Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠροτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε θέματα προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών
Προσβάσιμος Τουρισμός

Προτάσεις της Ε.Σ.Α.μεΑ. σε θέματα προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών

Η ΕΣΑμεΑ ζητά τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων, στους τουριστικούς λιμένες, στα πάσης φύσεως καταστήματα εντός ζώνης τουριστικού λιμένα.

Προτάσεις που αφορούν σε θέματα προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία καταθέτει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της, στο πλαίσιο του ν/σ “Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις”, ο οποίος συζητείται αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και ζητά ακρόαση εκπροσώπου της.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την προσθήκη “για τη λειτουργική αδειοδότηση πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία υποδομών και υπηρεσιών”. Ζητά επίσης τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων, στους τουριστικούς λιμένες, στα πάσης φύσεως καταστήματα εντός ζώνης τουριστικού λιμένα.

Η Συνομοσπονδία ακολούθως διεκδικεί την ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλα τα προγράμματα και πολιτικές για τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για την εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των εκπαιδευόμενων των σχολών και των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του τουρισμού σχετικά με την αναπηρία και την προσβασιμότητα, εκπροσώπους των αναπήρων σε κάθε επιτροπή ή Παρατηρητήριο που θα δημιουργηθεί, συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για τα άτομα με αναπηρία, διασφάλιση πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία στον αιγιαλό, προσβάσιμα τουριστικά λεωφορεία κ.λπ.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

21/03/2023
20/03/2023
17/03/2023
16/03/2023
15/03/2023
14/03/2023