Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΤουρισμός γεννήσεων: Πάνω από 5.000 Ρωσίδες ταξιδεύουν στην Αργεντινή – Που οφείλεται το νέο κύμα
Εναλλακτικός Τουρισμός

Τουρισμός γεννήσεων: Πάνω από 5.000 Ρωσίδες ταξιδεύουν στην Αργεντινή – Που οφείλεται το νέο κύμα

Ο λόγος που οι γυναίκες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν ένα τόσο μακρινό ταξίδι, λίγο πριν γεννήσουν είναι απλός.

Μπορεί ο τουρισμός για τους περισσότερους να συνδέεται με τις διακοπές και την χαλάρωση ή το sightseeing, ωστόσο παρατηρείται, πως πλέον οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν βάλει το δικό τους γρανάζι στη βιομηχανία.

Εδώ και ένα χρόνο η ευρωπαϊκή ήπειρος μαίνεται από τον πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην γείτονα Ουκρανία. Οι επιπτώσεις των εχθροπραξιών είναι αμέτρητες, ενώ στη περίπτωση της τουριστικής βιομηαχνίας, ο πόλεμος συνέβαλε στη δημιουργία μιας νέας μορφής τουρισμού, τον «birth tourism»

Το τελευταίο διάστημα, μια μορφή ιατρικού τουρισμού παίρνει μεγάλες διαστάσεις στην πολεμοχαρή χώρα. Συγκεκριμένα, περισσότερες από 5.000 Ρωσίδες που διανύουν τους τελευταίους μήνες της κύησής τους, επιλέγουν να ταξιδέψουν προς την Αργεντινή. Μάλιστα, μόνο την περασμένη Πέμπτη καταγράφηκαν 33 νέες αφίξεις, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Ο λόγος που οι γυναίκες επιλέγουν να πραγματοποιήσουν ένα τόσο μακρινό ταξίδι, λίγο πριν γεννήσουν είναι απλός. «Επιθυμούν τα νεογέννητα να αποκτήσουν αργεντίνικη υπηκοότητα, ώστε να μην επηρεαστούν από τις επιπτώσεις της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία».

Από τις 33 εγκυμονούσες που έφτασαν την Πέμπτη, οι τρεις τέθηκαν υπό κράτηση λόγω προβλημάτων με τα ταξιδιωτικά έγγραφά τους, όπως ενημέρωσε η επικεφαλής της Υπηρεσίας Μετανάστευσης της χώρας, Florencia Carignano.

Αρχικά ισχυρίστηκαν πως ταξίδευαν για τουρισμό, αλλά σύντομα παραδέχθηκαν πως δεν ήταν αυτός ο σκοπός τους. «Σε αυτές τις περιπτώσεις, διαπιστώθηκε ότι δεν ήρθαν εδώ για τουρισμό. Το αναγνώρισαν οι ίδιες» ανέφερε. «Το πρόβλημα είναι ότι ήρθαν στην Αργεντινή, δηλώνουν τα παιδιά σαν Αργεντινούς και μετά φεύγουν. Το διαβατήριό μας θεωρείται πολύ ασφαλές ανά τον κόσμο. Επιτρέπει στους κατόχους να εισέλθουν σε 171 χώρες χωρίς βίζα» πρόσθεσε η Carignano.

Επίσης, όταν το παιδί έχει την υπηκοότητα, επιταχύνεται η διαδικασία απόκτησής της και από τους γονείς. Στην παρούσα φάση, οι Ρώσοι μπορούν να κινηθούν χωρίς βίζα σε μόλις 87 χώρες.

Φαίνεται πως απόκοτο του πολέμου είναι ο λεγόμενος «τουρισμός γεννήσεων». Ρωσόφωνη ιστοσελίδα που εξέτασε το BBC προσφέρει διάφορα πακέτα για μέλλουσες μητέρες που επιθυμούν να γεννήσουν στην Αργεντινή. Διαφημίζει υπηρεσίες όπως εξατομικευμένα σχέδια γέννας, παραλαβή από το αεροδρόμιο, μαθήματα ισπανικών και εκπτώσεις στο κόστος διαμονής στα «καλύτερα νοσοκομεία της πρωτεύουσας».

Τα πακέτα κυμαίνονται από την «οικονομική θέση», που ξεκινά από 5.000 δολάρια, έως την «πρώτη θέση», που ξεκινά από 15.000 δολάρια.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024
06/06/2024
05/06/2024