Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικός“Τρελά νούμερα” για το Μουσείο Ακρόπολης: Ένα εκατ. επισκέπτες ήδη το α’ εξάμηνο του 2024
Πολιτισμός

“Τρελά νούμερα” για το Μουσείο Ακρόπολης: Ένα εκατ. επισκέπτες ήδη το α’ εξάμηνο του 2024

mouseio Akropolis

Το Μουσείο Ακρόπολης ανακοίνωσε τα πεπραγμένα του για την περίοδο Ιούνιος 2023-2024, ενώ ετοιμάζεται να εγκαινιάσει το νέο “Μουσείο της Ανασκαφής”.

Τα πεπραγμένα από το Μουσείο Ακρόπολης για το χρονικό διάστημα Ιούνιος 2023 – Ιούνιος 2024 παρουσίασε χθες ο γενικός διευθυντής του, καθηγητής κ. Νικόλαος Χρ. Σταμπολίδης.

Επισκεψιμότητα Μουσείου

Η επισκεψιμότητα του Μουσείου την τελευταία διετία διαμορφώνεται ως εξής:

 • Β’ Εξάμηνο 2022: 884.583 επισκέπτες
 • Α’ Εξάμηνο 2023: 925.211 επισκέπτες
 • Β’ Εξάμηνο 2023: 979.245 επισκέπτες
 • Α’ Εξάμηνο 2024: 904.541 επισκέπτες (έως 15/6/2024)

Ο κ. Σταμπολίδης σχολιάζοντας αυτά τα νούμερα, ανέφερε ότι με τους σημερινούς ρυθμούς των 11.000-12.000 επισκεπτών σε ημερίσια βάση, το σύνολο για το α’ εξάμηνο του έτους θα ανέλθει σε πάνω από ένα εκατομύριο.

mouseio-Akropolis

Η συνολική επισκεψιμότητα για το 2023 ανήλθε σε 1.904.456 άτομα και σημειώνεται ότι αυτοί είναι περισσότεροι επισκέπτες από όσους βρέθηκαν στο μουσείο τον πρώτο χρόνο της λειτουργίας του.

Άνοιγμα του “Μουσείου της Ανασκαφής”

Με τη συμπλήρωση των 15 χρόνων λειτουργίας του, το Μουσείο Ακρόπολης αποκτά και το “Μουσείο της ανασκαφής” του, το οποίο θα ανοίξει για το κοινό στις 26 Ιουνίου 2024. Στις νότιες παρυφές του χώρου της ανασκαφής δημιουργήθηκε ένα πρωτοποριακό περιβάλλον για να υποδεχθεί 1.150 αντικείμενα, από τα χιλιάδες που άφησαν πίσω τους οι άνθρωποι που έζησαν εδώ για περισσότερο από 4.500 χρόνια. Η υλοποίηση του “Μουσείου της Ανασκαφής” πραγματοποιήθηκε με τη στήριξη της Τράπεζας της Ελλάδος.

Mouseio Anaskafis

Τι είδαμε / θα δούμε το τελευταίο 12μηνο στο μουσείο

Περιοδικές εκθέσεις

 • ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα»: Από τις 4 Δεκεμβρίου 2023 έως και τις 14 Απριλίου 2024, το Μουσείο οργάνωσε και παρουσίασε στην
  Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων την έκθεση με τίτλο “ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα”. Σε αυτή την Τετραλογία – Αρχαιότητα, Βυζάντιο,
  Αναγέννηση και Νεότερη Τέχνη – οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 164 έργα, μικρού, μεσαίου και μεγάλου μεγέθους, διαφορετικών υλικών και εποχών, και ν’ ανακαλύψουν τις προσωποποιήσεις, τους συμβολισμούς και τις αλληγορίες, όχι μόνο στις μεγάλες αλλά και στις διακοσμητικές τέχνες.
 • Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας: Από τις 26 Απριλίου 2024 έως και τις 31 Αυγούστου 2024, κι ακόμα περισσότερο αν χρειαστεί, με την ευκαιρία των 200 χρόνων από τον θάνατο του λόρδου Βύρωνα, το Μουσείο τιμά τη μνήμη του με μια μικρή, συμβολική έκθεση, με τον τίτλο “Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας” που σχετίζεται με την αρπαγή των αρχιτεκτονικών γλυπτών του Παρθενώνα από τον λόρδο Έλγιν. Για την είσοδο στο φουαγιέ ισογείου του Μουσείου δεν απαιτείται εισιτήριο.
 • Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων: Από τις 28 Μαΐου 2024 έως και τις 8 Σεπτεμβρίου 2024 το Μουσείο παρουσιάζει στην Αίθουσα Περιοδικών Εκθέσεων την έκθεση φωτογραφίας του Robert McCabe με τίτλο “Χαίρε Ξένε Στη Χώρα των Ονείρων” που οργάνωσε το Υπουργείο Τουρισμού και ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού. Πρόκειται για μια μοναδική αναδρομή στην ‘ελληνική περίοδο’ του McCabe, με περίπου 100 φωτογραφίες, που στοχεύουν στο να αναδειχθεί η αυθεντικότητα, ο πολιτισμός, η ιστορία, η ομορφιά και οι άνθρωποι στην καθημερινότητα της μεταπολεμικής Ελλάδας μέσα από τη ματιά του Αμερικανού καλλιτέχνη. Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη για το κοινό και τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμη η δίγλωσση έκδοση (ελληνικά-αγγλικά) διαθέσιμη στο Πωλητήριο του Μουσείου.

Εκθεσιακές δράσεις και διαλέξεις

Το Μουσείο Ακρόπολης συνεχίζει την πρωτοβουλία του αείμνηστου καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή, να παρουσιάζει δράσεις και εκθέσεις με σημαντικά έργα του αρχαίου κόσμου από σπουδαίους τόπους της ελληνικής περιφέρειας, αλλά και να αναδεικνύει θέματα που θα ενδιέφεραν τον σύγχρονο επισκέπτη και παράλληλα να διεγείρει το ενδιαφέρον του να επισκεφθεί τους τόπους προέλευσης των εκθεμάτων.

 • Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, εκτός από την έκθεση ΝοΗΜΑΤΑ που έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να θαυμάσει σημαντικά εκθέματα της περιφέρειας, το Μουσείο φιλοξενεί στο φουαγιέ του ισογείου από τις 20 Οκτωβρίου 2023 έως και τις 25 Ιουνίου 2024 την φωτογραφική έκθεση “Μινωικός πολιτισμός. Μια ματιά μέσα από μνημεία της Περιφερειακής Ενότητας Ρεθύμνου”. Η εκθεσιακή αυτή δράση οργανώθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ρεθύμνου και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου “Δράσεις Τουριστικής Προβολής Περιφέρειας Κρήτης 2019-2021”.
 • Στις 3 Απριλίου 2024, το Μουσείο και ο Σύλλογος των Φίλων του Πολυκεντρικού Μουσείου των Αιγών παρουσίασαν διάλεξη της επίτιμης Εφόρου Αρχαιοτήτων, δρος Αγγελικής Κοτταρίδη, με τίτλο “Το Ανάκτορο του Φιλίππου Β’ στις Αιγές: Μνημείο-Τοπόσημο της Μακεδονίας”. Το μνημείο αυτό αποτελεί σημαντικό σταθμό στην εξέλιξη της αρχαίας αρχιτεκτονικής και η παρουσίαση στο Αμφιθέατρο “Δημήτριος Παντερμαλής” και ταυτόχρονα σε ζωντανή μετάδοση στην ιστοσελίδα του Μουσείου έδωσε τη δυνατότητα σε ένα μεγάλο κοινό να ταξιδέψει στην ιστορία και να ξεναγηθεί στις Αιγές.

Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις

Το τελευταίο έτος το Μουσείο πρόσφερε στους επισκέπτες του πληθώρα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.

 • Το Μουσείο γιόρτασε πέρυσι την Αυγουστιάτικη Πανσέληνο με την μουσικοχορευτική εκδήλωση “Tango Acropolis” στο προαύλιο του Μουσείου, όπου φιλοξένησε κορυφαίους και διεθνούς φήμης χορευτές του tango (1 Αυγούστου 2023). Την βραδιά αυτή, το Μουσείο παρέτεινε τις ώρες λειτουργίας του από τις 8 το βράδυ ως τα μεσάνυχτα, με ελεύθερη είσοδο για τους επισκέπτες στο διάστημα αυτό.
 • Τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων το Μουσείο παρουσίασε παραδοσιακά κάλαντα και τραγούδια από διάφορες περιοχές τις Ελλάδας από την Ορχήστρα και Χορωδία του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής “Φοίβος Ανωγειανάκης” σε συνεργασία με το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (22 Δεκεμβρίου 2023). Φιλοξένησε επίσης όπως κάθε χρόνο τον Όμιλο Βρακοφόρων Ρεθύμνου Κρήτης (23 Δεκεμβρίου 2023) με παραδοσιακούς χορούς και κρητικά κάλαντα, ενώ λίγο πριν το κλείσιμο του έτους παρουσίασε το σύγχρονο μουσικό σύνολο Music Odyssey του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ (28 Δεκεμβρίου 2023).
 • Με το κλείσιμο της χειμερινής περιόδου, το Μουσείο πρόσφερε στους επισκέπτες του μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά στην Αίθουσα του Παρθενώνα από το Κουαρτέτο Εγχόρδων Αθηνών της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, με μουσική των Κλωντ Ντεμπυσύ και Λούντβιχ βαν Μπετόβεν, ενώ είχε προηγηθεί βραδινή περιήγηση από τους αρχαιολόγους του Μουσείου στους εκθεσιακούς χώρους (31 Μαρτίου 2024).
 • Λίγο πριν το Πάσχα, οι επισκέπτες του Μουσείου είχαν την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια σειρά σύντομων συναυλιών εκκλησιαστικής μουσικής, στο πλαίσιο του 2ου Φεστιβάλ Λατρευτικής Μουσικής, μια συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και την Εθνική Λυρική Σκηνή (28-29 Απριλίου 2024), με τη συμμετοχή γνωστών μουσικών συνόλων, όπως την Διαπολιτισμική Ορχήστρα της ΕΛΣ, του ανήσυχου χορωδιακού συνόλου CHÓRES, αλλά και του νεοσύστατου Εquábili Vocal Ensemble.

Πρωτότυπες θεματικές παρουσιάσεις

 • Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Μουσείου συνεχίζει να προσφέρει δωρεάν εβδομαδιαίες θεματικές παρουσιάσεις από τους αρχαιολόγους του, στα ελληνικά και στα αγγλικά, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να ανακαλύψουν ενδιαφέρουσες, συχνά άγνωστες, πτυχές του αρχαίου κόσμου. Πρόκειται για τις θεματικές με τίτλο “Σάββατο στο Μουσείο με 20+1 αριστουργήματα” (6 Νοεμβρίου 2023 – 25 Μαΐου 2024) και “Περίπατοι στην τέχνη και την ιστορία” (14 Ιουνίου 2024 –25 Οκτωβρίου 2024), με τις οποίες οι συμμετέχοντες μυούνται στην αρχαία ελληνική τέχνη μέσα από μύθους και θρύλους, δοξασίες και παραδόσεις, ιστορικά ορόσημα και ανθρώπινες ιστορίες.
 • Tους καλοκαιρινούς μήνες τους 2023, με τη θεματική “Περπατώντας στην αρχαία γειτονιά του Μουσείου Ακρόπολης”, οι επισκέπτες βάδισαν στους δρόμους της ανασκαφής που απλώνεται στη βάση του Μουσείου και μαζί με τους αρχαιολόγους έκαναν ένα μαγευτικό ταξίδι στον χρόνο, την ιστορία και την καθημερινότητα των ανθρώπων που έζησαν στη σκιά του βράχου της Ακρόπολης για περισσότερο από 4.500 χρόνια.
 • Στο πλαίσιο της περιοδικής έκθεσης του Μουσείου “ΝοΗΜΑΤΑ. Προσωποποιήσεις και Αλληγορίες από την Αρχαιότητα έως Σήμερα”, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία, με οδηγούς τους αρχαιολόγους, να περιηγηθούν ανάμεσα σε σπουδαία έργα τέχνης που προσωποποιούν έννοιες, αποτυπώνουν αλληγορίες και αναδεικνύουν ανθρώπινα πάθη και συναισθήματα, ξεδιπλώνοντας αριστοτεχνικά το νήμα που συνδέει την Αρχαιότητα με το Βυζάντιο, την Αναγέννηση και την εποχή μας (12 Δεκεμβρίου 2023 – 14 Απριλίου 2024).
 • Το Μουσείο συμμετείχε στην πανελλήνια επετειακή δράση “Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές” που διοργάνωσε το Υπουργείο Πολιτισμού, με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα τέσσερα στοιχεία της φύσης στο Μουσείο Ακρόπολης», όπου οι αρχαιολόγοι του Τμήματος αφηγήθηκαν, με αφορμή επιλεγμένα εκθέματα, ιστορίες καμωμένες από φωτιά, γη, αέρα και νερό, άλλοτε καταστροφικές και άλλοτε ζωογόνες, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την αρνητική αλληλεπίδραση ανθρώπου και φύσης (26 Μαΐου 2024).

Προγράμματα για ειδικές ομάδες κοινού

Ανταποκρινόμενο στον ρόλο του ως πολιτιστικός οργανισμός στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου, το Μουσείο συνεχίζει να υλοποιεί δράσεις και προγράμματα που απευθύνονται σε ειδικές ομάδες επισκεπτών, συμβάλλοντας στην κοινωνική τους ένταξη και επανένταξη.

 • Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων έχει συμπεριλάβει στις δράσεις του τακτικά προγράμματα που απευθύνονται σε πρόσφυγες και μετανάστες, ενθαρρύνοντας τη γνωριμία και εξοικείωσή τους με την ιστορία και τον πολιτισμό της χώρας που τους φιλοξενεί.
 • Παράλληλα, συνεχίζεται η πολύ εποικοδομητική συνεργασία με την Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου και τους
  εκπαιδευτές των Δομών Φιλοξενίας με την υλοποίηση της συμπεριληπτικής δράσης για ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες με θέμα “Τέχνες, τεχνίτες και επαγγέλματα στην αρχαία Αθήνα”.
 • Τέλος, εξακολουθεί η συνεργασία με τα Καταστήματα Κράτησης της χώρας προσφέροντας διαδικτυακές ξεναγήσεις σε ομάδες μαθητών των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών, καθώς και η προσφορά προγραμμάτων για ειδικά σχολεία, δομές περίθαλψης ψυχικά νοσούντων και κέντρα αποκατάστασης εθισμένων ατόμων, μεμονωμένες ομάδες ΑΜΕΑ, κατόπιν σχετικών αιτημάτων.
 • Για τους επισκέπτες με προβλήματα όρασης σχεδιάστηκε και βρίσκεται σε στάδιο υλοποίησης ειδική ακουστική ξενάγηση σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ “Με άλλα μάτια”.

Σχολεία

 • Κατά την περίοδο Ιουνίου 2023 – Μαΐου 2024 το Μουσείο επισκέφθηκαν 186.537 μαθητές σχολείων από την Ελλάδα και 89.620 μαθητές σχολείων από το εξωτερικό. Από αυτούς πολλοί
  παρακολούθησαν κάποιο από τα 7 εκπαιδευτικά προγράμματα που προσφέρει το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων. Τα προγράμματα απευθύνονται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης,
  περιλαμβάνουν ελκυστικές διαδρομές και σχεδιάζονται με σύγχρονες μουσειοπαιδαγωγικές αντιλήψεις και βιωματική προσέγγιση. Επιπλέον το Τμήμα πρόσφερε μία ακόμα δράση με τίτλο “Η Δ’ Δημοτικού στο Μουσείο Ακρόπολης” σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αιγέας.
 • Για την καλύτερη επικοινωνία του Μουσείου με τα σχολεία, διοργανώθηκαν δύο σεμινάρια για εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης με τίτλο “Σχεδιάζοντας την επίσκεψη στο
  Μουσείο Ακρόπολης” (20 Οκτωβρίου 2023 – 1 Δεκεμβρίου 2023).
 • Για τα σχολεία που αδυνατούν να επισκεφθούν το Μουσείο, συνεχίζει να προσφέρεται το πρόγραμμα ‘Το Μουσείο στο σχολείο”, όπου τα σχολεία έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε 5 διαδικτυακά προγράμματα που παρουσιάζουν ζωντανά οι αρχαιολόγοι του Μουσείου. Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν και επαφές με φορείς του εξωτερικού για τη συντονισμένη χορήγηση αυτής της δυνατότητας στα παιδιά της ομογένειας.

Οικογένειες

 • Το Μουσείο πρόσφερε σε οικογένειες με παιδιά σειρά ευφάνταστων προγραμμάτων. Με αφορμή τη θεματική “Πολιτιστική Κληρονομιά και Παράδοση. Μαρτυρίες του Χθες στο Σήμερα” κατά τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Μουσείο πρόσφερε το οικογενειακό πρόγραμμα “Αναζητώντας το σήμερα σε ιστορίες του χθες” (23-24 Σεπτεμβρίου 2023), που με οδηγό ένα φανταστικό ημερολόγιο μίας μικρής Αθηναίας του 5ου αι. π.Χ., τα παιδιά προσέγγισαν το Μουσείο και τα εκθέματά του με πρωτότυπο τρόπο.
 • Τα παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών είχαν την ευκαιρία να γίνουν τα ίδια σούπερ ήρωες, απολαμβάνοντας κάθε Κυριακή το διασκεδαστικό πρόγραμμα “Υπερ-ήρωες στο Μουσείο Ακρόπολης” (5 Νοεμβρίου 2023 έως 26 Μαΐου 2024).
 • Κατά τις εορταστικές περιόδους των Χριστουγέννων, οι οικογένειες συμμετείχαν στο πρόγραμμα “Δώσε σχήμα και μορφή… σε γιορτή μοναδική!» (23, 24, 28, 29 & 31 Δεκεμβρίου 2023), ενώ συνέχισε να προσφέρει το ιδιαίτερα αγαπητό στα παιδιά πρόγραμμα “Παράξενα πλάσματα στο Μουσείο” (έως 29 Οκτωβρίου 2023). Αξίζει να σημειωθεί ότι τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να φωτογραφίσουν και να δημοσιεύσουν τα έργα τους στην ειδική πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει το Μουσείο για παιδιά acropolismuseumkids.gr, αλλά και να διασκεδάσουν στο σπίτι επιλέγοντας ένα από τα διαδικτυακά παιχνίδια.
 • Το Μουσείο γιόρτασε το Πάσχα στην Παιδική Γωνιά στον δεύτερο όροφό του, όπου με τη βοήθεια των αρχαιολόγων τα παιδιά έφτιαξαν καλλιτεχνικές δημιουργίες, άκουσαν αρχαίους μύθους, πρωτότυπες παιδικές αφηγήσεις και ιστορίες (29 Απριλίου 2024 – 1 Μαΐου 2024).
 • Με αφορμή την θεματική “Μουσεία, Εκπαίδευση και Έρευνα” κατά τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2024, προσφέρθηκε σε οικογένειες με παιδιά η ψυχαγωγική δράση με τίτλο “Ένα μυστήριο ζητά… τη λύση του” (19 Μαΐου 2024), η οποία λόγω της μεγάλης επιτυχίας που γνώρισε, προσφέρεται πλέον κάθε Κυριακή.

Επανένωση αρχιτεκτονικών γλυπτών Παρθενώνα

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Μουσείου Ακρόπολης σε στρογγυλή τράπεζα της UNESCO στις 27 Ιουνίου 2023 με θέμα “Νέες μορφές συμφωνίας και συνεργασίας στον τομέα της επιστροφής
πολιτιστικών αγαθών”, ο γενικός διευθυντής του Μουσείου παρουσίασε αναλυτικά την πορεία της επιτυχημένης συμφωνίας για την επανένωση του “θραύσματος Fagan” στην ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης από το Μουσείο A. Salinas, παρουσιάζοντάς το ως ένα πρότυπο που θα μπορούσε να ακολουθηθεί και για την επιστροφή των γλυπτών που βρίσκονται ακόμη στο εξωτερικό:

 • 10 Ιανουαρίου 2022: Επιστροφή με μορφή κατάθεσης του “θραύσματος Fagan” από το Μουσείο A. Salinas του Παλέρμο στο Μουσείο Ακρόπολης.
 • 9-10 Φεβρουαρίου 2022: Τοποθέτηση αγάλματος της θεάς Αθηνάς (Ακρ. 3027) από τις συλλογές του Μουσείου Ακρόπολης στην αίθουσα αρχαϊκών γλυπτών του Μουσείου A. Salinas για τέσσερα χρόνια, για να αντικατασταθεί στη συνέχεια με ένα γεωμετρικό αγγείο.
 • 29-31 Μαΐου 2022: Διάταγμα των Σικελικών Αρχών για την οριστική επικύρωση εξαγωγής του “θραύσματος Fagan” από το Υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας στο Μουσείο Ακρόπολης, που αποτελεί και την πρώτη οριστική επανένωση αρχιτεκτονικών γλυπτών του Παρθενώνα από Κράτος σε κράτος.
 • 4 Ιουνίου 2022: Οριστική επανένωση του “θραύσματος Fagan” στον λίθο VI της ανατολικής ζωφόρου του Παρθενώνα στο Μουσείο Ακρόπολης.
 • 16 Δεκεμβρίου 2022: Ανακοίνωση της απόφασης του Πάπα Φραγκίσκου να δωρίσει τρία παρθενώνεια θραύσματα από τα Μουσεία του Βατικανού στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο Β.
 • 24 Μαρτίου 2023: Οριστική επανένωση των τριών θραυσμάτων του γλυπτού διακόσμου του Παρθενώνα από τα Μουσεία του Βατικανού στο Μουσείο Ακρόπολης.
22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024