Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ ΕΟΤ βάζει υπό την αιγίδα του σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις στην Ελλάδα το Μάιο
Εκδηλώσεις

Ο ΕΟΤ βάζει υπό την αιγίδα του σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις στην Ελλάδα το Μάιο

ΕΟΤ

Η Ελλάδα φιλοξενεί μια σειρά από διεθνείς πολιτιστικές, περιβαλλοντικές και αθλητικές εκδηλώσεις, αναδεικνύοντας την πλούσια ποικιλία του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, με την αιγίδα του ΕΟΤ.

Σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις στην Ελλάδα, οι οποίες αναδεικνύουν το πολύμορφο ελληνικό τουριστικό προϊόν και προβάλλουν τις ειδικές μορφές τουρισμού που προσφέρει η χώρα, διοργανώνονται έως τα τέλη του Μαΐου υπό την αιγίδα του ΕΟΤ. Πρόκειται για το “ELIA Lesvos Confest”, τις εκδηλώσεις “Ημέρες Θάλασσας”, την 3η Attica Green Expo, τον ιστιοπλοϊκό αγώνα “Posidonia Cup 2024” και το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ.

12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ

Το 12ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ πραγματοποιήθηκε από τις 20 έως τις 26 Μαΐου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Στο φετινό πρόγραμμα συμμετείχαν ταινίες κάθε είδους (ντοκιμαντέρ, ρεπορτάζ, μυθοπλαστικές (fiction), κινουμένου σχεδίου, έρευνας, εκπαιδευτικές κ.λπ.) από την Ελλάδα και 22 ξένες χώρες, που φέρνουν την επιστήμη της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας και τη Λαογραφίας κοντά στην τέχνη του κινηματογράφου. Μέσα από τις ταινίες παρουσιάζονται τα “στοιχήματα” της επιστημονικής κοινότητας, την ακροβασία της επιστημονικής έρευνας ανάμεσα στην ψηφιακή και αναλογική τεκμηρίωση, τις δυσκολίες της ανασκαφής και τη χαρά της ανακάλυψης, αλλά και παραδόσεις που σιγά-σιγά χάνονται. Το φεστιβάλ ολοκληρώθηκε την Κυριακή 26 Μαΐου με την τελετή απονομής των βραβείων, στο Ολύμπια – Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” της Αθήνας.

 2ο Διεθνές Συνέδριο για την ελιά “ELIA Lesvos Confest”

Το 2ο Διεθνές Συνέδριο για την ελιά “ELIA Lesvos Confest” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ από τις 23 μέχρι τις 26 Μαΐου στο Ελαιοτριβείο Βρανά στον κόλπο της Γέρας, με την υποστήριξη των Πανεπιστημίων Yale και ΕΚΠΑ. Πρόκειται για μια καινοτόμα διοργάνωση, που συνδυάζει την επιστημονική διάσταση ενός συνεδρίου με τον πολιτιστικό χαρακτήρα ενός φεστιβάλ, αλλά και ενός θεματικού event για τον ελαιοτουρισμό. Στη διάρκεια των εργασιών του, κορυφαίοι επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα μεταφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους σχετικά με τη συμβολή του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου στην ανθρώπινη υγεία. Μεταξύ άλλων, στόχος του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της Λέσβου διεθνώς, μέσω της ανάπτυξης της ελαιοβιωματικής εμπειρίας, ως διαδραστικού, πολυθεματικού και εναλλακτικού τουριστικού προορισμού.

“Ημέρες Θάλασσας”

Οι “Ημέρες Θάλασσας” διοργανώνονται από τον Δήμο Πειραιά για 10η χρονιά υπό την αιγίδα του ΕΟΤ στο διάστημα 24 Μαΐου-2 Ιουνίου. Είναι ένα πανόραμα εκδηλώσεων σε διάφορα σημεία της πόλης με επίκεντρο τη θάλασσα, την ιστορία και τον πολιτισμό της, που περιλαμβάνουν συναυλίες, ξεναγήσεις, εκθέσεις φωτογραφίας και ζωγραφικής, συνέδρια και άλλες εκπαιδευτικές, πολιτιστικές και αθλητικές δράσεις. Κεντρικός σκοπός των εκδηλώσεων είναι η προβολή της πόλης του Πειραιά ως city break προορισμού, αλλά και η τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

3η Attica Green Expo

Η 3η Attica Green Expo θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο Παλαιό Φάληρο από τις 29 Μαΐου έως την 1η Ιουνίου, με εκθέτες δήμους από την ηπειρωτική και τη νησιωτική Ελλάδα, καθώς τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Εδαφικής Συνεργασίας (ΕΟΕΣ) στον οποίο ανήκουν 36 Δήμοι και Περιφέρειες εντός και εκτός της χώρας. Βασικοί πυλώνες της είναι η ανάδειξη της ελληνικής οικονομίας σε σχέση με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα διεθνή μοντέλα και η αποτελεσματικότητά τους, καθώς και η εφαρμογή των παγκοσμίων προτύπων στον ελληνικό χώρο, ενώ ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στη σύνδεση του τουρισμού με την προστασία του περιβάλλοντος και την πράσινη ανάπτυξη.

“Posidonia Cup 2024”

Ο ιστιοπλοϊκός αγώνας “Posidonia Cup 2024” διοργανώνεται στις 31 Μαΐου στον Σαρωνικό Κόλπο από τον Πανελλήνιο Όμιλο Ιστιοπλοΐας Ανοικτής Θαλάσσης (ΠΟΙΑΘ), στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ναυτιλιακής Έκθεσης “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ“. Πρόκειται για ένα από τα μακροβιότερα αθλητικά γεγονότα στο παγκόσμιο καλεντάρι της ιστιοπλοΐας και μία από τις σημαντικότερες διοργανώσεις στην ελληνική αθλητική ατζέντα. Ο αγώνας θα διεξαχθεί κατά μήκος των ακτών της Αττικής και σε αυτόν αναμένεται να συμμετάσχουν περισσότερα από 60 σκάφη με ελληνικά και διεθνή πληρώματα.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024