Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςCapsuleT: Οι νικητές του 4ου Idea Platform
Βραβεύσεις

CapsuleT: Οι νικητές του 4ου Idea Platform

  • Local Eyess
  • Mystery Pot
  • Bactenergy

Οι 10 ομάδες που έλαβαν μέρος τόσο στην προπαρασκευαστική περίοδο όσο και στο διαγωνιστικό μέρος της 4ης Πλατφόρμας Ιδεών.

Ολοκληρώθηκε το 4ο διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform του CapsuleT με την εκδήλωση Λήξης & Απονομής Βραβείων που πραγματοποιήθηκε δια ζώσης στο Μουσείο Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου.

Ο επιταχυντής υποδέχθηκε εκπροσώπους του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στρατηγικούς συνεργάτες, ομιλητές, κριτές, μέντορες και τις 10 ομάδες που ολοκλήρωσαν επιτυχώς το διαγωνιστικό πρόγραμμα Idea Platform.

Οι ομάδες που κέρδισαν την Κριτική Επιτροπή

Οι 3 ομάδες που ξεχώρισαν και κατάφεραν να κερδίσουν μια θέση στο βάθρο της Πλατφόρμας Ιδεών του CapsuleT μετά από την αξιολόγησή τους από την Κριτική Επιτροπή του CapsuleT ήταν η Mystery Pot, Bactenergy και η LocalEyess.

Ειδικότερα, την 1η θέση και το χρηματικό έπαθλο των 3.000 ευρώ κατέκτησε η Mystery Pot, στη 2η θέση βρέθηκε η Bactenergy, λαμβάνοντας το ποσό των 2.000 ευρώ και τέλος, την 3η θέση των 1.000 ευρώ πήρε η ομάδα της LocalEyess.

Ωστόσο, τα έπαθλα των επικρατέστερων ομάδων δεν περιορίζονται μόνο σε μετρητά, αφού οι 3 νικητές θα επωφεληθούν από τις δωρεάν υπηρεσίες/παροχές και επιπλέον mentoring που τούς προσφέρουν οι στρατηγικοί συνεργάτες του προγράμματος, όπως οι Programize & Expedia Group, ενώ θα έχουν παράλληλα το δικαίωμα να ενταχθούν απευθείας στο Πρόγραμμα Επιτάχυνσης εάν το επιθυμούν, εφόσον πρώτα ολοκληρώσουν το πρωτότυπο προϊόντος/υπηρεσίας τους και συμμετάσχουν ενεργά σε επιπλέον ώρες καθοδήγησης για την καλύτερη προετοιμασία ένταξής τους στον επόμενο κύκλο Επιτάχυνσης.

Ο ελληνικός τουρισμός καινοτομεί μέσα από τις startups

«Βλέπουμε χρόνο με τον χρόνο και μέσα από κάθε πρόγραμμα του επιταχυντή CapsuleT, τον κλάδο μας να εξελίσσεται, να αναβαθμίζεται και να υποδέχεται τις καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσονται από Ελληνικές νεοφυείς επιχειρήσεις με μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος διαμέσου του CapsuleT, έχει πράξει με επιτυχία αυτό που είχαμε οραματιστεί πριν από 4 χρόνια, να δημιουργήσουμε ένα ζωντανό, δημιουργικό οικοσύστημα καινοτομίας με κύριους συντελεστές τις νέες και τους νέους της χώρας μας αλλά και συνοδοιπόρους στις προσπάθειές μας τα μέλη του ΞΕΕ, τους στρατηγικούς μας συνεργάτες και υποστηρικτές των προγραμμάτων του επιταχυντή.

Θεωρώ μεγάλο επίτευγμα ομάδες που ξεκινούμε με μια απλή ιδέα από το πρόγραμμα του Idea Platform, να προχωρούν στον Accelerator και εντέλει να επιτυγχάνουν την ανάπτυξή τους ως τεχνολογικές επιχειρήσεις και να αναγνωρίζονται τόσο στην Ελλάδα όσο και σταδιακά στο εξωτερικό», δήλωσε ο πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, κος. Αλέξανδρος Βασιλικός.

Περισσότερες νέες ιδέες για τον τουρισμό

«Φέτος είχαμε την χαρά να δεχθούμε τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων στον διαγωνισμό ιδεών “Idea Platform” καθώς επίσης λάβαμε αιτήσεις για διαφοροποιημένες ιδέες σε σχέση με προηγούμενους διαγωνισμούς, από ομάδες που δουλεύουν πολύ σοβαρά πάνω στον συγκεκριμένο τομέα που θέλουν να επιφέρουν λύσεις. Το πρόγραμμα του διαγωνισμού ήταν για μια ακόμη φορά αρκετά  εντατικό αλλά και απαιτητικό, όπως άλλωστε είναι και η επιχειρηματικότητα στην πράξη, με πολλές απαιτήσεις για άμεση ανταπόκριση σε σύντομο χρονικό διάστημα και αμέτρητες αλλαγές και αποφάσεις», ανέφερε αρχικά η διευθύντρια του CapsuleT, Κατερίνα Σαριδάκη, ενώ στην πορεία συμπλήρωσε:

«Είμαστε χαρούμενοι που φέτος για πρώτη φορά ο διαγωνισμός έτρεξε υβριδικά με δύο εκδηλώσεις δια ζώσης στην αρχή και στο κλείσιμο του προγράμματος, εκδηλώσεις που δίνουν την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα στην Αθήνα, να γνωριστούν μεταξύ τους, να μοιραστούν γνώση και αγωνίες καθώς επίσης να γνωρίσουν εκπροσώπους του ελληνικού τουρισμού που θα τους ακούσουν και θα μοιραστούν την τεχνογνωσία τους μαζί τους».

Οι ομάδες που διαγωνίστηκαν

Οι 10 ομάδες που έλαβαν μέρος τόσο στην προπαρασκευαστική περίοδο όσο και στο διαγωνιστικό μέρος της 4ης Πλατφόρμας Ιδεών ήταν οι εξής:

  • Arknoom
  • Bactenergy
  • BoozeMeApp
  • Frontello
  • Local Eyess
  • Local Seas
  • MyHotelier
  • Mystery Pot
  • SleepScans
  • TravelBee
Πλούσιο περιεχόμενο για τους διαγωνιζόμενους

Το 4ο Idea Platform διακρίθηκε για την ποιότητα των ιδεών/συναφών λύσεων τουρισμού που παρουσιάστηκαν. Οι ομάδες εργάστηκαν πάνω στις ιδέες τους συμμετέχοντας σε εντατικά θεματικά workshop όπως “How to build your team”, “Design Thinking”, “Product Design”, “Basics on Funding”, “Branding”, “Digital Marketing Fundamentals” και “Pitching Skills”, ομιλίες και online συναντήσεις καθοδήγησης (mentoring sessions) υπό την καθοδήγηση των έμπειρων συνεργατών του CapsuleT.

Η τελική παρουσίαση της επιχειρηματικής τους πρότασης (pitch) πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Κριτικής Επιτροπής του επιταχυντή κατά την Εκδήλωση Λήξης & Απονομής Βραβείων, την οποία απάρτιζαν οι:

  • Αλέξανδρος Βασιλικός, πρόεδρος Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος
  • Αλέξανδρος Αποστολίδης, διευθυντής Υπηρεσιών Επιχειρησιακού Μετασχηματισμού, Manager, IT&T Business Transformation Services, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»
  • Δημήτρης Σερίφης, CEO – Digital Tourism Expert, Nelios
  • Κατερίνα Σαντίκου, Founder & Managing Director, Workathlon
  • Λίζα Κατσουράκη, SVP Corporate Development, Etraveli Group
Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024