Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούΣε νηπιακό στάδιο ο εναλλακτικός τουρισμός στη Φλώρινα

Σε νηπιακό στάδιο ο εναλλακτικός τουρισμός στη Φλώρινα

Σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη περιοχή της Φλώρινας, παρά μάλιστα το γεγονός ότι έχουν γίνει επ` αυτού αξιόλογες προσπάθειες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε. (ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε.) και άλλους φορείς…

Σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης βρίσκονται οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού στη περιοχή της Φλώρινας, παρά μάλιστα το γεγονός<...>ότι έχουν γίνει επ` αυτού αξιόλογες προσπάθειες από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, την Αναπτυξιακή Φλώρινας Α.Ε. (ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε.) και άλλους φορείς, όπως απεδείχθη κατά την διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Εναλλακτικών Μορφών Τουρισμού, που πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο, που μας πέρασε, στη Φλώρινα.

Όπως επεσήμαναν οι ομιλητές του συνεδρίου, θεωρείται πλέον αναγκαία η αλλαγή προσανατολισμού στον τομέα του τουρισμού, ενώ απαραίτητη κρίνεται και η δημιουργία καταλυμάτων και χώρων εστίασης.

“Ο εναλλακτικός τουρισμός για να πετύχει πρέπει να `παντρευτεί` με την ντόπια παραγωγή και δεξιοτεχνία. Στο επίπεδο της μεταποιητικής / τυποποιητικής δραστηριότητας και της παραδοσιακής βιοτεχνίας / οικοτεχνίας, οι αριθμοί δεν είναι ιδιαίτερα απογοητευτικοί”, υπογράμμισε ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε., κ. Δημήτρης Κατραντζής.

Ειδικότερα, στα πλαίσια του συνεδρίου, ο κ. Κατραντζής παρουσίασε τις κύριες δράσεις της εταιρίας για τη στήριξη των μεταποιητικών επιχειρήσεων τοπικών προϊόντων και κατ΄ επέκταση της ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό, η ΑΝ.ΦΛΩ μπορεί να καλύψει στην επόμενη προκήρυξη του τοπικού προγράμματος Leader+ (Δεκέμβριος 2005) επενδύσεις συνολικού προϋπολογισμού 1.170.000 ευρώ με ποσοστά επιχορήγησης 50% – 60%. Παράλληλα, αναμένεται εντός του 2006, αντίστοιχη προκήρυξη του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Επίσης, το τοπικό πρόγραμμα του Leader+ μέσω της ΑΝ.ΦΛΩ Α.Ε. θα διαθέσει για δικτύωση των επιχειρήσεων, ποσό συνολικού προϋπολογισμού 365.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 75% στην επικείμενη προκήρυξη (Δεκέμβριος 2005).

Να σημειωθεί ότι για την προβολή του συνολικού τουριστικού προϊόντος του νομού η ΑΝ.ΦΛΩ κατέθεσε στο leader+ πρόταση συνολικού προϋπολογισμού 198.000 ευρώ με ποσοστό επιχορήγησης 70% και τελικούς δικαιούχους τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση. Εξάλλου, η εταιρία κατέθεσε στο Interreg III πρόταση για ολοκληρωμένη αξιοποίηση και προβολή των διεθνών ορειβατικών μονοπατιών Ε4 και Ε6, συνολικού προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, με ποσοστό επιχορήγησης 100% και τελικό δικαιούχο τη Ν.Α. Φλώρινας.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το Συνέδριο διοργάνωσαν η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Φλώρινας και η ΑΝ.ΦΛΩ. Α.Ε., σε συνεργασία με την Αγροτουριστική Α.Ε., ενώ στο συνέδριο έλαβαν μέρος εκπρόσωποι Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και φορέων, που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό από την Ελλάδα, την Αλβανία και την ΠΓΔΜ.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
28/03/2024
27/03/2024
26/03/2024
22/03/2024
21/03/2024
20/03/2024