Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικόςΑχίλλειο: Πρωτοβουλίες Κεφαλογιάννη για την αποκατάσταση του συγκροτήματος στην Κέρκυρα
Προορισμός

Αχίλλειο: Πρωτοβουλίες Κεφαλογιάννη για την αποκατάσταση του συγκροτήματος στην Κέρκυρα

Αχίλλειο
Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κα Ηρώ Χατζηγεωργίου.

Πρωτοβουλία της Υπουργού Τουρισμού για επιτάχυνση αποκατάστασης του Αχιλλείου συγκροτήματος, στοχεύοντας σε βελτίωση του εξωτερικού περιβάλλοντος και διατήρηση της επισκεψιμότητας.

Με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού κας Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Υπερταμείου κ. Γρηγόρη Δημητριάδη  και τη διευθύνουσα σύμβουλο της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου κα Ηρώ Χατζηγεωργίου, με στόχο να επισπευστεί η διαδικασία αποκατάστασης  του Αχιλλείου συγκροτήματος στην Κέρκυρα.

Αχίλλειο

Συμφωνήθηκε όπως γίνουν άμεσα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να πραγματοποιηθούν με εντατικούς ρυθμούς οι απαραίτητες εργασίες για τη βελτίωση του  εξωτερικού περιβάλλοντος χώρου του Αχιλλείου και η  συνολική αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, ενώ παράλληλα, το Αχίλλειο να παραμείνει επισκέψιμο για τους επισκέπτες, το εμβληματικό αυτό συγκρότημα, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της νεότερης ελληνικής και ευρωπαϊκής ιστορίας και  ένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα ιστορικά αξιοθέατα της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι το έργο για το Αχίλλειο είχε ενταχθεί το 2020 στο ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020. Η σύμβαση είχε υπογραφεί τον Μάρτιο του 2021 με ανάδοχο τη “Σιδηροδρομικά Έργα Α.Τ.Ε.” με ποσό  5,8 εκατ. ευρώ, ενώ ο αρχικός προϋπολογισμός ανερχόταν στα 11,5 εκατ. ευρώ, με την ανάδοχο να μειοδοτεί μεταξύ 10 προσφορών με έκπτωση 49,4%. Αντικείμενο του έργου ήταν  η “Αποκατάσταση και ανάδειξη του συγκροτήματος του Αχιλλείου στην Κέρκυρα” με αναθέτουσα αρχή την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) ΑΕ και αποπεράτωση στους 24 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, με πρόβλεψη παράτασης.

Αχίλλειο

“Αχιλλεύς Θνήσκων”

Έως σήμερα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες  στο κτίριο του Βαρόνου, έχουν καθαριστεί οι κήποι και έχουν αναδειχθεί τα ευρύματα του δάσους του Αχιλλείου. Ακόμη, ολοκληρώθηκε το έργο της πυροπροστασίας και του κτιρίου και των εξωτερικών χώρων. Έχουν επίσης αποκτασταθεί τα μαρμάρινα αγάλματα των κήπων καθώς και ο “Αχιλλεύς Θνήσκων”, σήμα κατατεθέν του Αχίλλειου. Τέλος, έχουν προχωρήσει και τα έργα αποκατάστασης των τοιχογραφιών, με μέριμνα του Υπουργείου Πολιτισμού.

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024