Τελευταία νέα
HomeΕναλλακτικός ΤουρισμόςΘεσσαλονίκη: Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου γίνονται πόλος έλξης προσκυνηματικού τουρισμού
Θρησκευτικός Τουρισμός

Θεσσαλονίκη: Τα Βήματα του Αποστόλου Παύλου γίνονται πόλος έλξης προσκυνηματικού τουρισμού

Αυτή η στοχευμένη κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα 12 γκρουπ Αμερικανών να επιβεβαιώσουν πως θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα από το Νοέμβριου 2023 και για όλο το 2024.

Πενήντα επίσκοποι της Ευαγγελικής Εκκλησίας ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να επισκεφτούν τους τόπους από τους οποίους πέρασε ο Απόστολος Παύλος και διέδωσε τον Χριστιανισμό.

Πρόκειται για μία από τις πιο αξιόλογες θρησκευτικές διαδρομές στην Ελλάδα γνωστή και ως “Τα βήματα του Αποστόλου Παύλου”.

Με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη και την υποστήριξη του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και του τουριστικού γραφείου Mazi Travel Εvents, οι 50 Επίσκοποι ξεκίνησαν την προσκυνηματική τους διαδρομή από τον τόπο που ο Απόστολος Παύλος έγραψε την «Επιστολή προς Θεσσαλονικείς».

Είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα σημαντικότερα μνημεία της πόλης και να γνωρίσουν την ιστορία της. Για τέσσερις ημέρες έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη επισκέφτηκαν τη Βέροια, τους Μακεδονικούς τάφους στη Βεργίνα, τους Αρχαίους Φιλίππους και την Χρυσούπολη στην Καβάλα.

Συνέχισαν το ταξίδι τους για τα Μετέωρα, τους Δελφούς, την Αθήνα και την Κόρινθο. Αυτή η στοχευμένη κίνηση είχε σαν αποτέλεσμα 12 γκρουπ Αμερικανών να επιβεβαιώσουν πως θα ταξιδέψουν στην Ελλάδα από το Νοέμβριου 2023 και για όλο το 2024. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Επισκόπων και αρχηγό του fam trip αυτά τα γκρουπ είναι μόνο η αρχή.

Η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και Πρόεδρος τους Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης κ. Βούλα Πατουλίδου δήλωσε σχετικά: «Η Θεσσαλονίκη είναι τόπος Θρησκευτικού Τουρισμού. Με 15 μνημεία εγγεγραμμένα στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και την εγγύτητα που έχει με το Άγιο Όρος προσελκύει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η Θεσσαλονίκη συγκαταλέγεται στα «Βήματα του Αποστόλου Παύλου» απ’ όπου πέρασε και δίδαξε ο ακούραστος κήρυκας του Ευαγγελίου και αποτελούν έναν ιδανικό συνδυασμό προσκυνήματος και περιήγησης σε μερικά από τα ομορφότερα μέρη του τόπου μας».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/07/2024
18/07/2024
17/07/2024
16/07/2024
15/07/2024
12/07/2024