Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαGBTA: Τα επιχειρηματικά ταξίδια δεν έχουν ανακάμψει επαρκώς
Επαγγελματικά Ταξίδια

GBTA: Τα επιχειρηματικά ταξίδια δεν έχουν ανακάμψει επαρκώς

Μετά την πτώση το 2020, η καμπύλη είχε κορυφωθεί απότομα γύρω στο 2021/22, αλλά από τότε είχε πέσει ξανά και όπως φαίνεται θα έχει καθοδική πορεία μέχρι το 2026.

Για τα επαγγελματικά ταξίδια, η επιστροφή στην προ-παρατηρητική κανονικότητα έχει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, μετακινηθεί δύο χρόνια πιο μακρυά δηλ γύρω στο 2026. Ο πληθωρισμός, τα οικονομικά προβλήματα της Κίνας, και οι επιπτώσεις στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού ήταν μεταξύ των λόγων που απαριθμούνται από την Παγκόσμια Ένωση Επιχειρηματικών Ταξιδίων (GBTA) σε παρουσίαση που έγινε στην ITB στο Βερολίνο. Οι βασικές παράμετροι σχετικά με τα επαγγελματικά ταξίδια έχουν επίσης αλλάξει, δήλωσε η Suzanne Neufang, Διευθύνων Σύμβουλος της GBTA.

Μετά την πτώση το 2020, η καμπύλη είχε κορυφωθεί απότομα γύρω στο 2021/22, αλλά από τότε είχε πέσει ξανά, λόγω κυρίως της Κίνας. Επί του παρόντος, η καμπύλη δείχνει να κινείται προς τα κάτω, πιθανώς μέχρι το 2026.

Κατά τη διάρκεια των πανδημικών επιχειρηματικών ταξιδιών, οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων είχαν μάθει ότι οι εικονικές συναντήσεις προσέφεραν πλεονεκτήματα από ορισμένες απόψεις, ακόμη και αν, δεν υπήρχε θεμελιωδώς υποκατάστατο της συνάντησης αυτοπροσώπως, δήλωσε ο Neufang. Επιπλέον, η βιωσιμότητα έγινε όλο και περισσότερο ένα ζήτημα και λιγότερα επαγγελματικά ταξίδια σήμαιναν μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα.

Οι χρηματοπιστωτικές εταιρείες και οι ασφαλίσεις ξεπέρασαν το σταμάτημα των ταξιδίων που πραγματοποιούσαν για επαγγελματικούς λόγους και επανήλθαν πάλι σε παρόμοια επίπεδα, δήλωσε η Neufang. Στο άλλο άκρο της κλίμακας υπήρχαν ΜΚΟ και τα Ιδρύματα.

Το 45 % των διαχειριστών ταξιδιών είχε αυξήσει τους προϋπολογισμούς τους, που θα μπορούσε να σημαίνει πολλά, αλλά όταν άρχισαν να αντιμετωπίζουν ελλείψεις οι προσδοκίες τους μειώθηκαν. Πολλοί από αυτούς αναμένεται να κάνουν αναμειγμένα ταξίδια, δηλ να επεκτείνουν ένα επαγγελματικό ταξίδι κατά λίγες μέρες στον προορισμό τους και να το συνδυάσουν με διακοπές. Μια έρευνα μεταξύ των διαχειριστών ταξιδιών διαπίστωσε ότι οι εργοδότες χωρίστηκαν το 41% ήταν υπέρ της τάσης προς τα πάνω, ενώ το 42% ήταν εναντίον.

Συνοψίζοντας, αναφέρθηκαν στην παρουσίαση πέντε τάσεις επαγγελματικών ταξιδιών: η Κίνα παραμένει δύσκολη στην πρόβλεψη, οι ταξιδιώτες που ταξιδεύουν για επαγγελματικού λόγους έχουν υψηλότερες προσδοκίες, η ζήτηση για φιλικά προς το περιβάλλον ταξίδια είναι σε άνοδο, η τεχνολογική αλλαγή επιβραδύνει τα πράγματα και τα προσωπικά ταξίδια ια παίξουν και πάλι μεγάλο ρόλο.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024