Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΜυτιλήνη: Προς υλοποίηση το αναπτυξιακό έργο στις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου
Ιαματικός Τουρισμός

Μυτιλήνη: Προς υλοποίηση το αναπτυξιακό έργο στις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου

Ιαματικές πηγές

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, αναμένεται ριζική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος στη Δυτική Λέσβο

Προς υλοποίηση βρίσκεται το σχέδιο για αξιοποίηση των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, στη Δυτική Λέσβο. Μάλιστα πραγματοποιήθηκε και εκτενής παρουσίαση του project, στα πλαίσια της Ημερίδας με θέμα: «To αναπτυξιακό έργο του Θερμαλιστικού-Ιαματικού Γεωπάρκου στις Ιαματικές Πηγές του Πολιχνίτου της Λέσβο», που διοργανώθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Πολιχνίτου, στις 6 Δεκεμβρίου 2022.

Επιφανείς ακαδημαϊκοί και ειδικοί επαγγελματίες του κλάδου των ιαματικών πηγών και της ευεξίας, ανέπτυξαν τη δυναμική της επένδυσης της κατασκευαστικής ΤKC -που προχώρησε στην 25ετή εκμίσθωση των Ιαματικών Πηγών που προβλέπει τη ριζική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος- επιχειρηματικό σχέδιο που ενισχύει τη βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής, πετυχαίνει την επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν, εμπλουτίζει το προσφερόμενο τουριστικό προϊόν, στηρίζοντας και ενδυναμώνοντας τα οικονομικά μεγέθη της τοπική κοινωνίας και οικονομίας.

Αναφερόμενος στην επένδυση των Ιαματικών πηγών Πολιχνίτου, ο διευθύνων σύμβουλος της TKC AE Κατασκευών Μελετών κ. Θεόδωρος Κούσκος τονίζει: «Με ιδιαίτερη χαρά παρουσιάζουμε τo αναπτυξιακό έργο του Θερμαλιστικού-Ιαματικού Γεωπάρκου στις Ιαματικές Πηγές του Πολιχνίτου της Λέσβου οι οποίες για χρόνια ήταν αναξιοποίητες. Αξίζει να αναφερθεί ότι οι πηγές συγκαταλέγονται στις θερμότερες της Ευρώπης, στοιχείο που αποτελεί ένα μοναδικό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα».

Και συνεχίζει: «στόχος μας είναι μέσα από τη δυναμική ενασχόληση του έργου, να προσφέρουμε ένα ολιστικό τουριστικό προϊόν επικεντρωμένο στον Ιατρικό Τουρισμό Ευεξίας-Υγείας το οποίο είναι άμεσα συνδεδεμένο με την βιώσιμη ανάπτυξη».

Ο κ. Κούσκος κλείνοντας, σημείωσε ότι «θέλουμε το project να είναι ελκυστικό κυρίως σε τουρίστες από την Δυτική Ευρώπη, που είναι ήδη γνώστες του συγκεκριμένου τουριστικού προϊόντος. Τέλος σχεδιάζεται η σύνδεση των ιαματικών υπηρεσιών και θεραπειών με εγχώριους και διεθνείς Ασφαλιστικούς Οργανισμούς που αναζητούν αντίστοιχες υπηρεσίες».

Σύμφωνα με το επιχειρηματικό σχέδιο, εντός του συγκεκριμένου θερμαλιστικού Γεωπάρκου έκτασης 105 στρ., η TKC θα αναπτύξει υπηρεσίες ευεξίας και θερμαλισμού σε συνεργασία με εξειδικευμένους παρόχους υπηρεσιών Ιαματικής και Ιαματικής ιατρικής.

Στην κατεύθυνση αυτή έχουν αναπτυχθεί συνεργασίες με τους φορείς: ELITOUR, ASKLEPIEIA HEALTH CLUSTER, EUROTEL, ENSANA, APOLLO TRAVEL αλλά και πολλούς άλλους. Το εν λόγω έργο αποτελεί το πρώτο πανελλαδικά επιχειρηματικό πλάνο ανάπτυξης δομών Ιαματικής ιατρικής και εξειδικευμένων υπηρεσιών Ιαματικού Τουρισμού και Ευεξίας, με μοντέλο συνεργασίας ιδιώτη και φορέα Δημοσίου.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024