Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠροώθηση της Κύπρου ως “καταδυτικού προορισμού”

Προώθηση της Κύπρου ως “καταδυτικού προορισμού”

Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) συγχαίρει δημόσια το Δήμο Παραλιμνίου για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να βυθίσει σκάφος στον Πρωταρά, προκειμένου αυτό να λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος, με στόχο τη διεθνή προσέλκυση δυτών. Η ενέργεια αυτή αναμένεται να βοηθήσει…

Ο ΣΤΕΚ (Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Κύπρου) συγχαίρει δημόσια το Δήμο Παραλιμνίου για την πρόσφατη<...> πρωτοβουλία του να βυθίσει σκάφος στον Πρωταρά, προκειμένου αυτό να λειτουργεί ως τεχνητός ύφαλος, με στόχο τη διεθνή προσέλκυση δυτών. Η ενέργεια αυτή αναμένεται να βοηθήσει στην προώθηση της καταδυτικής δραστηριότητας ως μορφής εναλλακτικού τουρισμού και να συμβάλει έτσι στον εμπλουτισμό του τουριστικού μας προϊόντος.

Ο ΣΤΕΚ είχε προ καιρού προτείνει δημόσια, αλλά και γραπτώς προς τον ΚΟΤ την εισήγηση για προβολή της Κύπρου ως “καταδυτικού προορισμού” στη Μεσόγειο. Ο υποβρύχιος ή καταδυτικός τουρισμός ενδείκνυται δεδομένης και της πρόσφατης διάκρισης της χώρας μας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ως ο προορισμός με τις καθαρότερες θάλασσες στην Ευρώπη.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΣΤΕΚ κ. Aκης Βαβλίτης, κατά την ομιλία του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα, είχε επισημάνει ότι “γίνονται πολλές φορές χρονοβόρες συζητήσεις για πολυδάπανα και δύσκολα υλοποιήσιμα έργα όπως είναι τα γκολφ ή οι μαρίνες με αποτέλεσμα να παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις και αναβολές. Χωρίς να θεωρούμε ότι τα προαναφερθέντα έργα δεν είναι σημαντικά, υπάρχουν όμως πολλές άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που μπορούν γρήγορα νΆαναπτυχθούν στην προικισμένη με φυσικά κάλλη χώρα μας τόσο στον χερσαίο όσο και στον υποθαλάσσιο χώρο. Έργα τα οποία δεν είναι κατΆανάγκη πολυδάπανα”. Τέτοιο έργο αποτελεί και η δημιουργία καταδυτικού πάρκου από το Δήμο Παραλιμνίου.

Τέλος, ο ΣΤΕΚ κακίζει το γεγονός ότι μέχρι το 2006 δεν έχουν δημιουργηθεί 4 καταδυτικά πάρκα στην Κύπρο σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Τουρισμό. Υποστηρίζεται ότι επιβάλλεται η δημιουργία και άλλων καταδυτικών πάρκων σε θαλάσσιες περιοχές της Κύπρου στις οποίες υπάρχουν οι κατάλληλες συνθήκες, αφού βέβαια προηγηθούν οι σχετικές περιβαλλοντικές και άλλες μελέτες και βεβαίως διασφαλίζονται πάντοτε ασφαλείς συνθήκες επίσκεψης των δυτών στα εν λόγω καταδυτικά πάρκα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024