Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςWorldPride: Η διαφημιστική καμπάνια της Conchita Wurst με την Booking.com
LGBTQIA+ Τουρισμός

WorldPride: Η διαφημιστική καμπάνια της Conchita Wurst με την Booking.com

Η Conchita Wurst είναι τραγουδίστρια, drag queen από την Αυστρία, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision 2014, με το τραγούδι “Rise Like a Phoenix”.

Η γνωστή ταξιδιωτική εταιρεία Booking.com ανακοίνωσε τη συνεργασία της με το Sydney WorldPride, ως αποκλειστικός πάροχος ψηφιακών κρατήσεων διαμονής.

Σύμφωνα με ανακοίνωσης της εταιρίας, «Με περισσότερες από 28 εκατ. καταχωρίσεις καταλυμάτων σε περισσότερους από 160.000 προορισμούς παγκοσμίως, η Booking.com δεσμεύεται να διευκολύνει τους ταξιδιώτες LGBTQIA+ να γνωρίσουν τον κόσμο 365 ημέρες το χρόνο, ταξίδια εμπνευσμένα από υπερηφάνεια».

Ως επέκταση του δωρεάν προγράμματος Travel Proud της εταιρείας, που είναι αφιερωμένο στη διευκόλυνση πιο φιλόξενων και περιεκτικών ταξιδιωτικών εμπειριών για την κοινότητα LGBTQIA+, η Booking.com θα είναι ο κύριος συνεργάτης και αποκλειστικός πάροχος ψηφιακού ταξιδιού για δύο βασικές εκδηλώσεις στο Sydney WorldPride. Αυτό περιλαμβάνει μια ειδική σκηνή στα Pride Villages, όπου η περίφημη Oxford St και τα περίχωρα θα είναι κλειστά στην κυκλοφορία, στα πλαίσια του φεστιβάλ.

Επιπλέον, η Booking.com χρηματοδοτεί την τριήμερη Διάσκεψη Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που φιλοξενείται στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο του Σίδνεϋ. Στο συνέδριο θα δώσουν το παρών ακτιβιστές, μέλη της LGBTQIA+ κοινότητας, πολιτικοί εκπρόσωποι και ceo εταιρειών, δεσμευόμενοι για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εν λόγω κοινότητας.

«Στην Booking.com πιστεύουμε ότι ο καθένας πρέπει να μπορεί να βιώνει τον κόσμο σαν τον εαυτό του, πάντα. Τα ταξίδια αφορούν θετικές εμπειρίες, περιπέτεια και απόλαυση. Ωστόσο, για πολλούς ταξιδιώτες LGBTQIA+, αυτό μπορεί συχνά να είναι μια πολύ διαφορετική πραγματικότητα, καθώς η πλειοψηφία (82%) έχει βιώσει φιλόξενες ή άβολες στιγμές όταν ταξιδεύει», λέει ο Arjan Dijk, Senior Vice President και Chief Marketing Officer της Booking. com.

«Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει σε ολόκληρο τον κλάδο για να γίνουν οι φιλόξενες εμπειρίες κανόνα για όλους – ανεξάρτητα από το ποιον αγαπούν, πώς ταυτίζονται ή από πού προέρχονται.

«Το Sydney WorldPride είναι περήφανο που συνεργάζεται με μια από τις πιο συναρπαστικές ψηφιακές ταξιδιωτικές εταιρείες στον κόσμο, την Booking.com, καθώς συνεχίζουν να διασφαλίζουν ότι οι όλοι ταξιδεύουν χωρίς αποκλεισμούς, σε φιλόξενα καταλύματα ανά τον κόσμο» λέει η Kate Wickett, CEO Sydney WorldPride.

Η συνεργασία με την Conchita Wurst

Στη σκηνή του Travel Proud εμφανίστηκε η Αυστριακή σταρ της Eurovision, Conchita Wurst, καθώς και η εμβληματική Aussie drag queen, Courtney Act. Πρόκειται για καλλιτέχνιδες που έχουν μοιραστεί δημοσίως τα προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει κατά τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες.

Μάλιστα, λίγο πριν βγει στη σκηνή, το περασμένο Σάββατο, η Conchita Wurst δήλωσε τα εξής: «Είναι σημαντικό να έχεις ένα μέρος για να μείνεις όπου νιώθεις πραγματικά ευπρόσδεκτος και αποδεκτός όπως είσαι, όπου νιώθεις ότι σε βλέπουν και μπορείς να είσαι ο πιο αυθεντικός εαυτός σου ταυτόχρονα».

«Το Travel Proud μας επιτρέπει να βρίσκουμε εύκολα μέρη που κάνουν τα queer ταξίδια πολύ πιο εύκολα και ευχάριστα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η Booking.com έχει ήδη ανοίξει τον δρόμο σε όλους τους επιχειρηματίες τουρισμού, να ενταχθούν στο Travel Proud με την έναρξη δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος Proud Hospitality, από τον Αύγουστο του 2021.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 18.000 καταλύματα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 1.300 μόνο σε όλη την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, αναγνωρίζονται με το σήμα Travel Proud στην Booking.com.

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024