Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΒιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη – Σε εφαρμογή το νέο σχέδιο
Αγροτουρισμός

Βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στην Κρήτη – Σε εφαρμογή το νέο σχέδιο

Η ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ μεγιστοποιεί τις αναπτυξιακές προοπτικές της Κρήτης.

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023, ο πρόεδρος της ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ κ. Νίκος Φραντζεσκάκης, και ο ειδικός σύμβουλος στην ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τουρισμού Υπαίθρου RURAL TOUR κ. Νίκος Ασημιανάκης συναντήθηκαν με τον περιφερειάρχη Κρήτης κ. Σταύρο Αρναουτάκη και τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Σταύρο Κώτσογλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η υποβολή πρότασης για την ένταξη του κρητικού τουρισμού υπαίθρου-αγροτουρισμού σε ένα ευρύτερο σχέδιο βιώσιμης και υπεύθυνης τουριστικής ανάπτυξης.

Η πρόταση συντάχθηκε από ομάδα εμπειρογνωμόνων, σε συνεργασία με την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ, σε συνέχεια σύσκεψης που προηγήθηκε τον Αύγουστο του 2022 στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου, αφενός, συζητήθηκαν οι προκλήσεις για την αναπτυξιακή πορεία του τουρισμού υπαίθρου και, αφετέρου, υπογραμμίστηκε η σημασία των συμπράξεων και των συμμετοχικών διαδικασιών σχεδιασμού.

Σημειώνεται ότι η ομάδα έργου:

  • αποτελείται από επιστήμονες διαφόρων πανεπιστημιακών και ερευνητικών ιδρυμάτων της χώρας (ΙΝΑΓΡΟΚ ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ιόνιο Πανεπιστήμιο).
  • συγκροτήθηκε προκειμένου να υποστηρίξει την ΑΓΡΟΞΕΝΙΑ στην υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υπαίθρου και των πολυλειτουργικών αγροκτημάτων, το οποίο θα συνδέει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς μέσα σε ένα πλέγμα καινοτόμων συνεργασιών.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024