Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΝομοθετική ρύθμιση για ομαδικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, πέραν του ωραρίου
Πολιτισμός

Νομοθετική ρύθμιση για ομαδικές επισκέψεις στους αρχαιολογικούς χώρους, πέραν του ωραρίου

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, προκαταβάλλεται από τους ενδιαφερομένους διοργανωτές στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ανάλογο ποσό για την κάλυψη των εκτάκτων λειτουργικών δαπανών και για την αποζημίωση του απασχολούμενου προσωπικού.

Νομοθετική ρύθμιση που ενθαρρύνει την παραγωγική τουριστική αξιοποίηση των μουσείων και αρχαιολογικών χώρων εισήγαγε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή, για την πραγματοποίηση πολιτιστικών εκδηλώσεων και ομαδικών επισκέψεων σε μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία εκτός του προκαθορισμένου ωραρίου λειτουργίας τους, καθώς και κατά τις ημέρες ανάπαυσης του προσωπικού αυτών, πέραν του προβλεπομένου τέλους, προκαταβάλλεται από τους ενδιαφερομένους διοργανωτές στο Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων ανάλογο ποσό για την κάλυψη των εκτάκτων λειτουργικών δαπανών και για την αποζημίωση του απασχολούμενου προσωπικού.

Τονίζοντας ότι η ρύθμιση αυτή εισάγεται με τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων, ο κ. Παναγιωτόπουλος κάλεσε όλους τους βουλευτές να την υπερψηφίσουν, καθώς έτσι θα επεκταθεί το ωράριο των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων και θα διευκολυνθούν οργανωμένες εκδηλώσεις, επισκέψεις από επιβάτες κρουαζιεροπλοίων κ.α., με αύξηση και των εσόδων του δημοσίου, αλλά και των αποδοχών των εργαζομένων.

“Είναι”, πρόσθεσε ο υπουργός, μια ρύθμιση, “που δεν αφορά μόνο την καλύτερη προβολή του πολιτισμού μας. Είναι διαβατήριο για την εξωστρέφεια της Ελλάδος. Είναι εργαλείο για την ανάπτυξη. Είναι πολύτιμο εργαλείο για τον τουρισμό”.

Πρόσθεσε, τέλος, ότι σύντομα θα πάει στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής για να παράσχει πλήρη ενημέρωση, για όλες τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΠΟΑ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024