Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΛοιπές μορφέςΟι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την πρωτοβουλία για το Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού
Προώθηση της βιολογικής αμπελουργίας και των μικρών οινοποιείων

Οι Οικολόγοι Πράσινοι στηρίζουν την πρωτοβουλία για το Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού

Πολιτική στήριξη στην πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού προσφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με επιστολή του προς το δήμαρχο Νεμέας κ. Καλαντζή, ως προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων Κρασιού, ο κ. […]

Πολιτική στήριξη στην πρωτοβουλία για Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού προσφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι. Με επιστολή του προς<...> το δήμαρχο Νεμέας κ. Καλαντζή, ως προέδρου της Ένωσης Ελληνικών Πόλεων Κρασιού, ο κ. Μιχάλης Τρεμόπουλος δηλώνει την ανταπόκρισή του στην πρόσκληση προς τους ευρωβουλευτές να προσυπογράψουν τη σχετική διακήρυξη.

Η πρωτοβουλία προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πόλεων του Κρασιού (RECEVIN) και χρειάζονται 369 υπογραφές ευρωβουλευτών μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου, για να υιοθετηθεί από την Κομισιόν. Στους αρχικούς υπογράφοντες περιλαμβάνεται και ο Ισπανός ευρωβουλευτής Ral Romeva i Rueda, από την ομάδα των Πράσινων.

“Οι Οικολόγοι Πράσινοι δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στη στήριξη της υπαίθρου και τη σύνδεση της αγροτικής παραγωγής με άλλες μορφές ήπιας τοπικής οικονομίας όπως η μεταποίηση μικρής κλίμακας ή ένας τουρισμός διαφορετικός από τα κυρίαρχα πρότυπα”, δήλωσε ο κ. Τρεμόπουλος. “Στον οινοτουρισμό μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα ο συνδυασμός βιολογικής αμπελουργίας και μικρών οινοποιείων με την επιτόπια φιλοξενία επισκεπτών. Τονίζουμε επίσης τις ευεργετικές ιδιότητες του κρασιού στην υγεία, όταν πίνεται υπεύθυνα. Σε συνολικό επίπεδο θέλουμε να προωθήσουμε έναν ήπιο και ποιοτικό τουρισμό, με έμφαση στη συνοχή των τοπικών κοινωνιών και τη διατήρηση του φυσικού και πολιτισμικού τοπίου. Η υποστήριξή μας στην πρωτοβουλία για το Ευρωπαϊκό Έτος Οινοτουρισμού είναι μέρος της προσπάθειάς μας για ζωντανή και βιώσιμη ύπαιθρο”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024