Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΕκδηλώσειςMarine Day: Μια ημέρα αφιερωμένη στη ναυτιλία από την Air France και την KLM
Ναυτιλία

Marine Day: Μια ημέρα αφιερωμένη στη ναυτιλία από την Air France και την KLM

  • Ο περιφερειακός διευθυντής της Air France και KLM κ. Γιάννης Πανταζόπουλος
  • Ο Senior Vice President Ευρώπης Air France και KLM κ. Noud Duyzings

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ναυτιλίας παγκοσμίως αλλά και των αεροπορικών εταιρειών είναι η χρήση των βιοκαυσίμων (SAF), θέμα το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Marine Day.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά οι αεροπορικές εταιρείες Air France και KLM Royal Dutch Airlines οργάνωσαν πρόσφατα το Marine Day στην Αθήνα. Η εκδήλωση που ανέδειξε ήδη από την πρώτη διοργάνωση τον δυναμικό ρόλο της ναυτιλίας και το ιδιαίτερα απαιτητικό περιβάλλον που οι ναυτιλιακές εταιρείες δραστηριοποιούνται, καλωσόρισε και αυτή τη χρονιά πλοιοκτήτες και υψηλόβαθμα στελέχη από τον ευρύτερο κλάδο της ναυτιλίας, οι οποίοι μοιράστηκαν εμπειρίες, γνώση και σημαντικές πληροφορίες με τους προσκεκλημένους.

Μέσα από τα πάνελ συζητήσεων και τις παρουσιάσεις των εκλεκτών ομιλητών τονίστηκε η σημασία τόσο της βιομηχανίας της ναυτιλίας όσο και της αεροπορικής βιομηχανίας στην διεθνή οικονομία, καθώς και οι άρρηκτες σχέσεις μεταξύ τους. Ιδιαίτερα αναπτύχθηκε το θέμα της νέας πραγματικότητας και τονίστηκαν τα δεδομένα έπειτα από την εμπειρία της πανδημίας τα προηγούμενα χρόνια και φυσικά το μέλλον του κλάδου. Μεταξύ των ιδιαίτερα σημαντικών θεμάτων που συζητήθηκαν, ήταν και εκείνα που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό και ειδικά στα πληρώματα και τις ανάγκες τους.

Μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της ναυτιλίας παγκοσμίως αλλά και των αεροπορικών εταιρειών είναι η χρήση των βιοκαυσίμων (SAF), θέμα το οποίο δεν θα μπορούσε να λείπει από την ατζέντα του Marine Day. Τόσο η Air France όσο και η KLM επενδύουν τα τελευταία χρόνια σε επίπεδο έρευνας και χρήσης βιώσιμου αεροπορικού καυσίμου SAF, έχοντας δεσμευθεί για την μείωση του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος με στόχο την κατά 30% μείωση στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα ανά επιβάτη έως το 2030 (εγκεκριμένο από το SBTi). Τα τελευταία δεδομένα και τα βήματα προς ένα πιο βιώσιμο μέλλον συζητήθηκαν στο θεματικό πάνελ με την συμμετοχή σημαντικών ομιλητών μεταξύ των οποίων και της κ. Remona van der Zon, διευθύντριας βιώσιμης στρατηγικής της KLM.

Ο Senior Vice President Ευρώπης Air France και KLM κ. Noud Duyzing, που ταξίδεψε στην Αθήνα για να παραβρεθεί στην εκδήλωση, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του Marine Day σε επίπεδο πληροφόρησης και ανταλλαγής απόψεων στον παγκόσμιο ναυτιλιακό χάρτη, και ιδιαίτερα των εξελίξεων και προοπτικών.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών και παρουσιάσεων, οι ομάδες της Air France και της KLM σε συνεργασία με την Delta Air Lines υποδέχθηκαν στελέχη κορυφαίων Marine & Offshore εταιρειών και συνεργάτες – ταξιδιωτικά γραφεία, αναγνωρίζοντας την αξία της πολύχρονης σχέσης που έχει δημιουργηθεί, και εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη τους για την μακροχρόνια δέσμευσή τους.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024