Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΗμερίδα για την ήπια τουριστική ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου
Ημερίδες

Ημερίδα για την ήπια τουριστική ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια ακόμα για την ανάδειξη, προβολή, και τουριστική προώθηση του Κυπαρισσιακού Κόλπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τους γεώτοπους και τα φυσικά κάλλη, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά προϊόντα.

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση η “Πρωτοβουλία Συνεργασίας Τουριστικής Ανάπτυξης” κατόπιν των δύο προηγούμενων επιτυχημένων ημερίδων και της συνεχιζόμενης προσπάθειας για ένα ισχυρό brand name του Κυπαρισσιακού Κόλπου μέσα στη διεθνή τουριστική αγορά, πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά ημερίδα με την ευγενική φιλοξενία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας στον συνεδριακό του χώρο και την ενεργή συμπαράσταση του Εμπορικού Συλλόγου “ΕΡΜΗΣ” στις 6 Μαρτίου 2016 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί μία προσπάθεια ακόμα για την ανάδειξη, προβολή, και τουριστική προώθηση του Κυπαρισσιακού Κόλπου, πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες, τους γεώτοπους και τα φυσικά κάλλη, τον πολιτισμό και την ιστορία, τις δραστηριότητες που μπορούν να αναπτυχθούν, τις παραδοσιακές εκδηλώσεις και τα τοπικά προϊόντα.

Οι συνεχιζόμενες επαφές, η επικοινωνία, η διαφημιστική προβολή, ο διαδικτυακός χώρος, συνεργαζόμενοι με τις αρχές, συλλόγους, ιδιωτικούς φορείς, περιφέρειες και δήμους, οι οποίοι πήραν σημαντικές αποφάσεις για την προστασία και ανάπτυξη του Κυπαρισσιακού Κόλπου, με κοινές δράσεις, συλλογικότητα και συνεργασία κάτω από την ίδια ομπρέλα, με ρεαλιστικές προτάσεις και την δημιουργία της αστικής εταιρείας με κοινό στόχο και όραμα να πετύχουμε δώδεκα μήνες επίσκεψης τουριστών στην περιοχή μας δημιουργώντας θέσεις εργασίας, παραμονή νέων στον τόπο τους, εισροή συναλλάγματος, αύξηση του τζίρου των επιχειρήσεων, καλύτερη ποιότητα ζωής.

Επικεντρώνοντας την σκέψη μας με αγάπη και όνειρο με κοινό σκοπό και αγώνα, με αίσθημα ευθύνης έχουμε την πεποίθηση ότι θα υλοποιηθούν οι στόχοι μας και θα επιτευχθεί το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Τα θέματα και το πρόγραμμα της εκδήλωσης που θα ακολουθηθεί αρχίζοντας από το καλωσόρισμα και τον πρόλογο της τρίτης ημερίδας για την “Ήπια Τουριστική Ανάπτυξη του Κυπαρισσιακου Κόλπου”, καθώς επίσης συντονίζοντας τους εισηγητές ο εκπαιδευτικός κ. Γεώργιος Ζήρος με τους παρακάτω ομιλητές:
1. Πρώτος ομιλητής ο κ. Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, δικηγόρος παρά τω Αρείω Πάγω, με θέμα “Υλοποίηση Της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας”, “Ήπια Τουριστική Ανάπτυξη Κυπαρισσιακού Κόλπου με σεβασμό στο περιβάλλον και τα οφέλη αυτής”.
2. Δεύτερος ομιλητής θα είναι ο κ. Αντώνης Τζαναβάρης, επιχειρηματίας, με θέμα “Ρεαλιστικές Προτάσεις Δωδεκάμηνης Τουριστικής Περιόδου στην Περιοχή Μας”.
3. Τρίτος ομιλητής ο κ. Ηλίας Μπουντούρης, διευθυντής Χρυσαλίδας Εταιρείας Μελέτης, Καταγραφης, Διατήρησης και Ανάπτυξης Περιβαλλοντικής, Ιστορικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, με θέμα “Ανάδειξη Τοπικού Πολιτισμού,Το Ασφαλέστερο Και Πιο Αποδοτικό Τουριστικό Προϊον”.
4. Τέταρτος ομιλιτής ο κ. Πάνος Φωτιάδης, διευθυντής της Travel Media Applications με ειδικότητα στον ποδηλατικό τουρισμο.
5. Πέμπτος ομιλητής ο κ. Γεώργιος Λουρδης, μηχανολόγος μηχανικός, με θέμα “Αλιευτικός Τουρισμός”
6. Έκτος ομιλητής ο κ. Σωτήρης Μαρίνης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα “Αγροτουρισμός – Βιωματικές Εμπειρίες”.

Επόμενη ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην περιοχή της Αρχαιας Μεσσήνης στο τέλος της τουριστικής περιόδου με κύρια θέματα  τον Ιατρικό, Συνεδριακό και Θεματικό Τουρισμό.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024