Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΈρχεται το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών του Δήμου Χανίων – Όλες οι λεπτομέρειες
Φεστιβάλ

Έρχεται το 1ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών του Δήμου Χανίων – Όλες οι λεπτομέρειες

Ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Χανίων, Νεκτάριος Ψαρουδάκης

«Σκοπός μας είναι αυτή η γιορτή να μην είναι μία στάση για το 2023, αλλά να δημιουργηθεί ένας θεσμός, ο οποίος τα επόμενα χρόνια, να είναι λόγος για κάποιον να επισκεφτεί το νησί μας και εκτός της καλοκαιρινής σεζόν», είπε ο κ. Ψαρουδάκης.

Με τίτλο 260kmemories (260 χλμ αναμνήσεων), πληθώρα εμπειριών και εναλλακτικών δράσεων έρχεται το 1ο  Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων, από την Παρασκευή 12 Μαΐου έως και την Κυριακή 14 Μαΐου 2023, με μέριμνα του Γραφείο Τουρισμού και τη συνδρομή της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ. και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Όπως ανακοίνωσε στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε στο Δημαρχείο Χανίων, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, Νεκτάριος Ψαρουδάκης, στόχος του Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών είναι η ανάδειξη της δυναμικής των ενεργειών που γίνονται από φορείς και ιδιώτες στην Κρήτη, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους και οι οποίες παρέχουν στον επισκέπτη μια διαφορετική, αλλά πλούσια εμπειρία τουρισμού στην Κρήτη.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν Επαγγελματίες, Φορείς και Συλλογικότητες του τόπου, που δραστηριοποιούνται στον Εναλλακτικό Τουρισμό και τον Τουρισμό Εμπειριών, ενώ μέσα από μία μεγάλη έκθεση στην Πλατεία Κατεχάκη, θα κάνουν γνωστές στο ευρύ κοινό τις υπηρεσίες που προσφέρουν.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τουρισμού, κ. Ψαρουδάκης κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου: «Το όνομα του Φεστιβάλ είναι 260Kmemories, ένα λογοπαίγνιο που φανερώνει τα χιλιόμετρα που καλύπτουν την απόσταση από την μια μεριά της Κρήτης μέχρι την άλλη, σε μια προσπάθεια να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στις πολλές ενέργειες εναλλακτικού τουρισμού και στις πλούσιες εμπειρίες που μπορεί να αποκομίσει ο επισκέπτης στον τόπο μας», ενώ υπογράμμισε πως «θέλουμε να δείξουμε αυτό το τριήμερο που θα έρθει, στην τοπική κοινωνία και στους επισκέπτες μας στα Χανιά αλλά και σε όποιον ασχολείται με τον τουρισμό, ότι οι επαγγελματίες και οι συλλογικότητες έχουν να δείξουν πολλά σε έναν επισκέπτη και ξεκινάμε να δημιουργήσουμε μία γιορτή».

«Σκοπός μας είναι αυτή η γιορτή να μην είναι μία στάση για το 2023, αλλά να δημιουργηθεί ένας θεσμός, ο οποίος τα επόμενα χρόνια, να είναι λόγος για κάποιον να επισκεφτεί το νησί μας και εκτός της καλοκαιρινής σεζόν», είπε κλείνοντας ο κ. Ψαρουδάκης.

Το Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού και Εμπειριών περιλαμβάνει τη διεξαγωγή workshop για επαγγελματίες από την Google, την παρουσίαση του νέου Αστρομονοπατιού στη Δρακώνα Κεραμειών, από κοινού με τον Σύλλογο Φίλων Αστρονομίας Κρήτης, καθώς και φόρουμ ομιλιών που σκοπό έχουν να αναδείξουν τις δυνατότητες που υπάρχουν στην ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού, ενώ θα παρουσιαστεί η στρατηγική του Δήμου Χανίων σε αυτόν τον τομέα.  Στο πλαίσιο του φόρουμ θα παρουσιαστούν, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης, οι περιπατητικές διαδρομές του Δήμου Χανίων (Chania Trails), καθώς και τα μνημεία UNESCO στην Κρήτη.

Πιο αναλυτικά, στο Φόρουμ θα μιλήσει ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, θα χαιρετίσουν εκ μέρους του ΕΟΤ, η πρόεδρος Άντζελα Γκερέκου, από την Περιφέρεια Κρήτης, ο περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, ενώ ξεχωριστές ομιλίες για τις παραπάνω θεματικές θα πραγματοποιήσουν ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Ν. Ψαρουδάκης, ο ειδ. σύμβουλος του περιφερειάρχη Κρήτης Δ. Μιχελογιάννης, καθώς και ο καταξιωμένος και κοσμογυρισμένος ορειβάτης, Ν. Μαγγίτσης.

Τέλος, το Σάββατο και την Κυριακή, στην Πλατεία Κατεχάκη, στο Παλιό Λιμάνι Χανίων, θα λειτουργεί έκθεση Επαγγελματιών Εναλλακτικού Τουρισμού με 45 ενεργά περίπτερα, κατά την οποία οι επαγγελματίες θα μπορούν να επιδείξουν στους επισκέπτες τις υπηρεσίες που παρέχουν. Την Τελετή Έναρξης της υπαίθριας έκθεσης περιπτέρων το πρωί του Σαββάτου (13/05 10:00) και την Τελετή Λήξης του Φεστιβάλ το απόγευμα της Κυριακής (14/05 21:00), θα παρουσιάσει η Γωγώ Καλληδονάκη.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της μεγάλης έκθεσης θα γίνονται διαδραστικές παρουσιάσεις διάφορων δραστηριοτήτων, ενώ στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προσφερθούν πολλές δωρεάν συμμετοχές σε αθλήματα, περιηγήσεις και δραστηριότητες εναλλακτικού χαρακτήρα (πτήσεις με αεροσκάφη, βόλτες στη θάλασσα και τη στεριά, περιηγήσεις κλπ).

Εκδότης - Αρχισυντάκης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023
21/09/2023
20/09/2023
19/09/2023