Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΟι eco-τουρίστες αυξάνουν τις πληρότητες
5th International RE+D Symposium - "Riding out the storm"

Οι eco-τουρίστες αυξάνουν τις πληρότητες

Πολλαπλά είναι τα οφέλη από την εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον από τα ξενοδοχεία, καθώς εκτός από τα κεφαλαία που εξοικονομούνται λόγω της μείωσης των λειτουργικών δαπανών, τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών δείχνουν ότι πολλοί είναι οι τουρίστες που επιλέγουν οικολογικά ξενοδοχεία για τις διακοπές τους. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για…

Πολλαπλά είναι τα οφέλη από την εφαρμογή συστημάτων φιλικών προς το περιβάλλον από τα ξενοδοχεία, καθώς εκτός από τα κεφαλαία που εξοικονομούνται λόγω<...> της μείωσης των λειτουργικών δαπανών, τα στοιχεία πρόσφατων ερευνών δείχνουν ότι πολλοί είναι οι τουρίστες που επιλέγουν οικολογικά ξενοδοχεία για τις διακοπές τους. Μάλιστα, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ακόμη και για ένα ξεχωριστό αγοραστικό κοινό, κυρίως από το μεσαία και υψηλά κοινωνικά στρώματα, που είναι διατεθειμένο να καταβάλει ένα επιπλέον τίμημα για τις συγκεκριμένες περιβαλλοντικές υπηρεσίες στο κατάλυμα του.

Όπως σημείωσε η γενική διευθύντρια των ιστορικών ξενοδοχείων ΥΑΔΕΣ κα Βαρβάρα Αυδή, μιλώντας στο 5o RED Business Forum που πραγματοποιείται στις 4 και 5 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, περίπου 43 εκατ. τουρίστες παγκοσμίως αυτό-προσδιορίζονται ως “οικοτουρίστες”, επιλέγοντας αποκλειστικά βιοκλιματικά ξενοδοχεία και τουριστικά καταλύματα.

Ταυτόχρονα, το 80% των Γερμανών τουριστών δηλώνει ότι τα υψηλά περιβαλλοντικά πρότυπα παίζουν σημαντικό ρόλο όταν σχεδιάζουν τις διακοπές τους, ενώ το 1/3 των Αμερικανών υποστηρίζει ότι είναι πρόθυμο να πληρώσει παραπάνω, αρκεί το ταξίδι και η διαμονή τους να είναι φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ το ίδιο λέει και το 21% των Βρετανών που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους.

Η προσεκτική παρακολούθηση της χρήσης πόρων και ενέργειας μιας ξενοδοχειακής μονάδας μπορεί να εξοικονομήσει σημαντικά ποσά, ενώ τα οφέλη πολλαπλασιάζονται με την εφαρμογή τεχνολογιών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα αλλά και η γεωθερμία.

Τη μεγάλη σημασία για το περιβάλλον αφενός αλλά και τα σημαντικά οικονομικά οφέλη, αφετέρου, από τη χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων, ανέλυσε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Φωτοβολταϊκών, κ. Σ. Καππέλος. Ο κ. Καπέλλος αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά των συστημάτων, τις προδιαγραφές ενός κτιρίου –κατοικίας ή επαγγελματικού ακινήτου- για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και τα σημαντικά κέρδη για όποιον αποφασίσει να ενταχθεί στο πρόγραμμα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η τιμή πώλησης είναι τετραπλάσια από την τιμή που δίνει η ΔΕΗ.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024