Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλοκληρώθηκαν οι αθλητικοί αγώνες “Λέρεια 2022” και “Παπαντωνάκεια 2022” στη Λέρο
Αθλητικός τουρισμός

Ολοκληρώθηκαν οι αθλητικοί αγώνες “Λέρεια 2022” και “Παπαντωνάκεια 2022” στη Λέρο

Τα “Λέρεια” διεξάγονται από το 1998 στο νησί, για την ανάδειξη ταλέντων στο κομμάτι των αθλητών – αθλητριών. Οι αγώνες στίβου “Παπαντωνάκεια 2022” είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου πρωτεργάτη του κλασικού αθλητισμού στη Λέρο, αλλά και στα Δωδεκάνησα, καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή Μιλτιάδη Παπαντωνάκη.

Με τη συμμετοχή αθλητών από τα γειτονικά νησιά, ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 17 και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου οι αθλητικοί αγώνες “Λέρεια 2022” και “Παπαντωνάκεια 2022“, που συνδιοργάνωσε ο Δήμος Λέρου (ΔΟΠΑΙΣΑΠ), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου και ο ΓΣΝ Λέρου.

Τα “Λέρεια 2022”, τα οποία αποτελούν πλέον θεσμό στο χώρο του αθλητισμού στο νησί, ξεκίνησαν το Σάββατο στις 16.00 και ολοκληρώθηκαν στις 19.30, παρουσία πλήθους κόσμου τόσο από τη Λέρο όσο και από τα γύρω νησιά, με πολλές πρωτιές των τοπικών αθλητικών συλλόγων στίβου (Αρτέμιδα – ΓΣΝ).

Τα “Λέρεια”, τα οποία διεξάγονται από το 1998 στο νησί είναι μια αθλητική διοργάνωση που δίνει κίνητρα στους συλλόγους του κλασικού αθλητισμού να “δουλεύουν” σωστά με τις ακαδημίες τους για την ανάδειξη ταλέντων με εκπληκτικά αποτελέσματα στο κομμάτι των αθλητών – αθλητριών. Την επόμενη μέρα, Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου και ώρα 10.00, έλαβαν χώρα οι αγώνες στίβου “Παπαντωνάκεια 2022”, που είναι αφιερωμένοι στη μνήμη του αείμνηστου πρωτεργάτη του κλασικού αθλητισμού στη Λέρο, αλλά και στα Δωδεκάνησα, καθηγητή φυσικής αγωγής και προπονητή Μιλτιάδη Παπαντωνάκη.

Την ίδια ημέρα ο δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, απένειμε τιμητική πλακέτα στον αθλητή Ιωάννη Βιρβίλη ως αναγνώριση της προσφοράς του στον ελληνικό αθλητισμό και στην ιδιαίτερη πατρίδα του την Λέρο. Επίσης, τιμητική πλακέτα απένειμε ο κ. Κόλιας στον επίτιμο πρόεδρο του Γ.Σ.Ν και αντιπρόεδρο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδ/σου κ. Α. Μπίλλη για την προσφορά του στον αθλητισμό.

Ο κ. Κόλιας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αθλητές, γυμναστές και όλους τους παρευρισκόμενους τονίζοντας ότι ο αθλητισμός στηρίζεται στις αξίες και τα ιδανικά της ευγενούς άμιλλας και του ανταγωνισμού, προσθέτοντας ότι απαράβατο καθήκον μιας κοινωνίας είναι να τιμά τους ανθρώπους που προσέφεραν με το έργο τους σε έναν τόπο και αφιέρωσαν τη ζωή τους σε μία αποστολή που αποσκοπούσε στο κοινό όφελος.

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023