Τελευταία νέα
ΑρχικήΤεχνολογίαInternet και MobileΤρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες του Υπουργείου Πολιτισμού υλοποιούνται σε συνεργασία με την ΚτΠ
Πολιτισμός

Τρεις νέες ψηφιακές πλατφόρμες του Υπουργείου Πολιτισμού υλοποιούνται σε συνεργασία με την ΚτΠ

Τα Έργα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Άξονα – 4.6. 'Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας' του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

​Υπογράφηκε χθες Προγραμματική Συμφωνία, μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της “Κοινωνία της Πληροφορίας” ΜΑΕ. Την Προγραμματική Συμφωνία υπέγραψαν ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού αρμόδιος για θέματα σύγχρονου πολιτισμού κ. Νικόλας Γιατρομανωλάκης και ο διευθύνων σύμβουλος της ΚτΠ ΜΑΕ, κ. Σταύρος Ασθενίδης.

Το αντικείμενο της συνεργασίας είναι η υλοποίηση των παρακάτω έργων που είναι ενταγμένα στο Ταμείο Ανάκαμψης:

  • “Πλατφόρμα για την ελληνική χειροτεχνία” με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του Έργου αποτελεί ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης ηλεκτρονικής πλατφόρμας ανάδειξης, προβολής και διασύνδεσης της ελληνικής χειροτεχνίας και των Ελλήνων χειροτεχνών.
  • “Πλατφόρμα διαχείρισης αρχαιολογικών χώρων”, με προϋπολογισμό 400.000 ευρώ. Αντικείμενο του Έργου αποτελεί η κατασκευή ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την διαχείριση αρχαιολογικών χώρων ανά την επικράτεια και πολιτιστικών δράσεων που διεξάγονται σε αυτούς.
  • “Πλατφόρμα Επιμόρφωσης Εργαζομένων στο πολιτιστικό και δημιουργικό τομέα”, με προϋπολογισμό 1 εκατ. ευρώ. Αντικείμενο του Έργου είναι ο σχεδιασμός και ανάπτυξη ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιμόρφωσης για την ανάπτυξη δεξιοτήτων (skill building) στο πεδίο του πολιτισμού και της πολιτιστικής διαχείρισης, προσανατολισμένη για τους επαγγελματίες του κλάδου.

Τα Έργα θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του Άξονα – 4.6. “Εκσυγχρονισμός και βελτίωση της ανθεκτικότητας κύριων κλάδων οικονομίας της χώρας” του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

“Με την υπογραφή της Προγραμματικής Συμφωνίας με την ΚτΠ ΜΑΕ ξεκινάει η υλοποίηση σημαντικών εργαλείων για την θωράκιση, ενίσχυση, ανάπτυξη και προβολή του πολιτιστικού, δημιουργικού και χειροτεχνικού τομέα της χώρας μας, καθώς και την ενδυνάμωση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων των επαγγελματιών του κλάδου, αναπόσπαστου μέρος της στρατηγικής μας”, δήλωσε ο κ. Γιατρομανωλάκης.

“Η έγκαιρη υλοποίηση των έργων που περιλαμβάνονται στην Προγραμματική Συμφωνία με το ΥΠΠΟΑ αποτελεί δέσμευση για όλους εμάς στην ‘Κοινωνία της Πληροφορίας’. Με τις γνώσεις και την εμπειρία μας στην διαχείριση σύνθετων έργων, θα δουλέψουμε σε στενή συνεργασία με το ΥΠΠΟΑ ώστε να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί, ενισχύοντας έτσι τις δυνατότητες των επαγγελματιών του κλάδου και την ψηφιακή διαχείριση της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας” ανέφερε ο κ. Ασθενίδης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024