Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟ θεσμός του 'Navarino Challenge' συνεχίζεται και το 2018
Αθλητικός τουρισμός

Ο θεσμός του 'Navarino Challenge' συνεχίζεται και το 2018

Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου 2018, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino.

Άνοιξαν οι εγγραφές για τo 6ο “Navarino Challenge”, που αποτελεί θεσμό στον χώρο του αθλητικού τουρισμού και σταθερή επιλογή αθλητικής διοργάνωσης στο ημερολόγιο κάθε ενδιαφερόμενου, από το 2013 μέχρι σήμερα. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στις 12-14 Οκτωβρίου 2018, στη Μεσσηνία και την Costa Navarino αναμένοντας να φιλοξενήσει για ακόμα μία χρονιά εκατοντάδες επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές που θα λάβουν μέρος στις πολυάριθμες δραστηριότητες της.

Η πολυβραβευμένη διοργάνωση αθλητικού τουρισμού, η οποία ως βασικό στόχο έχει να προωθήσει τον αθλητισμό και το ευ αγωνίζεσθαι, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα είναι γεμάτη από δραστηριότητες καλύπτοντας με αυτό τον τρόπο όλες τις ηλικιακές απαιτήσεις.

Το “Navarino Challenge”, με τους περισσότερους Ολυμπιονίκες πρεσβευτές σε αθλητική διοργάνωση έρχεται για ακόμα μια φορά στη Μεσσηνία με πάνω από 10 Ολυμπιακά αθλήματα. Το τρέξιμο, η κολύμβηση, το SUP, αλλά και η επιτυχημένη “συνταγή” του Tae Kwon Do (με την παρουσία του δις αργυρού Ολυμπιονίκη Αλέξανδρου Νικολαΐδη) και του boccia (με τον κάτοχο 4 Παραολυμπιακών μεταλλίων, Γρηγόρη Πολυχρονίδη), είναι μερικά από τα αγωνίσματα που πρωταγωνιστούν.


Ποδηλατάδα του Navarino Challenge στην Βοϊδοκοιλιά (photo by Elias Lefas).

Οι διαδρομές τρεξίματος
Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα στις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου (21,1 χλμ.), των 10 χλμ., και των 5 χλμ. (τρέξιμο και δυναμικό βάδισμα). Με αφετηρία το Navarino Dunes της Costa Navarino, οι επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές θα τρέξουν παραλιακά προς την Πύλο, διασχίζοντας την πανέμορφη παραλία της Βοϊδοκοιλιάς στον μοναδικό αγώνα trail run που συνδυάζει χώμα, άμμο και άσφαλτο. Αντίστοιχα, την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί και η παιδική διαδρομή του 1 χλμ. Η αφετηρία και ο τερματισμός όλων των διαδρομών θα είναι κοινός. Τις διαδρομές έχει σχεδιάσει ο πρώην μαραθωνοδρόμος, κάτοχος της πανελλήνιας επίδοσης στην κλασική διαδρομή, προπονητής τρεξίματος και διευθυντής της All About Running, Νίκος Πολιάς. Στη διοργάνωση θα υπάρχει χρονομέτρηση για όλους τους συμμετέχοντες.

Αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας
Οι φίλοι της κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας, θα έχουν την ευκαιρία να κολυμπήσουν με  συναγωνισμό και χρονομέτρηση για πρώτη χρονιά, στον πανέμορφο όρμο του Ναυαρίνου στο γραφικό λιμάνι της Πύλου καλύπτοντας την ξεχωριστή κολυμβητική διαδρομή του 1 μιλίου (1,6 χλμ.). Την διαδρομή έχει επιμεληθεί ο ομοσπονδιακός τεχνικός κολύμβησης, Νίκος Γέμελος (προπονητής που μας έχει χαρίσει αμέτρητες Ολυμπιακές και παγκόσμιες διακρίσεις στην κολύμβηση ανοιχτής θαλάσσης).

Αγώνες Stand Up Paddling
Αμέσως μετά την κολυμβητική δράση, θα διεξαχθεί για 3η συνεχή χρονιά ο αγώνας σκυταλοδρομίας Stand Up Paddling by BIC Sport. Το “Navarino Challenge” παρουσιάζει στο λιμάνι της Πύλου ένα καινοτόμο άθλημα, όπως το Stand Up Paddling (SUP), που έχει πλέον γίνει δημοφιλές σε όλο τον κόσμο. Ο αγώνας της όρθιας σανιδοκωπηλασίας θα πραγματοποιηθεί με την υποστήριξη του surf club, Surf Salad.

Να σημειωθεί ότι όσοι από τους συμμετέχοντες στο Navarino Challenge κλείσουν το πακέτο διαμονής τους στο The Westin Resort Costa Navarino και επιλέξουν να λάβουν μέρος στα βασικά αγωνίσματα (τρέξιμο, κολύμβηση, SUP), θα έχουν επιπλέον τη δυνατότητα να απολαύσουν δωρεάν το πλήρες πρόγραμμα δραστηριοτήτων της διοργάνωσης.


Τρέξιμο στο Navarino Challenge (photo by Babis Gkiritziotis).

Το “Navarino Challenge” σε μια προσπάθεια να συνεχίσει να καινοτομεί με στόχο να γίνεται πάντα πιο ελκυστικό, προσθέτει φέτος περισσότερα Wellness Activities για όσους συμμετάσχουν. Στο πρόγραμμα της διοργάνωσης πέραν του pilates (με την καθηγήτρια φυσικής αγωγής, Μάντη Περσάκη), εντάσσεται φέτος και το CrossFit by Dimitris Moros, που αποτελεί πρόγραμμα συνολικής ενδυνάμωσης και ευεξίας με βάρη. Ο Δημήτρης Μώρος είναι πτυχιούχος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Fitness Art. Από 1997 έως το 2001 υπήρξε πανελληνιονίκης και βασικό στέλεχος της Εθνικής τζούντο. Από το 2007 ασχολείται αποκλειστικά με το personal training.

Το πλήρες πρόγραμμα για όσους μείνουν στο The Westin Resort Costa Navarino περιλαμβάνει ακόμα: tae kwon do, boccia, αναρρίχηση και ποδηλατάδα στη Βοϊδοκοιλιά (με την υποστήριξη του Navarino Outdoors), pilates, μπάσκετ, γκολφ (με την υποστήριξη του Navarino Golf Academy), kick boxing (με τον πρωταθλητή Αλέξανδρο Νικολαΐδη), baby swimming και aqua aerobic (με την υποστήριξη του Swim Academy), kids’ athletics, beach volley, tennis cross training (με την υποστήριξη του Navarino Racquet Academy), crossfit, beach yoga, αγώνα επίδειξης με σκάφη τύπου Optimist (από τον Ναυτικό Αθλητικό Σύλλογο Πύλου “Νέστωρ”) και πυγμαχία (με την υποστήριξη του Vizantinos target sport club).

Το “Navarino Challenge” έχει διακριθεί στο παρελθόν με Ermis Awards, με Tourism Awards και με Sports Marketing Awards, μετά την επιτυχημένη του πορεία τα τελευταία 5 χρόνια, σημειώνοντας ρεκόρ σε επίπεδο κρατήσεων στο The Westin Resort Costa Navarino.

Επίσημοι χορηγοί της διοργάνωσης είναι για ακόμα μία χρονιά το Φυσικό Μεταλλικό Νερό “Βίκος” και η Ford Motor Ελλάς. Επίσημοι υποστηρικτές είναι οι Ποσειδωνία, BIC και BIC Sport.

Το “Navarino Challenge” θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της Costa Navarino, του The Westin Resort Costa Navarino, της Active Media Group και τη στήριξη των Δήμων Πύλου-Νέστορος και Τριφυλίας.

Τρέξιμο στο Navarino Challenge (photo by Elias Lefas).

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/03/2024
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024