Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΤι αλλάζει από 3 Νοεμβρίου σε εστίαση, μουσεία και συνέδρια/εκθέσεις
Τουρισμός και δημόσια υγεία

Τι αλλάζει από 3 Νοεμβρίου σε εστίαση, μουσεία και συνέδρια/εκθέσεις

Τα νέα μέτρα τίθενται σε ισχύ από αύριο Τρίτη 3 Νοεμβρίου στις 6 το πρωί και για έναν μήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας & Διαχείρισης Κρίσεων κ. Νίκου Χαρδαλιά από την Τρίτη τα 4 επίπεδα υγειονομικής ασφάλειας και προστασίας, που ίσχυαν έως τώρα, συγχωνεύονται σε δύο επίπεδα κατά τον ακόλουθο τρόπο: το επίπεδο 1 (πράσινο) και το επίπεδο 2 (κίτρινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Α επιτήρησης (κίτρινο) και αντίστοιχα τα επίπεδα 3 (πορτοκαλί) και 4 (κόκκινο) συγχωνεύονται στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου (κόκκινο).

Με τα νέα αυτά δεδομένα, η κατάταξη των 74 περιφερειακών ενοτήτων της χώρας, διαμορφώνεται από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου και για 14 ημέρες ως εξής:

Στο επίπεδο Α – επιτήρησης (κίτρινο) κατατάσσονται οι ακόλουθες 47 περιφερειακές ενότητες: Αιτωλοακαρνανίας, ‘Ανδρου, Αργολίδας, Αρκαδίας, ‘Αρτας, Αχαΐας, Γρεβενών, Εύβοιας, Ευρυτανίας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θάσου, Θεσπρωτίας, Ιθάκης, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρδίτσας, Καρπάθου-Κάσου, Κέας-Κύθνου, Κέρκυρας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κω, Λακωνίας, Λασιθίου, Λέσβου, Λευκάδας, Λήμνου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Μήλου, Μυκόνου, Νήσων Αττικής, Πάρου, Πρέβεζας, Ρεθύμνου, Ρόδου, Σάμου, Σποράδων, Σύρου, Τήνου, Φθιώτιδας, Φλώρινας, Φωκίδας, Χανίων, Χίου.

Στο επίπεδο Β – αυξημένου κινδύνου κατατάσσονται οι υπόλοιπες 27 περιφερειακές ενότητες: όλες οι περιφερειακές ενότητες της Αττικής και ο Πειραιάς, πλην των νήσων, Βοιωτία, Δράμα, Έβρος, Ημαθία, Θεσσαλονίκη, Θήρα, Ιωάννινα, Καβάλα, Καστοριά, Κιλκίς, Κοζάνη, Λάρισα, Νάξος (πλην Αμοργού), Ξάνθη, Πέλλα, Πιερία, Ροδόπη, Σέρρες, Τρίκαλα, Χαλκιδική.

Αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία
Για τους αρχαιολογικούς χώρους και τα υπαίθρια μουσεία τόσο στο επίπεδο Α (κίτρινο) όσο και το επίπεδο Β (κόκκινο) προβλέπεται απόσταση 1,5 μέτρου μεταξύ των ατόμων.

Για τα κλειστά μουσεία, στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπονται τα εξής: 2 μέτρα απόσταση μεταξύ των ατόμων και 1 άτομο ανά 15 τ.μ. ενώ οι ομαδικές ξεναγήσεις επιτρέπονται έως 10 άτομα.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο), η λειτουργία των κλειστών μουσείων αναστέλλεται.

Εστίαση
Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό καθώς και για το κοινό κατά την αναμονή, 6 άτομα ανά τραπέζι και πληρότητα έως 50% της δυναμικότητας βάσει της άδειας. Επιπλέον οι αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων ορίζονται από τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση. Και στο επίπεδο Α θα ισχύσει περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας, θα παραμένουν δηλαδή τα καταστήματα εστίασης κλειστά από τις 23.30 έως τις 5.00 πμ, με εξαίρεση τo take away και τo delivery, ενώ ισχύει καθολική απαγόρευση πώλησης αλκοόλ κατά τις ώρες αυτές και απαγόρευση κάθε είδους ζωντανής μουσικής.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο) προβλέπεται πλήρης αναστολή λειτουργίας, με εξαίρεση το take away και το delivery.

Κέντρα διασκέδασης (χώροι δεξιώσεων, μπαρ)
Στο επίπεδο Α (κίτρινο) προβλέπεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και για το κοινό κατά την αναμονή, 6 άτομα ανά τραπέζι και αποκλειστικά καθήμενοι.

Για τα κέντρα διασκέδασης χωρητικότητας άνω των 300 ατόμων προβλέπεται πληρότητα 50% της δυναμικότητας με μέγιστο τους 300 καθήμενους, ενώ για τους χώρους διεξαγωγής χωρητικότητας έως 300 άτομα, προβλέπεται πληρότητα 50% της δυναμικότητας με μέγιστο τους 150 καθήμενους. Επίσης προβλέπεται απόσταση 1,8μ. ανάμεσα στα τραπέζια, περιορισμός του ωραρίου λειτουργίας (κλειστά 23:30-05:00), καθώς και καθολική απαγόρευση κάθε είδους ζωντανής μουσικής.

Στο επίπεδο Β’ (κόκκινο), η λειτουργία τους αναστέλλεται.

Συνέδρια και εκθέσεις
Στο επίπεδο Α προβλέπονται 1 άτομο ανά 10 τ.μ. τουλάχιστον και έως 100 συμμετέχοντες, καθώς και τήρηση απόστασης 1,5 μέτρου μεταξύ των συμμετεχόντων.

Στο επίπεδο Β (κόκκινο), η συγκεκριμένη δραστηριότητα αναστέλλεται.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024