Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠιερία: Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μέσα από το κυρίαρχο brand του Ολύμπου
Εναλλακτικός Τουρισμός

Πιερία: Προοπτικές τουριστικής ανάπτυξης μέσα από το κυρίαρχο brand του Ολύμπου

Η τοποθέτηση της προέδρου του ΕΟΤ, Άντζελα Γκερέκου και του προέδρου της ΕΞΕΠ, Ηρακλή Τσιτλακίδη.

Τις  προοπτικές ανάπτυξης της Πιερίας μέσω του προσκυνηματικού τουρισμού θα συζητήσει η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της στο νομό την Παρασκευή 12 Μαϊου και το Σάββατο 13 Μαϊου. «Πάντοτε υπήρχε ένα κοινό που ερχόταν για επισκεφτεί τους θρησκευτικούς χώρους, αλλά τα τελευταία χρόνια αυτό είναι μια έντονη τάση», ανέφερε η πρόεδρος του ΕΟΤ μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα σε 60΄»  στη Δίον Τηλεόραση.

Η τάση του προσκυνηματικού τουρισμού

Όπως επισήμανε έχουν γίνει πολλά για να ενισχυθεί αυτή η τάση και ιδιαίτερα μετά τη κρίση, τόσο στη χώρα μας όσο και στο εξωτερικό, ανεξάρτητα από τη θρησκεία του καθενός. «Ο προσκυνηματικός τουρισμός αναζητείται όλο και περισσότερο», υπογράμμισε η πρόεδρος του ΕΟΤ και πρόσθεσε πως η προσπάθεια αυτή ενδυναμώνεται καθώς θα συνδυαστεί με μια ολιστική εικόνα τόσο στη χώρα όσο και στην Πιερία, η οποία βεβαίως διαθέτει ένα παγκόσμιο brand τον Όλυμπο. Η πρόεδρος του ΕΟΤ σημείωσε ότι το παγκόσμιο αυτό brand είναι αναξιοποίητο και θα μπορούσε να γίνει η σημαία της τουριστικής προβολής κάτω από την οποία θα συμπεριλαμβάνονται όλα τα υπόλοιπα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής.

Πρότυπος τουριστικός προορισμός η Πιερία

«Τον σωστό άνθρωπο στη σωστή θέση» χαρακτήρισε την πρόεδρο του ΕΟΤ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και πρόεδρος του Πιερικού Οργανισμού Προβολής και Ανάπτυξης κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης για την προβολή του τουρισμού της Ελλάδας αλλά και της Πιερίας, για την ανάδειξη των συγκριτικών της πλεονεκτημάτων. Ο κ. Τσιτλακίδης υπογράμμισε ότι η επίσκεψη της κα Γκερέκου συμπίπτει με την διαδικασία που έχει ξεκινήσει της μετεξέλιξης του Τουριστικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής της Πιερίας, σε Διαχειριστή της Περιοχής παράλληλα με την κήρυξη της Πιερίας  ως πρότυπου τουριστικού προορισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024