Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣυνέδριο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό Τουρισμό στο Αγρίνιο
Συνέδρια

Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό Τουρισμό στο Αγρίνιο

Αγρίνιο

Συνέδριο για Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό Τουρισμό στην Αιτωλοακαρνανία, στις 5-6 Ιουλίου στο Αγρίνιο, με στόχο την προβολή και αξιοποίηση της πολιτιστικής και φυσικής κληρονομιάς.

Συνέδριο για τον Προσκυνηματικό και Εναλλακτικό Τουρισμό θα διεξαχθεί στην Αιτωλοακαρνανία στις 5 και 6 Ιουλίου στο Αγρίνιο. Η διοργάνωση του συνεδρίου αναλαμβάνεται από την Ένωση Ξενοδόχων Αιτωλοακαρνανίας, με την αιγίδα του ΕΟΤ, και σκοπός του είναι η τουριστική προβολή της περιοχής και η αξιοποίηση των διαθέσιμων αναπτυξιακών εργαλείων, με στόχο την ανάδειξη του φυσικού πλούτου, καθώς και της πνευματικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της περιοχής.

Όπως αναφέρεται, «ο πολιτιστικός και θρησκευτικός τουρισμός, ως ειδική μορφή τουρισμού ενδιαφέροντος, αποτελεί το πιο σημαντικό τμήμα του εναλλακτικού τουρισμού που ταιριάζει άψογα στην Αιτωλοακαρνανία, λαμβάνοντας υπόψη τις εγγενείς αδυναμίες της για μαζική φιλοξενία επισκεπτών. Πολλές μορφές εναλλακτικού τουρισμού, επιπλέον, είναι πιο αποδοτικές για τις τοπικές κοινότητες, καλύτερα κατανεμημένες στο χρόνο, περισσότερο ανθεκτικές στις διεθνείς οικονομικές συγκυρίες και, φυσικά, φιλικές προς το περιβάλλον, καθώς η περιοχή δεν επιβαρύνεται περιβαλλοντικά όπως συμβαίνει με τον μαζικό τουρισμό.»

Συνδιοργανωτές του Συνεδρίου στο Αγρίνιο είναι: Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Ιερά Μητρόπολη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμος Αγρινίου, ο Δήμος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ο Δήμος Ναυπακτίας, ο Δήμος Αμφιλοχίας, ο Δήμος Θέρμου, ο Δήμος Ξηρομέρου, ο Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας και ο Σύλλογος Αιτωλοακαρνάνων Δημοσιογράφων.

Βίκυ Καραντζαβέλου
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024