Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςΗμερίδα φορέων της Πιερίας για το ρόλο της ηλεκτροκίνησης στην τουριστική ανάπτυξη
Ημερίδες

Ημερίδα φορέων της Πιερίας για το ρόλο της ηλεκτροκίνησης στην τουριστική ανάπτυξη

pieria

Η ηλεκτροκίνηση συνδέεται άμεσα με τον οδικό τουρισμό, με φορείς της Πιερίας να προωθούν ενημερωτικές εκδηλώσεις για την ενσωμάτωση αυτής της τεχνολογίας.

Η εξελισσόμενη χρήση της ηλεκτροκίνησης στα νέου τύπου οχήματα απαιτεί πλέον τις αναγκαίες υποδομές για την εξυπηρέτηση και του οδικού τουρισμού. Μιας αναπτυσσόμενης μορφής στην τουριστική αγορά, καθ’ότι σημαντικός αριθμός επισκεπτών επιλέγει μέσα οδικής μεταφοράς για τους επιλεγέντες προορισμούς. Με γνώμονα ότι τα τουριστικά καταλύματα για να επιλεγούν από τους αντίστοιχους οργανισμούς που προωθούν τα τουριστικά πακέτα, αλλά και για να προτιμήσουν τις ξενοδοχειακές μονάδες και τις εν γένει τις επιχειρήσεις φιλοξενίας, θέτουν ως προϋπόθεση την εγκατάσταση υποδομών για την επαναφόρτιση των ηλεκτροκινούμενων οχημάτων. Για την ορθή και εμπεριστατωμένη γνώση του αντικειμένου της ηλεκτροκίνησης τόσο από τις τουριστικές επιχειρήσεις, όσο και από τις αντίστοιχες της τεχνολογίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και η Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας/Τμήμα Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, πρωτοπορώντας και προλαμβάνοντας τις εξελίξεις, πραγματοποίησαν ενημερωτική ημερίδα τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου αξιόλογοι επιστήμονες ανέπτυξαν το θεματολόγιο με αναφορά “Ηλεκτροκίνηση και Τουρισμός”.

pieria

Ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης ο πρόεδρος του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Γιώργος Καραλής, αφού μετέφερε το χαιρετισμό της αντιπεριφερειάρχου Πιερίας, κας Σοφίας Μαυρίδου και ευχαρίστησε τους ομιλητές για τη συμβολή τους στην ημερίδα, τόνισε: “Όπως όλοι γνωρίζουμε η βιώσιμη κινητικότητα και ο οδικός τουρισμός βρίσκουν τα τελευταία χρόνια μεγάλη απήχηση στην κοινωνία της αγοράς. Ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των ταξιδιωτών, οφείλουμε και το πράττουμε άλλωστε με την άκρως ενδιαφέρουσα εσπερίδα μας με τους εξαίρετους εισηγητές μας, έτσι ώστε να γνωρίζει ο τουριστικός κλάδος τις επιβεβλημένες παρεμβάσεις για να αναβαθμίσει τις υποδομές του παρέχοντας στο πελατολόγιο του τις νέες καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες. Θερμά συγχαρητήρια στους εισηγητές μας που μας βοήθησαν να έχουμε καλύτερη και πληρέστερη γνώση των νέων απαιτήσεων στην υπόθεση καθαρή πράσινη και ανανεώσιμη ενέργεια.Η αποψινή εκδήλωση μας που υλοποιείται από κοινού με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Νομαρχιακή Επιτροπή Πιερίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, αποτελεί μέρος των γενικότερων δράσεων για να συμβάλλουμε ώστε η Πιερία να πρωτοπορεί και να προλαμβάνει τις εξελίξεις” .

PIERIA

Οι εισηγήσεις παρουσιάστηκαν από τον κ. Δημήτριο Κουσκουρίδη, πρόεδρο Μόνιμης Επιτροπής Ενέργειας του Τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του ΤΕΕ, με θέμα “Ηλεκτροκίνηση και εξοικονόμηση ενέργειας στον τουρισμό», τον Χαράλαμπο Μαρμάγγελο- CEO και συνιδρυτή της εταιρείας MC Chargers, με αναφορά στις “Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων-τάσεις και προοπτικές” και τον δρα Δημήτριο Τσιαμήτρο, ηλεκτρολόγο μηχανικό και μηχανικό Υπολογιστών, καθηγητή του αντίστοιχου Τμήματος της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που ανάπτυξε το θεματολόγιο “Ηλεκτροκίνηση στην πράξη”.

Την ημερίδα χαιρέτισαν, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Πιερίας του τμήματος Κεντρικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κ. Κωνσταντίνος Μπίσμπας, η αντιδήμαρχος Δήμου Κατερίνης και μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΤΑΠ κα Ελίνα Διαμαντοπούλου και ο αντιδήμαρχος Δήμου Δίου-Ολύμπου κ. Δημήτριος Πατσιαρίκας. Την εκδήλωση παρακολούθησαν τεχνικοί που σχετίζονται με την ηλεκτροκίνηση και τουριστικοί επιχειρηματίες, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων. Σημαντική η συμβολή στην επιτυχία της εσπερίδας και στα διαδικαστικά θέματα, τόσο του οικονομικού υπευθύνου του Π.Ο.Τ.Α.Π. κ. Στυλιανού Ούζα, όσο και του διευθυντή, κ. Βασίλη Δήμου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

14/06/2024
13/06/2024
12/06/2024
11/06/2024
10/06/2024
07/06/2024