Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΣεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου στην Costa Navarino
Γνωριμία με τους αμπελώνες Navarino Vineyards και με κρασιά από όλη την Ελλάδα

Σεμινάρια γευσιγνωσίας οίνου στην Costa Navarino

H Costa Navarino διοργανώνει καθημερινά σεμινάρια γευσιγνωσίας γύρω από το κρασί με καταξιωμένους οινοχόους, για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort, Costa Navarino.

H Costa Navarino, στο πλαίσιο της διοργάνωσης δραστηριοτήτων που προωθούν τις γαστρονομικές παραδόσεις και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, πραγματοποιεί καθημερινά σεμινάρια γευσιγνωσίας γύρω από το κρασί με καταξιωμένους οινοχόους, για τους επισκέπτες των ξενοδοχείων The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort, Costa Navarino.

Παράλληλα, όσοι επισκέπτονται τον προορισμό, μπορούν να γνωρίσουν από κοντά τους αμπελώνες Navarino Vineyards, τις ποικιλίες που καλλιεργούνται και τα πρώτα κρασιά που έχουν παραχθεί.

Μέσα από τη συνεργασία με αναγνωρισμένους οινοχόους, με οινικούς συμβούλους και με τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στην ιστορία και το σέρβις του κρασιού, στην Costa Navarino δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στο κρασί που αποτελεί μέρος της Μεσσηνιακής παράδοσης. Στα ωριαία σεμινάρια που γίνονται καθημερινά στο χώρο της Enoteca, οι συμμετέχοντες μαθαίνουν την τεχνική της γευστικής δοκιμής κρασιών και τα βασικά χαρακτηριστικά των ποικιλιών που ευνοούνται στη Μεσσηνία και στην Πελοπόννησο. Παράλληλα, γνωρίζουν ποικιλίες που καλλιεργούνται ευρύτερα στην Ελλάδα.

Μία ξεχωριστή συνεργασία με τον Κωνσταντίνο Λαζαράκη MW, τον μοναδικό Έλληνα κάτοχο του τίτλου Master of Wine -τον κορυφαίο τίτλο του οινικού στερεώματος- και έναν από τους 297 MWs σε όλο τον κόσμο, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να συμμετέχουν στα σεμινάρια που διεξάγει ο οινικός σύμβουλος της Costa Navarino στις 19-20-21/7, 23-24-25/8 και 6-7-8/9.

Την ολοκληρωμένη οινική εμπειρία που προσφέρει ο προορισμός, συμπληρώνουν οι βιολογικοί αμπελώνες που βρίσκονται στο κοντινό χωριό Μουζάκι. Μέσα από ειδικά προγράμματα από τα μέσα Αυγούστου έως τα μέσα Οκτωβρίου, γίνονται επισκέψεις στους αμπελώνες. Οι συμμετέχοντες γνωρίζουν από πρώτο χέρι τον τρύγο και το πάτημα των σταφυλιών (έως τα μέσα Σεπτεμβρίου), απολαμβάνοντας στο τέλος ένα γεύμα με βάση σπιτικές συνταγές και αγνά υλικά.

Η Navarino Vineyards δημιουργεί κρασιά σε μία περιοχή που καλύπτει 550 στρέμματα με γέρικους αμπελώνες, με τη συμβολή εξειδικευμένων συνεργατών. Το ιδανικό μικροκλίμα, κύριο χαρακτηριστικό της τοποθεσίας, ευνοεί τους αμπελώνες λόγω του υψόμετρου, της διαφοράς πρωινής-βραδινής θερμοκρασίας που επιδρά στην εναλλαγή των αρωμάτων, και του δείκτη υγρασίας.

Το αποτέλεσμα στα κρασιά της Navarino Vineyards, προσδίδει υψηλή ποιότητα και αναδύει τα χαρακτηριστικά του μεσσηνιακού εδάφους. Η σειρά 1827 –με ονομασία που αποδίδει φόρο τιμής στην ιστορική Ναυμαχία του Ναβαρίνου- περιλαμβάνει ένα λευκό οίνο από τις ποικιλίες Chardonnay και Ροδίτη, και έναν ερυθρό της ποικιλίας Cabernet Sauvignon. Η σειρά Kotyle –με όνομα εμπνευσμένο από το “Κύπελλο του Νέστορα”, ένα αρχαίο κύπελλο που χρησιμοποιούνταν για το κρασί- διαθέτει λευκό οίνο από την ποικιλία Chardonnay. Το παραδοσιακό τσίπουρο –μέσα από το συνδυασμό Ugni Blanc και Ροδίτη Aλεπού- συμπληρώνει τη σειρά της Navarino Vineyards, η οποία έχει ήδη παρουσία σε λίστες καταξιωμένων εστιατορίων ανά την Ελλάδα.

Για την οινική εμπειρία στην Costa Navarino, οι επισκέπτες μπορούν να επιλέξουν για τη διαμονή τους, το The Romanos, a Luxury Collection Resort και The Westin Resort, Costa Navarino. Παράλληλα, μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε πλήθος γαστρονομικών χώρων, όπως το εστιατόριο Omega που παρουσιάζει μενού με βάση τη “Δίαιτα Ωμέγα”, το ανανεωμένο Eleon με ελληνική κουζίνα, το Flame που συνδυάζει τοπικά αγροτικά προϊόντα σε ένα μενού με βάση το κρέας, και πολλούς ακόμη χώρους. Αθλητικές δραστηριότητες, όπως οι καταδύσεις, surfing, kayaking, kite-surfing, εννέα αθλήματα ρακέτας και εκδρομές ποδηλασίας και πεζοπορίας, μαζί με τα signature γήπεδα γκολφ και τις μοναδικές θεραπείες του Anazoe Spa, δημιουργούν μία ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024