Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΣυνεργασία για Θρησκευτικό Τουρισμό και Ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού
Θρησκευτικός Τουρισμός

Συνεργασία για Θρησκευτικό Τουρισμό και Ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού

θρησκευτικό τουρισμό

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη συζήτησε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για θρησκευτικό τουρισμό και την ανακαίνιση της Ιεράς Μονής Τιμίου Σταυρού, προωθώντας συνεργασία.

Θέματα για τον Θρησκευτικό Τουρισμό αλλά και για την ανακαίνιση της  Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού,  κυριάρχησαν στη συζήτηση που είχε η  Υπουργός  Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο Γ’ κατά τη διάρκεια γεύματος που παρατέθηκε προς τιμήν του.
Η συζήτηση επικεντρώθηκε στις δυνατότητες ανάπτυξης της συνεργασίας με τις χώρες της περιοχής δικαιοδοσίας του Πατριαρχείου και ιδιαίτερα  με την Ιορδανία, η οποία αποδίδει μεγάλη  σημασία στο Θρησκευτικό Τουρισμό και προωθεί οργανωμένες διαδρομές  χριστιανικού θρησκευτικού τουρισμού. Ιδιαίτερου ενδιαφέροντος ήταν η αναφορά του Πατριάρχη στο σχέδιο ανακαίνισης  της Ιεράς Μονής του Τιμίου Σταυρού, στα Ιεροσόλυμα, που αποτελεί  την αρχαιότερη μονή του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου των Ιεροσολύμων. Πρόκειται για  ένα ιστορικό μεγαλόπρεπο κτίριο, στην κορυφή του οποίου κυματίζει η ελληνική σημαία. Μετά την ανακαίνισή του το κτίριο  θα λειτουργήσει ως ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα που θα προσφέρει μεταπτυχιακές σπουδές και έρευνα στη θεολογία και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Όπως ανέφερε ο Πατριάρχης, επιδίωξη και επιθυμία του  είναι  να υπάρξει ελληνική συμμετοχή στην υλοποίηση του σχεδίου αυτού.
Τέλος, ανταλλάχθηκαν απόψεις αναφορικά με την ενίσχυση της γενικότερης ελληνικής παρουσίας στην ευρύτερη περιοχή, και μέσω του τουρισμού, δεδομένου ότι υπάρχει εύφορο και γόνιμο έδαφος.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

22/07/2024
19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024