Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια Τουρισμού2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ΔΡΑΤΤΕ
Tourism & Hospitality Management

2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο ΔΡΑΤΤΕ

Η αξιοποίηση του Διαδικτύου, η εκπαίδευση, οι πολιτιστικές και κοινωνικές πτυχές του τουριστικού φαινομένου ήταν τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν στο 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Tourism & Hospitality Management” του […]

Η αξιοποίηση του Διαδικτύου, η εκπαίδευση, οι πολιτιστικές και κοινωνικές πτυχές του τουριστικού φαινομένου ήταν τα κύρια θέματα που αναπτύχθηκαν στο<...> 2ο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο “Tourism & Hospitality Management” του Ιδρύματος Τουριστικών Μελετών & Ερευνών του ΔΡΑΤΤΕ, που πραγματοποιήθηκε από τις 22 -23 Μαΐου 2010, στο ξενοδοχείο Stratos Vassilikos στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έλαβαν μέρος σημαντικοί ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι ανέπτυξαν καίρια και επίκαιρα ζητήματα της τουριστικής βιομηχανίας και ξενοδοχειακής διοίκησης.
Το συνέδριο αποτελείτο από 4 ενότητες, οι οποίες αναπτύχθηκαν τις δύο ημέρες διάρκειας του συνεδρίου. Την πρώτη μέρα αναλύθηκαν βασικά ζητήματα της Τουριστικής Ανάπτυξης, Εκπαίδευσης και Σχεδιασμού. Η δεύτερη ημέρα ήταν αφιερωμένη στην ξενοδοχειακή διοίκηση.

Το πλέον επίκαιρο θέμα των κρουαζιέρων και του ρόλου τους στην τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής παρουσίασε στην ομιλία της η κα Ευαγγελία Σημανταράκη από την Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων του Αγίου Νικολάου (ΑΣΤΕΑΝ). Η πολιτιστική διαφοροποίηση στον τουρισμό, η αρχαιολογία, τα μουσεία και η διδασκαλία τους στον τουρισμό ήταν στο επίκεντρο των ομιλιών των κ.κ. Λουκά Ντούβα, διευθυντή της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής (ΕΞΑΑ), Heba Mahmoud Saad Abdel-Naby, αναπληρώτριας καθηγήτριας του Τμήματος Τουριστικών Σπουδών του Πανεπιστήμιου της Αλεξάνδρειας και Dr. Dina M. Ezz El-Din, λέκτορα στο τμήμα ξεναγών της Σχολής Τουριστικών & Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων στην Αίγυπτο.

Το Διαδίκτυο απασχόλησε αρκετές εργασίες που παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, κυρίως ως εργαλείο marketing και προβολής για τις τουριστικές επιχειρήσεις. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκαν στις ομιλίες τους οι κ.κ. Στέφανος Οικονομίδης (Hellenic Management Association), Αικατερίνη Μανθιού (Iowa State University), Μάγδα Πειστικού (Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, ΤΕΙ Αθήνας) και Δημήτριος Πολύδωρος, απόφοιτος του τμήματος Πληροφοριακών Συστημάτων και Τηλεπικοινωνιών του ΤΕΙ Λάρισας.

Στις κοινωνικές πτυχές του τουριστικού φαινομένου και κυρίως στις αλληλεπιδράσεις που επέφερε η ανάπτυξή του, με την τοπική κοινωνία κινήθηκε η παρουσίαση της κας Πάττυς Λούπα, αναπληρώτριας καθηγήτριας του τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας.

Έρευνα για το βαθμό απορρόφησης των αποφοίτων των τουριστικών σχολών παρουσίασε ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Λάρισας, κ. Ευστάθιος Βελισσαρίου, ενώ στο ίδιο θέμα κινήθηκε και ο κ. Αθανάσιος Λαλούμης, εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών, ο οποίος αναφέρθηκε στην αλληλόδραση μεταξύ των εργαζομένων και των τουριστών. Τέλος, ο κ. Στέλιος Βαρβαρέσος, αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθηνών, αναφέρθηκε στην τουριστική πολιτική και στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη.

Με το πέρας της εκδήλωσης, ο πρόεδρος του ΔΡΑΤΤΕ, κ. Δημήτρης Λαλούμης, ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες στο συνέδριο και ανακοίνωσε την πραγματοποίηση του επόμενου συνεδρίου, το οποίο θα πραγματοποιηθεί εντός του 2011.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024