Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠοδηλατάδα στην Bike Friendly Χίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου
Εναλλακτικός Τουρισμός

Ποδηλατάδα στην Bike Friendly Χίο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου

Η Χίος έχει ποδηλατική παιδεία και είναι ένας Bike friendly προορισμός.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, το σωματείο “Ποδηλάτες Χίου” σε συνεργασία με τον Δήμο Χίου διοργάνωσαν ανοιχτή ποδηλατάδα για όλους.  Η ποδηλατάδα που ήταν και ταυτόχρονα ο γύρος της πόλης με ποδήλατο, ξεκίνησε το Σαββάτου 3 Ιουνίου 2023 και ώρα 17:30 από την Πλατεία Βουνακίου Χίου, αφού αρχικά προηγήθηκε μια σύντομη ενημέρωση.

Το παρών έδωσαν πάνω από 40 ποδηλάτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι γέμισαν με τα ποδήλατα τους τους δρόμους της πόλης της Χίου. Πρώτα οι μικροί φίλοι του ποδηλάτου έκαναν μια σύντομη βόλτα στα σοκάκια του κάστρου, όπου παράλληλα έλαβε χώρα ενημέρωση για το σωστό τρόπο κίνησης με ποδήλατο στους δρόμους. Η διαδρομή ολοκληρώθηκε στο Δημαρχείο Χίου όπου οι συμμετέχοντες εισέπραξαν και το χειροκρότημα από τους παρευρισκόμενους.

Ακολούθησε η κύρια διαδρομή, που κάλυπτε σχεδόν όλο το κέντρο και το λιμάνι της Χίου. Με άψογη συνεννόηση οι μηχανές της αστυνομίας και του λιμενικού οδήγησαν την πομπή με απόλυτη ασφάλεια, περνώντας την Απλωταριά – Καλαμπόκα και Κουντουριώτου.

Τόσο η ποδηλατάδα όσο και η συνεργασία που έδειξαν όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς καθώς και η υπομονή των οδηγών κατά τη διάρκεια του ποδηλατικού αυτού γεγονότος, απέδειξαν ότι η Χίος έχει ποδηλατική παιδεία και είναι ένας Bike friendly προορισμός.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024