Τελευταία νέα
ΑρχικήΕιδήσειςΟιΝοτικά: Η 'άνοδος' των κρητικών κρασιών στην Αθήνα κατέκτησε τους οινόφιλους
Εκθέσεις

ΟιΝοτικά: Η 'άνοδος' των κρητικών κρασιών στην Αθήνα κατέκτησε τους οινόφιλους

Στα ΟιΝοτικά 2016 έλαβαν μέρος 23 οινοποιοί της μεγαλονήσου, μέλη της ένωσης Wines of Crete.

Περισσότερα από 1.200 άτομα προσήλθαν στην πρόσφατη παρουσίαση των οίνων του κρητικού αμπελώνα, με το όνομα “ΟιΝοτικά“, στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία όπου έμειναν γοητευμένοι από το εύρος και το βάθος της προσφοράς της οινικής Κρήτης. “Δεν περιμέναμε πως τα κρασιά μας θα ήταν τόσο δημοφιλή, πόσο μάλλον που πολλά από αυτά δεν τα βρίσκει εύκολα κανείς στην Αθήνα”, δήλωσε ο πρόεδρος της ένωσης Wines of Crete, κ. Νίκος Μηλιαράκης.

Στα ΟιΝοτικά 2016 έλαβαν μέρος 23 οινοποιοί της μεγαλονήσου, μέλη της ένωσης Wines of Crete, άξιοι πρεσβευτές της συνεχούς βελτίωσης των κρητικών κρασιών, που τα τελευταία χρόνια εμφανίζουν αλματώδη ανάπτυξη και βελτίωση της ποιότητάς τους. Με τη στιβαρή παρουσία τους στα πρώτα ΟιΝοτικά της Αθήνας και την υπόσχεση η εκδήλωση αυτή να γίνει ετήσιο ραντεβού, τα κρασιά της Κρήτης θα διαδραματίσουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στην ελληνική οινική σκηνή, η καρδιά της οποίας χτυπά στην πρωτεύουσα.

Οι οινοποιοί της Κρήτης υποδέχθηκαν επαγγελματίες και οινόφιλους επισκέπτες με τρόπο που επιβεβαίωσε το υψηλό επίπεδο της περίφημης κρητικής φιλοξενίας. Έτσι, στα Οινοτικά 2016 δοκιμάστηκαν περισσότερες από 200 διαφορετικές ετικέτες ξηρών, γλυκών, ακόμα και αφρωδών οίνων, όλων των χρωμάτων, ο γευστικός πλούτος των οποίων δεν άφησε αμφιβολία για τη δυναμική της Κρήτης ως οινοπαραγωγού περιοχής.

Καταδείχθηκε όμως γλαφυρά και ο πλούτος των γνωστών και λιγότερο γνωστών γηγενών ποικιλιών του νησιού, καθώς και η εξαιρετική, καθαρά μεσογειακή έκφραση που βρίσκουν εκεί πολλές διεθνείς ποικιλίες αμπέλου. Σε αυτό βοήθησε και το σεμινάριο για τον κρητικό αμπελώνα και τις ποικιλίες του, διάρκειας 90’, που έγινε σε ξεχωριστή αίθουσα, με μεγάλη συμμετοχή. Εκεί ξετυλίχθηκε η βιοποικιλότητα του νησιού, όπως εκφράζεται στον αμπελώνα του, με ποικιλίες όπως η βηλάνα, το  βιδιανό, το δαφνί, το θραψαθήρι, το ρωμέικο, το πλυτό, το μοσχάτο Σπίνας και, φυσικά, η μανδηλαριά και το κοτσιφάλι. Εν τω μεταξύ, ειδικές και επαναλαμβανόμενες εκδηλώσεις μικρής διάρκειας έλαβαν χώρα και εντός έκθεσης, ειδικά για τη γνωριμία με τις ποικιλίες βιδιανό και κοτσιφάλι, με ιδιαίτερα παραστατικό και παιχνιδιάρικο τρόπο που εντυπωσίασε τους επισκέπτες που τις παρακολούθησαν.

Τέλος, σε κληρώσεις που επαναλαμβάνονταν ανά ώρα, 8 οινοποιοί της Κρήτης χάρισαν αντίστοιχο αριθμό φιαλών κρασιού 1,5 λίτρου (magnum) σε αντίστοιχους τυχερούς, για να πάρουν και σπίτι τους ένα κομμάτι του κρητικού αμπελώνα.

Η εκδήλωση οργανώθηκε από την εταιρεία Vinetum για λογαριασμό της Wines of Crete.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/05/2023
26/05/2023
25/05/2023
24/05/2023
23/05/2023
22/05/2023