Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΠολιτιστικόςΞεκινά η “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”, ποιοι είναι οι 17 χώροι
Πολιτισμός

Ξεκινά η “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”, ποιοι είναι οι 17 χώροι

KASSOPH
Αρχαίο θέατρο Κασσώπης (Φωτό: Αρχείο Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ).

Το Εθνικό Θέατρο, σε συνεργασία με το ΔΙΑΖΩΜΑ, προσφέρει περιοδεία της παράστασης “Πλούτος” σε αρχαία θέατρα σε όλη την Ελλάδα.

Το Εθνικό Θέατρο σε συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ και με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού πραγματοποιεί το φετινό καλοκαίρι το πρόγραμμα “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”. Από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, η καινοτόμος αυτή δράση ανάδειξης των σωζόμενων αρχαίων θεάτρων της Ελλάδας περιλαμβάνει περιοδεία της παράστασης “Πλούτος” του Αριστοφάνη σε μετάφραση Δημοσθένη Παπαμάρκου και σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη, με έναν θίασο σημαντικών καλλιτεχνών της νέας γενιάς του ελληνικού θεάτρου.

afisa Ploutos

Το Πρόγραμμα “Γνωριμία με Αρχαία Θέατρα της Ελλάδας”

Το Εθνικό Θέατρο σε αγαστή συνεργασία με το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ, χάρη στην υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού που αγκάλιασε με θέρμη την πρωτοβουλία, και με αρωγούς την Περιφερειακή και Τοπική αυτοδιοίκηση, βγαίνει εκτός των στενών γεωγραφικών του ορίων και συναντά το κοινό του σε 17 χώρους πολιτισμού σε όλη την Ελλάδα.

Με φυσικό φως και ήχο, το τελευταίο σωζόμενο έργο του Αριστοφάνη, ο Πλούτος, που κορυφώνει “κομψά” τον πειραματισμό του ποιητή με το κωμικό είδος, θα παρουσιαστεί στα παρακάτω αρχαία θέατρα της χώρας: Αιγείρας, Αμβρακίας, Αρκαδικού Ορχομενού, Γιτάνων, Γυθείου, Δημητριάδος, Ερέτριας, Ζέας, Θορικού, Καβειρίου, Κασσώπης, Μαρώνειας, Μίεζας, Ορχομενού Βοιωτίας, Πλευρώνας, στον αρχαιολογικό χώρο Ελευσίνας και στο Εκκλησιαστήριο Μεσσήνης.

Μια ευτυχής σύνδεση του σύγχρονου πολιτισμού με τα μνημεία της πολιτιστικής κληρονομιάς και ταυτόχρονα μια πολύτιμη συνέργεια ανάμεσα σε φορείς πολιτισμού, που φέρνει τη δραματική τέχνη και κάποιους από τους φυσικούς της χώρους στο επίκεντρο της ζωής των τοπικών κοινοτήτων.

AGNOSTA TEHATRA

Από αριστερά: ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου κ. Γ. Μόσχος, η υπουργός Πολιτισμού λα Λ. Μενδώνη, ο πρόεδρος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Σ. Μπένος και ο προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων κ. Α. Ντάρλας (Φωτό: Μιχάλης Αρχοντίδης).

Η περιοδεία
 1. Αρχαίο Θέατρο Καβειρίου | Θήβα
 2. Αρχαίο Θέατρο Δημητριάδος | Βόλος
 3. Αρχαίο Θέατρο Μαρώνειας | Έβρος
 4. Αρχαίο Θέατρο Μίεζας | Νάουσα
 5. Αρχαίο Θέατρο Γιτάνων | Φιλιάτες Θεσπρωτίας *
 6. Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης | Πρέβεζα *
 7. Αρχαίο Θέατρο Αμβρακίας | Άρτα
 8. Αρχαίο Θέατρο Πλευρώνας | Μεσολόγγι *
 9. Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας | Αίγιο
 10. Εκκλησιαστήριο Μεσσήνης *
 11. Αρχαίο Θέατρο Γυθείου
 12. Αρχαίο Θέατρο Αρκαδικού Ορχομενού | Τρίπολη
 13. Αρχαίο Θέατρο Ερέτριας
 14. Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας *
 15. Αρχαίο Θέατρο Ζέας | Πειραιάς *
 16. Αρχαίο Θέατρο Θορικού | Λαύριο
 17. Αρχαιολογικός χώρος | Ελευσίνα *
PLEYRONA

Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας (Φωτό: Αρχείο Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ).

Η είσοδος σε όλους τους χώρους είναι δωρεάν με δελτία εισόδου, που θα διανέμονται μια ώρα πριν την έναρξη των παραστάσεων. Στους χώρους που σημειώνονται με αστερίσκο (*) θα καταβάλλεται το αντίτιμο του αρχαιολογικού χώρου (6 ευρώ, μειωμένο 3 ευρώ.)

17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024