Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΠλήθος επισκεπτών και στα φετινά ΒορΟινά, στη Θεσσαλονίκη
Οινοτουρισμός - Τροφοδοσία

Πλήθος επισκεπτών και στα φετινά ΒορΟινά, στη Θεσσαλονίκη

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέοι και παλαιωμένοι, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα βρέθηκαν στη διάθεση των παρισταμένων για να τους δοκιμάσει, να γνωρίσει την ποικιλιακή τους σύνθεση, να συζητήσει με τους δημιουργούς τους για τα χαρακτηριστικά τους και τέλος, να μάθουν τα μυστικά για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη απόλαυσή τους.

Μία πρόσκληση για ένα νοερό ταξίδι στον βορειοελλαδίτικο αμπελώνα μέσα από τους εκλεκτούς οίνους και τα αποστάγματά τους, πραγματοποίησαν οι οινοπαραγωγοί – μέλη της Οίνοι Βορείου Ελλάδος, στα ΒορΟινά, την εκδήλωση των φίλων του κρασιού και της γαστρονομίας.

Το κοινό της Θεσσαλονίκης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ακόμη και άλλων Περιφερειών, αναγνωρίζει “Τα ΒορΟινά” ως ένα θεσμοθετημένο γεγονός της πόλης, που προτιμά και αναμένει. Η εκδήλωση έγινε το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, στον Προβλήτα 1 του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Οίνοι λευκοί, ροζέ και ερυθροί, νέοι και παλαιωμένοι, ξηροί, ημίξηροι, αφρώδεις και  ημιαφρώδεις, γλυκείς και αποστάγματα βρέθηκαν στη διάθεση των παρισταμένων για να τους δοκιμάσει, να γνωρίσει την ποικιλιακή τους σύνθεση, να συζητήσει με τους δημιουργούς τους για τα χαρακτηριστικά τους και τέλος, να μάθουν τα μυστικά για να εξασφαλίσουν τη μέγιστη απόλαυσή τους.

Γλυκείς οίνοι, και αποστάγματα, συμπλήρωναν στο τέλος τη γευσιγνωσία, αφήνοντας πλέον μία ολοκληρωμένη εικόνα της οινικής πραγματικότητας στη Βόρεια Ελλάδα και κυρίως, μία ολοκληρωμένη γευστική απόλαυση.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους δύο επιχειρήσεις παραδοσιακών προϊόντων, ο “Αμπελουργικός Οίκος Καζάκη” και το κρεοπωλείο “Το Χασαπάκι” με γευστικές προτάσεις. Και οι δύο, ανήκουν στο οινοτουριστικό δίκτυο των “Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος”, στο οποίο μέλη είναι διάφορες επιχειρήσεις που πλαισιώνουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, όπως παραδοσιακοί ξενώνες, εστιατόρια με έμφαση στην τοπική πρώτη ύλη και κουζίνα, εργαστήρια και συνεταιρισμοί παρασκευής εκλεκτών εδεσμάτων.

Το κοινό των ΒορΟινών, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για το δίκτυο των “Δρόμων του Κρασιού” και τα μέλη του, από το ομώνυμο περίπτερο στην εκδήλωση.

Καινοτομία των φετινών ΒορΟινών, το περίπτερο “Οινογνωσία – Γευσιγνωσία”, με δύο ενθουσιώδης wine-tenders να παρουσιάζουν στους ενδιαφερόμενους ορισμένες από τις πιο δημοφιλείς Ελληνικές και διεθνείς ποικιλίες, μυώντας τους στον συναρπαστικό κόσμο της γευσιγνωσίας.

Ο Διαγωνισμός Γευσιγνωσίας μονοποικιλιακών οίνων, θεωρείται το “must” των εκάστοτε ΒορΟινών και δε θα μπορούσε να απουσιάζει και από αυτή τη διοργάνωση. Στόχος, η ανεύρεση των σωστών γηγενών και διεθνών ποικιλιών, μέσα από τη διαδικασία τυφλής δοκιμής. 160 περίπου επισκέπτες δοκίμασαν τις ικανότητές τους για να συμμετάσχουν τελικά 108, από τους οποίους, τρεις μπόρεσαν να βρουν και τις 6 σωστές απαντήσεις και άλλοι τρεις, 5 σωστές απαντήσεις. Οι έξι νικητές, θα παραλάβουν ως έπαθλο της νίκης τους, κρασιά των οινοπαραγωγών-μελών της “Οίνοι Βορείου Ελλάδος”, ενώ οι τρεις πρώτοι θα παραλάβουν και από ένα βιβλίο μαγειρικής.

Υπολογίζεται ότι 3.000 και πλέον επισκέπτες επισκέφθηκαν τα φετινά ΒορΟινά.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024