Τελευταία νέα
ΑρχικήΕπαγγελματικά ΤαξίδιαΣυνέδρια ΤουρισμούStefan Merkenhof: Η Αθήνα μπορεί να ενταχθεί στον χάρτη των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών

Stefan Merkenhof: Η Αθήνα μπορεί να ενταχθεί στον χάρτη των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: “Αν και η Αθήνα δεν είναι στον χάρτη των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών, ωστόσο διαθέτει δυνατότητες ένταξης, αν οι τοπικοί και εθνικοί φορείς της χαράξουν μια μακροχρόνια στρατηγική δράσης, […]

ΑΠΟΣΤΟΛΗ PHILOXENIA: “Αν και η Αθήνα δεν είναι στον χάρτη των κορυφαίων συνεδριακών προορισμών, ωστόσο διαθέτει δυνατότητες ένταξης,<...> αν οι τοπικοί και εθνικοί φορείς της χαράξουν μια μακροχρόνια στρατηγική δράσης, ακολουθώντας τα παραδείγματα της Βαρκελώνης και της Κωνσταντινούπολης”, όπως επεσήμανε ο κ. Stefan Merkenhof, Σύμβουλος της JBR Hellas, μιλώντας στην ημερίδα για τον Συνεδριακό Τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 21ης Philoxenia.

“Η Αθήνα ειδικότερα”, όπως εξήγησε, “μπορεί να μην είναι ακόμη στον χάρτη των κορυφαίων συνεδριακών κέντρων, αλλά είναι ψηλά στην λίστα των επιθυμητών προορισμών, έχει βελτιώσει αισθητά την εικόνα της, αν και πολλά χρειάζονται ακόμη να γίνουν, έχει ένα εξαιρετικό ήπιο κλίμα, παρέχει την αίσθηση ασφάλειας, έχει πλούσια πολιτιστική κληρονομιά και πολύ καλή γεωγραφική θέση”.

Τέλος, αξιοσημείωτες είναι και οι επισημάνσεις του κ. Merkenhof, σχετικά με τη διεθνή συνεδριακή αγορά, αφού όπως ανέφερε το 85% των συνεδριακών κέντρων της διεθνούς αγοράς έχουν δυνατότητα φιλοξενίας μικρότερης των 1.000 ατόμων, ενώ από την άλλη η αγορά αυτή χαρακτηρίζεται από μεγάλη εποχικότητα και έντονο ανταγωνισμό. Επίσης, τα συνεδριακά κέντρα στην πλειονότητα τους σπάνια έχουν οικονομική ανεξαρτησία, καθώς υποστηρίζονται από την Κυβέρνηση.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024