Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠαρουσίαση της ελληνικής κατάδυσης στο Ζάππειο
Πρωτοβουλία του Καταδυτικού Οδηγού Ελλάδος

Παρουσίαση της ελληνικής κατάδυσης στο Ζάππειο

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της “Ελληνικής Κατάδυσης” στο Ζάππειο Μέγαρο στα πλαίσια της έκθεσης Τουριστικό Πανόραμα 2010 που διεξήχθη από την Πέμπτη 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 2 […]

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία της “Ελληνικής Κατάδυσης” στο Ζάππειο Μέγαρο στα πλαίσια της έκθεσης Τουριστικό Πανόραμα 2010 που<...> διεξήχθη από την Πέμπτη 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 2 Μαΐου 2010.

Με πρωτοβουλία του Καταδυτικού Οδηγού Ελλάδος οργανώθηκε μια παρουσίαση για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν τα παιδιά να προσεγγίσουν τον υποβρύχιο κόσμο, να γνωρίσουν τις ιδιαιτερότητές του, να εξοικειωθούν με την χλωρίδα και την πανίδα του. Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν να εισάγει την κάθε οικογένεια που ζει στην Ελλάδα στον θαλάσσιο φυσικό πλούτο της χώρας, αλλά και στην ευθύνη όλων μας για την προστασία του. Αυτό είναι εξάλλου και το έργο των 206 καταδυτικών κέντρων που λειτουργούν επίσημα στην Ελλάδα. Πολλά από αυτά λειτουργούν εκτός από τους καλοκαιρινούς και τους χειμερινούς μήνες, δίνοντας την δυνατότητα σε μικρούς, αλλά και σε μεγαλυτέρους- εξερευνητές να πάρουν μια γεύση απο τη ζωή στο βυθό σε 75 δήμους της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης τα παιδιά που συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν μια πρώτη επαφή με τους κάνονες για μια ασφαλή κατάδυση, με την σημασία της επικοινωνίας και της συνεργασίας των δυτών κάτω από το νερό, με το σεβασμό που οφείλουμε στην θάλασσα κάθε φορά που την επισκεπτόμαστε. Τα παιδιά εμπνεύστηκαν επίσης από το οπτικοακουστικό υλικό του προγράμματος και απέδωσαν με τις ζωγραφιές και την φαντασία τους τον υποβρύχιο κόσμο, δίνοντας τις δικές τους ερμηνείες και υποδείξεις για τη ζωή κάτω από την επιφάνεια του νερού. Αυτό όμως που πραγματικά κέντρισε το ενδιαφέρον και ενθουσίασε το κοινό του περιπτέρου, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη που επιφύλασσε η Ελληνική Κατάδυση στους μικρούς της επισκέπτες: μια κατάδυση στο νερό –με πλήρη εξοπλισμό- στο κέντρο της πόλης μέσα στον κατάφυτο Εθνικό Κήπο με φόντο τον ιερό βράχο της Ακρόπολης. Εμπειρία μοναδική τόσο για τους λιλιπούτειους δύτες της αθηναϊκής πρωτεύουσας όσο και για τους υπόλοιπους επισκέπτες του περιπτέρου.

Στις τέσσερις ημέρες της έκθεσης πραγματοποιηθήκαν περισσότερες από 300 καταδύσεις απο παιδιά ηλικίας 8-15 ετών. Συγκεντρώθηκαν στοιχεία από περίπου 1.500 πολίτες, με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση τους σχετικά με την καταδυτική δραστηριότητα σε όλη την Ελλάδα.

Όπως αναφέρει η Ελληνική Κατάδυση, οι επαγγελματίες του ελληνικού τουρισμού, αλλά και η πολιτική ηγεσία, αρχίζει να καταλαβαίνει, μέρα με τη μέρα, ότι η κατάδυση στους ελληνικούς βυθούς αποτελεί ένα πολύ ισχυρό όπλο που με κατάλληλη διαχείριση μόνο οφέλη μπορεί να φέρει, εκτός από σημαντική υποστήριξη των στόχων για την αειφόρο ανάπτυξη. Τα πρώτα σημάδια από την προσπάθεια ενημέρωσης που έγινε στο εξωτερικό είναι πολύ θετικά,
και έχουν φέρει αποτελέσματα ήδη, και για την τρέχουσα σαιζόν 2010 (κρατήσεις 7ήμερων και 10ήμερων καταδυτικών διακοπών σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος και από διάφορες γεωγραφικές αγορές).

Σε μία περίοδο δύσκολη, για τον ελληνικό τουρισμό, ειδικές μορφές τουρισμού όπως η κατάδυση αναψυχής μπορούν να βοηθήσουν. Η κατάδυση έχει τη δυνατότητα να γίνει ένα σημαντικό «πρωτογενές προϊόν» και έτσι να διατίθεται στις διεθνείς αγορές του τουρισμού, σε πελάτες που θα επιλέγουν στοχευμένα τις αντίστοιχες περιοχές της χώρας μας και για τους οποίους η κατάδυση θα αποτελεί και τον πρώτο λόγο που αυτοί και η συντροφιά τους, θα έρθουν για διακοπές στην Ελλάδα.

Πραγματικά πρέπει να συλλογιστούμε αρκετά και να δώσουμε σαφείς απαντήσεις, ειδικά σε αυτούς (τους
επαγγελματίες του τουρισμού) που, από το εξωτερικό, μας έχουν επιλέξει και είναι διατεθειμένοι να στείλουν κόσμο για κατάδυση στην Ελλάδα”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024