Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικόςΆσκηση ετοιμότητας λόγω πυρκαγιάς στους Δελφούς, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας
Πολιτισμός

Άσκηση ετοιμότητας λόγω πυρκαγιάς στους Δελφούς, αλλάζει το ωράριο λειτουργίας

DELFOI
Αρχαίο Θέατρο Δελφών

Στους Δελφούς, 29 Μαΐου, θα διεξαχθεί άσκηση ετοιμότητας για προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών λόγω δασικής πυρκαγιάς, από τις 18:00 έως τις 20:00.

Αύριο, Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 από 18:00 έως 20:00 θα πραγματοποιηθεί στον Αρχαιολογικό χώρο στους Δελφούς (τέμενος Απόλλωνος και ιερό Αθηνάς Προναίας) άσκηση ετοιμότητας οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης επισκεπτών λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Ως εκ τούτου μετά τις 17:00 δεν θα είναι δυνατή η είσοδος στον Αρχαιολογικό χώρο, ενώ οι μεμονωμένοι επισκέπτες και τα οργανωμένα γκρουπ που δεν θα έχουν ολοκληρώσει την επίσκεψή τους, εάν θέλουν να παραμείνουν, θα πρέπει να συμμορφωθούν με τις οδηγίες του φυλακτικού προσωπικού, το οποίο ενδέχεται στο πλαίσιο της άσκησης να ζητήσει από τους επισκέπτες να κατευθυνθούν σε χώρο που θα τους υποδειχθεί.

Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών θα λειτουργεί κανονικά, και θα παραμείνει ανοικτό μέχρι τις 20:00.

Η άσκηση διεξάγεται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας του Υπουργείου Πολιτισμού και του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, και έχει ως στόχο τον έλεγχο των σχεδίων που αφορούν στην προληπτική απομάκρυνση επισκεπτών από τον αρχαιολογικό χώρο Δελφών λόγω δασικής πυρκαγιάς.

Ο αρχαιολογικός χώρος των Δελφών, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, βρίσκεται στους πρόποδες του Παρνασσού και αποτελεί μαρτυρία της πνευματικής και θρησκευτικής ακμής της αρχαίας Ελλάδας.

Εκεί, χτίστηκε το περίφημο μαντείο του Απόλλωνα, όπου η Πυθία, ιέρεια του θεού, μιλούσε στους πιστούς, δίνοντας χρησμούς για το μέλλον.

Σήμερα, οι επισκέπτες μπορούν να περιηγηθούν στα ερείπια του ναού του Απόλλωνα, του θησαυρού των Αθηναίων, του θεάτρου, του σταδίου και άλλων μνημείων, νιώθοντας την αύρα της αρχαίας ιστορίας.

Επιπλέον, το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών φιλοξενεί πλήθος θησαυρών, όπως αγάλματα, αγγεία, αναθήματα και επιγραφές, προσφέροντας μια ολοκληρωμένη εικόνα για την τέχνη, την θρησκεία και την κοινωνία της αρχαίας ελληνικής πόλης.

Η επίσκεψη στους Δελφούς αποτελεί μια εμπειρία γεμάτη γνώση, συγκίνηση και θαυμασμό για το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Σημαντικό ρόλο στην ακμή των Δελφών έπαιζαν οι Πυθιονίκες, νικητές των Πυθίων Αγώνων, που τελούνταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Απόλλωνα.

Σήμερα, οι Δελφοί αποτελούν πόλο έλξης για χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον κόσμο, προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία ταξιδιού στο χρόνο και στην πλούσια ιστορία της Ελλάδας.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024