Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυμπόσιο πολιτισμού και γαστρονομίας Κρήτης – Γεωργίας στον Άγ. Νικόλαο Κρήτης
Εκδηλώσεις

Συμπόσιο πολιτισμού και γαστρονομίας Κρήτης – Γεωργίας στον Άγ. Νικόλαο Κρήτης

agios-nikolaos

Από 6-10 Ιουνίου στον Αγ. Νικολάο, Κρήτης, πλούσιες πολιτισμικές εκδηλώσεις με Γεωργιανή συμμετοχή προβάλλουν την κρητική παράδοση.

Τις επόμενες ημέρες, από 6-10 Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Αγ. Νικολάου Κρήτης, μια σειρά πολιτισμικών εκδηλώσεων  σε συνεργασία του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου και των Ακαδημιών τέχνης RUSTAVI Ensemble-New generation και ARKVANI-Ensemble της Γεωργίας.

Η Γεωργία, ένα ομόδοξο κράτος με ιστορικούς δεσμούς με την Ελλάδα, μέσω των προαναφερθέντων πολιτιστικών οργανισμών συνεργάζεται στη διοργάνωση κοινών καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πολιτισμικών ανταλλαγών Κρήτης και Γεωργίας, αναγνωρίζοντας την πολιτισμική δράση του Λυκείου των Ελληνίδων γενικώς, όσο και του τοπικού Παραρτήματος του ΛτΕ Αγίου Νικολάου.

Στις κύριες εκδηλώσεις είναι μία γαστρονομικού ενδιαφέροντος, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 6 Ιουνίου στην κοινότητα Κριτσάς και θα περιλαμβάνει εργαστήρια παρασκευής παραδοσιακών Γεωργιανών εδεσμάτων, ψωμιού, γλυκισμάτων, τυριού, με την επιμέλεια δύο Ορθόδοξων Γεωργιανών καλόγερων. Στα εργαστήρια αυτά θα υπάρχουν αντίστοιχα της περιοχή, με την βοήθεια των μελών του Πολιτιστικού Συλλόγου ΛΑΤΩ της κοινότητος. Παράλληλα θα υπάρχει παρουσίαση τοπικών προϊόντων της περιοχής, με κυρίαρχο το ελαιόλαδο της Κριτσάς.

Η μουσικοχορευτική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην Νεάπολη, το Σάββατο 8 Ιουνίου,  στο προαύλιο του Ι.Ν. Μεγάλης Παναγίας, με τη συμμετοχή μουσικών και  χορευτών της Γεωργίας και  του Λυκείου των Ελληνίδων Αγίου Νικολάου. Θα συμμετέχουν  70 Γεωργιανοί χορευτές, παραδοσιακοί μουσικοί, υπεύθυνοι καθηγητές και χορογράφοι των δυο Ακαδημιών. Στην αποστολή συμμετέχουν 40 επιπλέον συνοδά μέλη και κάποιοι αξιωματούχοι.

Το ΛτΕ ως φορέας,  συντηρεί,  διασώζει και  προβάλει τον πολιτισμό και την παράδοση του τόπου, στα 100 και πλέον χρόνια δράσης του. Με την παρουσία της συγκεκριμένης  αποστολής από την Γεωργία, θα είναι μια ακόμα ευκαιρία προβολής της Κρήτης, της γαστρονομικής της παράδοσης στους φιλοξενούμενους και στους επισκέπτες της περιοχής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη του Υπουργείου Εξωτερικών της Γεωργίας, της Περιφέρειας Κρήτης–Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου και του Δήμου Αγίου Νικολάου και θα είναι ανοικτές  στο κόσμο. Επίσης θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση (live-streaming).

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024