συμμετέχουν τα μέλη της Διαδρομής του Διονύσου, του<...>αγροτουριστικού δικτύου «Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος».

Οι Δρόμοι του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος αποτελούν μία πρωτοπόρο για τη χώρα μας τουριστική πρόταση και μία καινοτόμο προοπτική προς όλους τους επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό να προσεγγίσουν τις πλούσιες αμπελουργικές περιοχές της βορειοελλαδίτικης γης σε συνδυασμό με πλήθος άλλων τοπικών πολιτισμικών δραστηριοτήτων.

Επισκέψιμα οινοποιεία και αμπελώνες, παραδοσιακοί ξενώνες και εστιατόρια με τοπική κουζίνα, εργαστήρια παραδοσιακών εδεσμάτων και ονομαστών προϊόντων, κέντρα εναλλακτικών δραστηριοτήτων, αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία, εκκλησίες και μοναστήρια, σε μοναδικές ορεινές και παραθαλάσσιες περιηγήσεις, αποτελούν το αγροτουριστικό δίκτυο των 8 οινικών διαδρομών των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», από τη Θεσσαλία στην Ήπειρο, τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Στην εκδήλωση της Ξάνθης, τα μέλη της Διαδρομής του Διονύσου (οινοποιεία, ξενώνες, εστιατόρια και επιχειρήσεις παραγωγής παραδοσιακών προϊόντων) θα παρουσιάσουν τις προτάσεις τους στους επισκέπτες της έκθεσης, αναδεικνύοντας όλα τα σημεία του αμπελοοινικού, πολιτισμικού, γαστρονομικού και τουριστικού ενδιαφέροντος.

Πέρα από τις δυνατότητες οινικού τουρισμού, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν γεύσεις από την γαστρονομία της κάθε περιοχής, να γνωρίσουν τους οινοπαραγωγούς της Διαδρομής του Διονύσου και να δοκιμάσουν μοναδικά κρασιά και αποστάγματα του βορειοελλαδικού αμπελώνα.

Η Έκθεση Αγροτουριστικών Επιχειρήσεων διοργανώνεται από την Αναπτυξιακή Ν. Ξάνθης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και πραγματοποιείται στις 27, 28 και 29 Ιουνίου 2008.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

08/06/2023
07/06/2023
06/06/2023
02/06/2023
01/06/2023
31/05/2023